• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

13.02.2020

08:30

SVEŠTENIKA TOMISLAVA POZVALA POLICIJA I SAOPŠTILA MU LOŠE VESTI Sada je došao na sud i svojim nastupom SVE OSTAVIO BEZ TEKSTA

Vesti

SVEŠTENIKA TOMISLAVA POZVALA POLICIJA I SAOPŠTILA MU LOŠE VESTI Sada je došao na sud i svojim nastupom SVE OSTAVIO BEZ TEKSTA

Podeli vest

Sveštenik Tomislav Ž., kom je službenik banke Aleksandar A. (35) iz Niša pre pet godina ukrao pare sa računa, u sudu je rekao da oprašta optuženom bankaru.

Sveštenik je u niškom sudu posavetovao "posrnulog" Aleksandra da više nikad ne krade i da ovaj slučaj bude svima za nauk!


Tomislav je, inače, trebalo da bude saslušan na prethodnom glavnom pretresu, 27. januara, ali tada nije došao u sud, uz obrazloženje da to ne želi da čini na "crveno slovo". Uz dopis upućen sudu, on je sudiji poslao i crkveni kalendar, uz preporuku da proveri raspored verskih praznika kada bude zakazivao sledeći glavni pretres.


Aleksandar je, podsetimo, optužen za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje jer je od juna 2014. do novembra 2016. ukrao čak 196.560 evra i 5.345.392 dinara sa računa klijenata! Među ojađenima je bio i sveštenik Tomislav, kog je nečasni bankar oštetio za 50.000 dinara.

Foto: Public

 


Kako je utvrđeno tokom istrage, Aleksandar je u Tomislavljevo ime podigao 10 čekova i unovčio ih, iako sveštenik u tom trenutku čak i nije ispunjavao uslov da dobije čekove, jer mu je račun bio u minusu.


Tomislav je juče u sudu do detalja opisao kako je saznao za prevaru.


- Pozvali su me iz policije u Pančevu i obavestili me da su tamo realizovani čekovi na moje ime. Strašno sam se iznervirao jer sam znao da nisam napisao nijedan. To sam im i rekao, oni su videli da potpis na čekovima nije moj i izvinili su mi se. Zatim sam bio i u policiji u Nišu, tamo sam saznao da se Aleksandar tereti za neka krivična dela i da je nešto rađeno sa mojim računom. Ja nikakvu štetu nisam primetio, banka me je obavestila da su oni sve to regulisali i ja njega ništa ne teretim. Hteo bih samo da apelujem da ljudi budu ljudi, da postupaju kao hrišćani, da sebe ne stavljaju u ovakvu situaciju i da ovo što se njemu desilo bude pouka svima - kazao je sveštenik u sudnici, dok ga je bankar pognute glave slušao.


On je ranije priznao da je ukrao novac, ali se pravdao da je to činio jer je bio ucenjen. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Xy

pre 4 godine

Nije hrišćanski uzimati ljudima novac za sahrane, venčanja, kađenja kuće i još mnogo toga...a onda voziti najskuplje automobile i sl.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija