• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

16.01.2020

09:28

"TAJSONKA" KOJA JE NOKAUTIRALA MILICAJKU može da bude i oslobođena, EVO KAKO

Vesti

"TAJSONKA" KOJA JE NOKAUTIRALA MILICAJKU može da bude i oslobođena, EVO KAKO

Podeli vest

Prodavačica Sadija D. (37) osumnjičena je za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Međutim, još se ne zna da li će i na koji način biti sankcionisana.

Komunalna milicajka Alisa M. koju je nakon kraće rasprave i otimanja kofera nokautirala Sadija D. (37), ispitana je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Narednih dana Drugo tužilaštvo doneće odluku hoće li i na koji način sankcionisati osumnjičenu Sadiju D. Prema informacijama koje posedujemo, njoj se krivičnom prijavom koju je protiv nje podnela beogradska policija stavlja na teret delo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Za ovo delo, izmenjenim Krivičnim zakonikom, predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora, mada s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su nam rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše telesne povrede, preti joj kazna od dve do osam godina.

Foto: printscreen Twitter

 

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da "učinilac ovog dela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica može se osloboditi od kazne".

Podsetimo, Sadija D. (37), koja je rekla i da joj ne smeta nadimak "Tajsonka", našla se u centru pažnje javnosti nakon što je posle kraće rasprave i otimanja kofera u kom je bila roba koju je prodavala van tezgi, nokautirala komunalnu milicajku Alisu M. pored pijace na Vidikovcu. Komunalna milicajka je završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice. Posle dva dana provedena u pritvoru i posle saslušanja kod tužioca ona je za naš list kazala "da nije kriva i da je komunalna milicajka prva nasrnula na nju".

- Čim sam videla miliciju, krenula sam da kupim stvari, međutim milicajka je mene jurila. Sa mnom je bio sin od 16 godina, a on je bolestan i ne sme da doživi stres. Pre godinu i po dana pao je sa trećeg sprata, imalo je prelom lobanje i nagnječenje mozga, četiri dana je bio u komi, ostao je živ zahvaljujući doktorima i bogu, i on ne sme da se nervira. Nisam želela problem, htela sam da se pomerim, ali eto, desilo se. Komunalni milicajci su nas vređali, a ona me je udarila pred bolesnim sinom. Morala sam da se odbranim, jurila me je, čupala, šutirala, vukla, sve je to dete gledalo. Pao mi je mrak na oči! Lupila sam je, nisam mogla više da trpim. Uplašila sam se i pobegla u ćošak i tu sam izgubila svest. Kad sam došla sebi, videla sam lisice na rukama – ispričala je Sadija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 4 godine

Neće ova silejdžijka biti uopšte kažnjena, mora da radi i prehrani porodicu. Zar nije tako odmah pušten i Bagzi kada je kamionom ometao prolaz kolone sa pokojnim premijerom vlade Zoranom Đinđićem. Kao što niko nije dobio ni pionirsku opomenu što je u trenutku ubistva premijera ulaz u zgradu vlade bio zaključan, a kamere isključene. A kad ijedan advokat, ili neko iz tužilaštva ili nesposobnih sudova bude dobio čvrgu, opet ćemo nedeljama imati zakrčene ulice od protesta. Jer oni su mnogo važni i niko ne sme ni da ih pipne. Važni su samo sebi i stalno kukaju da su im male plate za ogromni nerad.

Dule

pre 4 godine

Oslobađajućom presudom bi poslali baš "lepu" poruku. Isto kao i za onog Koraća.

Novica

pre 4 godine

Treba je osloboditi a kazniti komunalnu policajku jer je bila drska i bezobrazna. Uopšte komunalna policija je kao gestapo u nemačkoj 1940 godine treba ugasiti tu službu...

Nesa

pre 4 godine

Ako je ovo njena izjava, onda je treba suditi i za sirenje neistine i izazivanje mrznje. Pa zeno bozja, svi su pogledali snimak, koji ne pokazuje nikakve znake agresivnosti policajke.

Ana

pre 4 godine

Naravno da ce je advokati osloboditi, jer nije prva napala vec se odbranila od udaraca i vredjanja.Takodje , ima troje male dece, koje treba hraniti.Milicajka je prekoracila svoja ovlascenja, jer se neko tuce i vuce samo u najnuznoj situaciji. /po clanu Zakona/.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija