• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2020

15:34

24 SATA POD NADZOROM, NE IZLAZI SAM U ŠETNJU Rigorozni uslovi za Jovicu Vukotića u Spužu, zatvorenici za njega IMAJU SAMO JEDNU PORUKU

Vesti

24 SATA POD NADZOROM, NE IZLAZI SAM U ŠETNJU Rigorozni uslovi za Jovicu Vukotića u Spužu, zatvorenici za njega IMAJU SAMO JEDNU PORUKU

Podeli vest

Jedan od navodnih šefova crnogorskog škaljarskog klana Jovan Vukotić nalazi se pod stražom 24 sata u istražnom zatvoru u Spužu, a sam ne izlazi u šetnju niti se može sresti sa bilo kojim drugim zatvorenikom.

Kako prenosi podgorički portal Vijesti, pozivajući se na izvore iz zatvora u njegovu sobu ne može da bude uneto ništa bez odobrenja direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Tomića.

Soba u koju je smešten Vukotić u subotu, kada je prebačen u Spuž, ispražnjena je i pretvorena u jednokrevetnu, jer je procena da taj Kotoranin zbog ugrožene bezbednosti mora da bude sam.

On je doveden u zatvor u subotu predveče, a prilikom njegovog dolaska nekoliko drugih zatvorenika mu je zviždalo dok su ga sprovodili ka ćeliji.

Vukotić je iz Beograda izručen pre dva dana Crnoj Gori u strogoj tajnosti, a pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice helikopterom su ga prebacili do Žabljaka, gde su ga preuzeli pripadnici Posebne jedinice crnogorske policije, a navodno je organizovan i lažni eskort, kako se ne bi znalo koja ekipa ga sprovodi.

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC/privatna arhiva

 



Kako se navodi, Vukotića su iz službenog kombija izveli štiteći ga telom, nosio je pancir, a na glavi mu je bila fantomka.

Kotoranin je pred tužiteljkom Majom Jovanović tvrdio da nema ništa sa pokušajem ubistva dvojice navodnih članova suprotstavljenog kavačkog klana u martu 2016. godine, u kotorskom naselju Rakite.

Istražni sudija Vladimir Novović u subotu uveče odlučio je da stavi na snagu rešenje doneto u februaru 2019. godine, kojim je Vukotiću određen pritvor jer je bio nedostupan istražnim organima, dok je njegova odbrana uložila žalbu na to rešenje i tražila da se stavi van snage uz obrazloženje da se u trenutku određivanja pritvora u Crnoj Gori nalazio u beogradskom zatvoru.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je, sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, pokušao da ubije dve osobe, što je Vukotić negirao.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija