• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

11.02.2020

19:39

VOĐA "ŠKALJARACA" U STROGOJ IZOLACIJI! Neviđene mere zaštite u crnogorskom zatvoru Spuž!

Vesti

VOĐA "ŠKALJARACA" U STROGOJ IZOLACIJI! Neviđene mere zaštite u crnogorskom zatvoru Spuž!

Podeli vest

Jovica Vukotić (39) nakon izručenja Crnoj Gori smešten u ćeliju gde je sam, pod nadzorom čak trojice stražara. Robijaši iz "kavačkog klana" mu pretili i vređali ga. Strahuje se da ga ne ubiju, ali i da ga "škaljarci" ne oslobode

Kotoranin Jovica Vukotić (39), vođa "škaljarskog klana", koji je u subotu izručen Crnoj Gori, smešten je u zatvoru Spuž pod dosad neviđenim merama obezbeđenja! Vukotić je u samici, pod konstantnim nadzorom trojice stražara, a u šetnju ga izvode pod pratnjom, tek kad potpuno isprazne zatvorski krug od ostalih zatvorenika!

Crnogorska policija strahuje da bi Vukotića u zatvoru mogao da ubije neko iz suprotstavljenog "kavačkog klana", ali i da bi njegovi "škaljarci" pokušali da ga oslobode!

Negirao zločin

Vukotić je nakon izručenja iz Srbije odveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici, povodom optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u martu 2016. u Kotoru.

Prema optužnici, Vukotiću su tada u pokušaju ubistva dva pripadnika "kavačkog klana" pomogli Igor Dedović, koji je 19. januara ove godine ubijen u Atini, i Milić Minja Šeković, koji se brani sa slobode.

Kako su preneli crnogorski mediji, Vukotić je negirao sve optužbe za napad na Stupara i Radonjića. Nakon toga, poslat je u pritvor u Spuž.

- Smešten je u samicu pod 24-časovnim nadzorom trojice čuvara naoružanih dugim cevima. Koliko su crnogorske vlasti ozbiljno shvatile pitanje Vukotićeve bezbednosti najbolje govori i činjenica da u trenutku kada izlazi u šetnju, u zatvorskom krugu su samo on i čuvari i nijedan drugi pritvorenik ili osuđenik - preneli su tamošnji mediji.

Dok je Vukotić sprovođen u ćeliju, kako se dodaje, pripadnici "kavačkog klana", koji u ovom zatvoru izdržavaju kaznu, zviždali su mu i pretili.

- Međutim, osim tih provokacija, nije bilo drugih problema i Jovan Vukotić je odmah odveden u ćeliju, koja je samo tri sata pre toga ispražnjena i iz grupne sobe je pretvorena u samicu - ispričao je neimenovani izvor iz spuškog zatvora za crnogorske medije.

Koliko su pripadnici "kavačkog klana" ozbiljni u nameri da likvidiraju Vukotića, najbolje pokazuje hapšenje četvoročlane grupe u Beogradu, koja je, dok je Jovica u CZ-u čekao izručenje, pokušala da mu otruje hranu cijanidom. Zbog toga su uhapšeni Marko Drakula, Nikola Jovanović, Marijan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović, zvani Arfi.

U Spužu već ubijen "škaljarac"

U zatvoru u Spužu već je likvidiran jedan "škaljarac", i to Dalibor Đurić (34) iz Kotora, koji je izdržavao kaznu od dve godine zatvora zbog iznude. Njega je u septembru 2016. godine snajperista ubio dok se Đurić šetao zatvorskim krugom, u poluotvorenom odeljenju, zajedno sa drugim zatvorenicima. Ubica ga je sa udaljenosti od oko 300 metara od zatvora pogodio metkom u grudi, a zrno je napravilo ogromnu izlaznu ranu na leđima.

Specijalan tretman

Ovo hapšenje je pokazalo da Vukotić nije siguran ni u zatvoru, zbog čega je pojačano njegovo obezbeđenje, a sama ekstradicija je izvedena u subotu u najvećoj tajnosti i uz specijalne mere opreza, pa ne čudi i specijalni tretman u zatvoru u Spužu.

Inače, rat do istrebljenja dve kotorske kriminalne bande, koji je do sada odneo više od 40 žrtava, započeo je krajem 2014. godine, kada je u Valensiji nestalo 300 kilograma najčistijeg kokaina, koji je pripadao tada jedinstvenom klanu. Tog trenutka, jedinstveni klan se pocepao na "škaljarski" i "kavački", nakon čega počinju međusobna ubijanja. U krvavom sukobu prošle godine ubijen je i Veselin Vukotić, Jovičin otac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amer

pre 4 godine

Stvarno novinari su pacenici, mora da napisu da je ona manekenka, to je jedan of najvecih pacenickih zelja srpskog naroda da budu ili da su manekeni, na zapadu nikog to neinteresuje, opametitese pisite drugacije, mnogo ste prosti.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija