• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

23.12.2019

20:10

U SRBIJI OD DANAS 15.000 KOMADA ORUŽJA MANJE! Naoružanje uništeno u Železniku

Vesti

U SRBIJI OD DANAS 15.000 KOMADA ORUŽJA MANJE! Naoružanje uništeno u Železniku

Podeli vest

U Centru za reciklažu u Železniku danas je uništeno oko 15.000 komada oružja, čime je nastavljen proces uništenja naoružanja koji Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz podršku UNDP SEESAC, sprovodi već nekoliko godina, saopštio je MUP

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za materijalno-finansijske poslove Željko Veselinović prisustvovao je ovom događaju zajedno sa predstavnicima UNDP SEESAC i Delegacije Evropske unije.

- Do sada je uništeno više od 100.000 komada naoružanja. Danas je uništeno oko 15.000 komada oružja, od čega je 14.000 Ministarstvo unutrašnjih poslova prikupilo u raznim postupcima - krivičnim, prekršajnim ili upravnim. Jedan deo je rashodovan u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve ovo ne bi bilo moguće bez saradnje sa partnerima, u prvom redu sa Evropskom unijom i UNDP -rekao je Veselinović.

PRIJAVILI DA NOSE ŽITO ZA KUVANJE! Carinici nisu mogli da veruju kada su otkrili šta u torbi krije mladi bračni par

Foto: MUP Srbije

Koordinator projekta Jelena Bujaković iz UNDP SEESAC istakla je značaj ovog događaja koji, kako je poručila, doprinosi aktivnostima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u skladu sa nacionalnom strategijom, kao i sa Mapom puta za kontrolu naoružanja na Zapadnom Balkanu od 2019. do 2024. godine.

Foto: MUP Srbije

- Zadovoljstvo mi je da mogu da kažem da UNDP SEESAC kontinuirano pomaže Ministarstvu unutrašnjih poslova u sprovođenju svih ovih aktivnosti, što je značajno ne samo za nacionalnu, već i za regionalnu i međunarodnu bezbednost - poručila je Bujaković.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 4 godine

Nimalo mi nije drago što sam pročitao ovu vest.Sramota za državu.A kad uskoro dođe stani-pani koristićemo praćke.A posle će neko za to da odgovara, i to debelo.

miki

pre 4 godine

Zaista mi nije jasno, kakave veze ima UNDP sa našom nacionalnom bezbednošću ?!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17