• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

06.02.2020

08:29

JEDAN POTPIS DELI ARKANOVOG UBICU OD ZATVORA U SRBIJI, Ceca: Gavriću, ISTRUNI NA ROBIJI!

Vesti

JEDAN POTPIS DELI ARKANOVOG UBICU OD ZATVORA U SRBIJI, Ceca: Gavriću, ISTRUNI NA ROBIJI!

Podeli vest

Gavriću, istruni u zatvoru! Božija je pravda da robijaš u zemlji u kojoj si i počinio zločin, a odakle si pobegao kao poslednja kukavica!

Ovako je pevačica Svetlana Ceca Ražnatović juče reagovala na vest da će Dobrosav Gavrić, ubica njenog muža Željka Ražnatovića Arkana, biti izručen Srbiji iz Južnoafričke Republike (JAR)!

Potpis ministra
Ceca je 20 godina čekala da ubicu njenog muža vidi u srpskom zatvoru.
- Hvala Bogu da će konačno platiti za zlodelo kojim je i moju i još dve porodice zavio u crno. Nadam se da će do kraja života trunuti u zatvoru i da će u ćeliji imati dovoljno vremena da se iznova i iznova suočava sa svojim nedelima - izjavila je Arkanova udovica.

Izručenje Dobrosava Gavrića je, inače, pitanje dana, nakon što je sud u Kejptaunu odbio njegovu molbu da mu se omogući boravak u JAR kao političkoj izbeglici. Sada još samo potpis južnoafričkog ministra pravde Ronalda Lamole deli Gavrića od povratka u Srbiju. Ovde ga čeka 35 godina zatvora, na koliko je 2006. osuđen jer je 15. januara 2000. u beogradskom hotelu "Interkontinental" ubio komandanta Srpske dobrovoljačke garde, kao i Milenka Mandića Mandu (44) i Dragana Garića (47).
Erik Ntabazalila, portparol Nacionalnog tužilaštva JAR, izjavio je za tamošnje medije da je odluka o izručenju doneta uprkos Gavrićevom protivljenju.

Foto: Insajder/Novak Đurović

 


- Dobrosav Gavrić je tvrdio da je osuđen u Srbiji po političkoj liniji i da strahuje za svoj život ukoliko bude tamo poslat. Sud nije uvažio ove njegove tvrdnje i sada je sve predato u ruke ministru pravde i nadležnim ustanovama, koji će doneti konačnu odluku o izručenju, a Gavrić će dotle ostati u pritvoru - rekao je Ntabazalila.
Podsetimo, Gavrić je prilikom zločina u "Interkontinentalu" ranjen u kičmu i ubrzo je uhapšen u bolnici u Loznici. Pored njega uhapšen je i Milan Đuričić Miki, dok je treći optuženi, Dragan Nikolić Gagi, bio u bekstvu.
Prva presuda za zločin u "Interkontinentalu" izrečena je 15. oktobra 2001. Gavrić je tada dobio 20 godina, a Đuričić i Nikolić po 15 godina. U međuvremenu, Nikolić je uhapšen u Austriji i izručen je Srbiji, a Vrhovni sud je naložio novo suđenje. Kako je između ukidanja prvostepene presude i novog suđenja prošlo više od godinu dana, Gavrić i Đuričić su pušteni da se brane sa slobode.


Pobegli pred presudu
Dobrosav i Miki su u narednom periodu uredno dolazili na suđenja, ali su samo dan pre izricanja presude, u oktobru 2006, pobegli iz zemlje! Poznato je da je Gavrić najpre prešao u BiH, odakle je otišao u Južnu Ameriku, u Peru i Ekvador. Iz Ekvadora je potom 2008. stigao u Južnu Afriku sa lažnim dokumentima na ime Saša Kovačević.
U Južnoafričkoj Republici se brzo povezao sa mafijaškim bosom Sirilom Bikom, kom je bio vozač i telohranitelj. Međutim, Bika je ubijen 21. marta 2011, a Gavrić je tom prilikom ranjen i razotkriven mu je pravi identitet, pa je uhapšen. Od tada je sve vreme u pritvoru u JAR i svim pravnim sredstvima se borio protiv izručenja Srbiji (vidite okvir).
Što se Mikija Đuričića tiče, za njega se nije znalo sve do 25. aprila 2018, kada je ubijen u Johanezburgu, u Južnoafričkoj Republici.
Dragan Nikolić Gagi trenutno služi tridesetogodišnju kaznu u požarevačkom zatvoru "Zabela". M. S.

 


Ostao bez para, hteo da proda intervju
Kako smo saznali, Dobrosav Gavrić je tokom višegodišnjeg boravka u pritvoru, i nakon što mu je ubijen šef Siril Bika 2011, ostao bez novca i nije više mogao da finansira pravnu borbu za ostanak u JAR.
- Iz očajanja, i plašeći se povratka u Srbiju, gde ga čeka dugogodišnja robija, Gavrić je čak preko posrednika pokušao da proda svoju ispovest po nazivom: "Ubio sam Arkana" južnoafričkim medijima, ali i nekim novinama i nedeljnicima u Srbiji, međutim, niko nije bio spreman da plati sumu koju je tražio - kazao je naš dobro obavešten izvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Човек је плаћени убица...По чијем налогу је пуцао...?

zoran

pre 4 godine

Da ima pravde i ona bi trebala biti u zatvoru..a o Arkanu - kako je ziveo, tako je i umro.

beograd na vodi i suvom hlebu

pre 4 godine

Treba li da žalimo okorelog, bezobzirnog kriminalca i njegovu udovicu? On je bio kriminalac,koga briga dal' je krvario na anus, itd...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija