• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

30.12.2019

12:20

NAORUŽAN JE I OPASAN, ALI NEMA SUMNJE DA ĆE GA POLICIJA PRONAĆI I IZVESTI PRED LICE PRAVDE! Načelnik UKP Dejan Kovačević i novinar Mladen Mijatović otkrili detalje potrage za Malčanskim Berberinom! (VIDEO)

Vesti

NAORUŽAN JE I OPASAN, ALI NEMA SUMNJE DA ĆE GA POLICIJA PRONAĆI I IZVESTI PRED LICE PRAVDE! Načelnik UKP Dejan Kovačević i novinar Mladen Mijatović otkrili detalje potrage za Malčanskim Berberinom! (VIDEO)

Podeli vest

Načelnik UKP Dejan Kovačević i novinar Mladen Mijatović otkrili su gostujući na TV Pink detalje potrage za otetom Monikom Karimanović (12) i Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin...

Dejan Kovačević rekao je da je potraga za devojčicom trajala bez prestanka, i da su svi kapaciteti bili usmereni na ovaj slučaj.

- Reč je o izuzetno teškom terenu, stavljeno je na raspolaganju kompletno ljudstvo, takođe, uključili smo najsavremeniju tehniku koju smo imali, od dronova sa termovizijskih kamerama, do specijalnih vozila. Sve ono što je MUP imao, stavljeno je na raspolaganje. Oko 500 pripadnika policije je tragalo za devojčicom, kao i da smo imali još dva štaba koja su bila uključena – kazao je Kovačević.

Foto: pink.rs

Novinar Mladen Mijatović, rekao je da je primarni cilj je ostvaren da je Monika pronađena živa, međutim sledeće što treba da se u radi je da se otmičar izveden pred lice pravde.

- Jovanović još uvek nije pronađen, traga se za njim sve vreme. U ovom trenutku, najvažnije je da je Monika pronađena. Svi su na terenu. Njihov cilj je da sada pronađu i Ninoslava Jovanovića i da ga privedu pravdi – kazao je Mijatović i kaže da su na nekoliko lokacija postavljene zasede i da se ništa ne prepušta slučaju, a kako je dodao, prema saznanjima policije Jovanović je i naoružan.

- Svi kapaciteti su usmereni sada u potragu za njim – dodao je Mijatović.

Foto: pink.rs

Kovačević kaže da su svi građani maksimalno bili uključeni u potragu za malom Monikom i pomagali policiji i vojsci.

- Postoje indicije da je sve ovo bilo isplanirano, ali to još uvek nije utvrđeno. Jako je teško pričati o svemu tome, postoje jake indicije. Svi se nadamo skorijem hapšenju i njegovom pozicioniranju – dodao je Kovačević, naglasivši da su pored građana i pripadnika policije, na terenu bili i pripadnici vojske, BIA, kao i lovačka udruženja.

- Svi su dobro sarađivali, građani su nas kontaktirali i stavljali sebe na raspolaganje. Ova situacija je praktično ujedinila Srbiju – dodao je Kovačević.

Mijatović je optimista i kaže da očekuje da će Jovanović biti izveden pred “lice pravde”.

- Verujem u srpsku policiju, i mislim da će Jovanović biti uhapšen. Monika je oteta 20. decembra u pola osam, majka je oko 16 i 30 prijavila da se devojčica nije vratila kući. Istog trenutka, kada je prijavljen nestanak, u PU Niš bili su angažovani svi kapaciteti. U prva dva dana nije se znalo da je otmičar Malčanski berberin, to se saznalo tek kada je pronađen auto u kojem su pronađeni dokazi – objasnio je Mijatović.

Prema njegovoj oceni, Jovanović je otmicu unapred planirao i organizovao kompletnu logistiku.

- Pretpostavljam da je  on i ovo zlodelo spremao. Verujem da je prešao taj teren nekoliko puta, kako bi utvrdio koje vikendice su prazne i gde bi mogao da se skriva. Verovatno je da je svakog dana menjao lokaciju, kretali su se pešice i to alternativnim putevima, hodali su po nekoliko sati dnevno po hladnoći. Sigurno je Monika preživela tešku psiho-fizičku torturu – objasnio je Mijatović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija