• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2020

08:22

JOVICA VUKOTIĆ SASLUŠAN, PA ODVEDEN U SPUŽ! Evo šta je Kotoranin rekao o dvostrukom ubistvu za koje se tereti!

Vesti

JOVICA VUKOTIĆ SASLUŠAN, PA ODVEDEN U SPUŽ! Evo šta je Kotoranin rekao o dvostrukom ubistvu za koje se tereti!

Podeli vest

Kotoranin Jovan Vukotić, koji je juče izručen iz Srbije Crnoj Gori pod jakim merama obezbeđenja, saslušan je sinoć u Višem tužilaštvu u Podgorici povodom optužbi za pokušaj ubistva, nakon čega mu je sud odredio pritvor

Vukotić je nakon toga pod jakim merama obezbeđenja sproveden u zatvor u Spužu.

On je pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića, a na saslušanju je negirao izvršenje ovih krivičnih dela.

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović koja je prisustvovala saslušanju, rekla je da je Vukotiću određen pritvor iako su svedoci saslušani tokom istrage potvrdili njegov alibi - da u vreme izvršenja krivičnog dela nije bio u Kotoru na mestu pokušaja ubistava već u Podgorici.

- Sud je ovu činjenicu već cenio kada je 16. jula 2019. godine ukinuo pritvor Minji Šakoviću (koji je osumnjičen u tom slučaju) i kada je utvrdio da je Vukotić u vreme izvršenja krivičnog dela bio u Kotoru - rekla je Dobričanin Nikodinović.

Vukotić je nakon određivanja pritvora smešten u zatvor u Spužu.

JOVICA VUKOTIĆ IZRUČEN CRNOJ GORI! Spektakularna akcija izvedena rano jutros U NAJSTROŽOJ TAJNOSTI!



Njegov drugi branilac u Crnoj Gori je Branko Anđelić.

Molba za njegovo izručenje Crnoj Gori je usvojena, krajem januara nakon pravosnažne odluke beogradskih sudova prema kojoj su ispunjeni zakonski uslovi za izručenje.

Vukotić se u Srbiji našao u septembru 2018. godine kada ga je Turska deportovala u Beograd, dan nakon hapšenja u Antaliji jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Kaznu od 15 meseci je odslužio je u Srbiji.

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja i veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

 

SPREMILI 100 PUTA JAČU DOZU OTROVA OD SMRTONOSNE! Plan im bio da PRESRETNU LEPOTICU i vođi klana u beogradskom zatvoru "SERVIRAJU" POSLEDNJI RUČAK



Na saslušanju povodom istrage u Crnoj Gori, koja su obavljena u Beogradu, Vukotić je letos negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaćeni i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, koji je ubijen u Atini 19. januara zajedno sa Stefanom Stamatovićem.

Prema ranijim saopštenjima crnogorske policije, Vukotić je osumnjičen i da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje, vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Sumnja se da je u decembru pripremano njegovo ubistvo, i to trovanjem hranom koja mi je dostavljana u Okružni zatvor u Beogradu gde je čekao izručenje, a povodom tog slucaja u toku je predistražni postupak u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 4 godine

Samo se nadam da je ovom kriminalci naša država izrekla doživotnu zabranu ulaska u srbiju. On će u crnoj gori vrlo brzo izaći iz zatvora jer su milu potrebni kadrovi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija