• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

18.02.2020

08:54

POLICIJA U BEOGRADU ZATEKLA SLUPANI BMW SA 7 MLADIH UNUTRA Kada su videli ko je vozio, ODMAH SU GA UHAPSILI

Vesti

POLICIJA U BEOGRADU ZATEKLA SLUPANI BMW SA 7 MLADIH UNUTRA Kada su videli ko je vozio, ODMAH SU GA UHAPSILI

Podeli vest

M. Đ. (17) iz Beograda juče je pred zoru, vozeći BMW sa probnom vozačkom dozvolom, umalo izazvao tragediju u naselju Miljakovac! On je posle pijanke povezao čak šestoro prijatelja, pa punom brzinom sleteo s puta i zakucao se u banderu!

Samo pukom srećom nije niko nastradao, ali je dvoje tinejdžera teško povređeno, a njih petoro lakše.


Krv na analizi
Izvor iz istrage kaže da se udes dogodio u 3.45 na uglu Miljakovačkih staza i Miljakovačkih livada, a svi povređeni imaju između 16 i 19 godina.

- Te noći su svi bili u Matejinom stanu, gde su pili alkohol. Zatim je mladić odlučio da ih razveze kući i ukupno je njih sedmoro selo u BMW prijepoljskih tablica. Mateja je bio za volanom, njegov drug N. R. (18) na mestu suvozača, dok je pet tinejdžerki bilo na zadnjem sedištu. Usled velike brzine Mateja je izgubio kontrolu nad autom i bez kočenja udario u banderu javne rasvete - ispričao je naš izvor.
Na mesto nesreće brzo su stigli policajci, kao i Hitna pomoć, koja je ukazala pomoć povređenima.
- Povređeni su zadobili prelome ruku, nogu, a jednoj mlađoj osobi izbijeno je nekoliko zuba... Srećom, niko nije životno ugrožen i svi su, osim vozača, koji je lakše povređen, prevezeni u Urgentni centar - kažu iz ove ustanove.

Foto: Printscreen RTS

 


Posle udesa pojavile su se nezvanične informacije da je dečko na sve načine pokušao da izbegne odgovornost, pa je, navodno, pozvao jednog prijatelja kako bi preuzeo krivicu umesto njega. Međutim, u policiji su nam potvrdili da je on odmah uhapšen.
Pružena mu je prva pomoć na mestu udesa, a zatim je odveden u bolnicu da mu se izvadi krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je konzumirao alkohol ili drogu.
Očevidac nesreće kazao nam je da su svi tinejdžeri iz BMW-a izgledali kao da su mortus pijani.
- Naravno, bili su i u velikom šoku zbog udesa, ali je bilo očigledno i da su bili pijani. Tokom uviđaja čuo sam da je vozač BMW-a učenik vojne srednje škole. Sva sreća da nikog nije ubio - kaže ovaj očevidac.


Više prekršaja
Mladić je, inače, napravio nekoliko teških prekršaja. On sa probnom vozačkom dozvolom nije smeo da vozi noću i bez nadzora iskusnog vozača, a takođe mu je zabranjeno i da upravlja vozilima čija je snaga motora veća od 80 kilovata, što najverovatnije nije slučaj sa BMW-om koji je slupao.

Protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za šta mu preti od jedne do osam godina zatvora i zabrana vožnje od šest meseci do pet godina. Zakon nalaže i da vinovnik ovako teške saobraćajne nezgode snosi sve troškove koje osiguranje isplaćuje povređenima u udesu. 


Ograničenja

Punoletni vozač koji ima probnu vozačku dozvolu mora da poštuje sledeća ograničenja:
- Ne sme da vozi brže od 110 km/h na autoputu, a na ostalim putevima maksimalna brzina je 90 odsto dozvoljene.
- Nulta tolerancija na alkohol
- Ne sme da vozi u periodu od 23 do šest sati ujutro
- Ne sme da vozi auto čija je snaga motora veća od 80 kW, odnosno 109 konjskih snaga. Jači auto sme da vozi samo u pratnji vozača koji ima dozvolu B kategorije najmanje pet godina.
Maloletni vozači sa probnom vozačkom imaju i dodatna ograničenja:
- Ne sme da vozi bez nadzora lica iskusnog vozača, koji ima dozvolu B kategorije najmanje pet godina
- Ne sme da prevozi više od tri putnika, uključujući i osobu koja vrši nadzor


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago

pre 4 godine

Sreca da nema poginulih a vozac neka dobije po zakonu.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Само 25 по голој гузици уз ЈАВНО ИЗВОЂЕЊЕ казне на сред Теразија, може решити ове проблеме...! Полиција је немоћна... БМВ је претпостављам "татин"...? И њему 10 по голој гузици, уз извођење на сред Кнез Михајлове...(код споменика!) - да народ види ко му угрожава животе и безбедност у овој држави...!!

PRDEKANA

pre 4 godine

Njih sedmoro alooo?? Pijano drogirano?? I sta ce dobiti od kazne??? Bice da je neki budzin sin i dobice nanogicu a ugrozio je 6 zivota najmanje ukljucujuci i njegov to je 7 !!! Takve u prdekanu,nije on daleko od 18 !!! Srezati ih u korenu,jake kazne davati za nauk drugima !!!

k63

pre 4 godine

SAMO OSTRE KAZNE DOVODE U RED, ALI U SRBIJI TOGA NEMA. NA ZALOST MAMA I TATA CE SVE ISPEGLATI. PA NEKA SE OBJAVI KO SU MU RODITELJI POSTO JE ON MALOLETAN A ONI SU ODGOVORNI ZA NJEGOVO PONASANJE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija