• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

24.02.2020

07:02

POLICIJA U SEOSKOM SKLADIŠTU NAŠLA TOVAR BANANA Uskoro je otkriveno da one VREDE VIŠE OD 100 MILIONA EVRA, evo i zašto

Vesti

POLICIJA U SEOSKOM SKLADIŠTU NAŠLA TOVAR BANANA Uskoro je otkriveno da one VREDE VIŠE OD 100 MILIONA EVRA, evo i zašto

Podeli vest

Policija Severne Makedonije je zaplenila čak 1,3 tone kokaina u selu Krušopek u okolini Skoplja! Ogroman tovar droge, skrivene u bananama, stigao je iz Južne Amerike, a namenjen je za tržište zemalja Zapadne Evrope. Procenjuje se da je ulična vrednost zaplenjenog kokaina veća od 100 miliona evra!

Makedonska policija zaplenila je ovaj tovar u saradnji sa crnogorskom, italijanskom i albanskom policijom, kao i sa američkom agencijom za borbu protiv droge DEA.


Kokain je bio u jednom skladištu na periferiji Skoplja. Tom prilikom uhapšena su dvojica vozača kamiona, dok je crnogorska policija u istoj akciji uhapsila jednog magacionera u luci Bar. Intenzivno se traga za organizatorima šverca i svim ostalim članovima ove narko-bande.

 

 

 

 


Prema pisanju makedonskih medija, međunarodna policijska akcija je trajala tri meseca i kokain je praćen od trenutka kada iz Kolumbije stigao u meksičku luku Verakruz, gde je natovaren u prekookeanski brod.


- Kokain je prvobitno trebalo da bude dopremljen do luke Kopar u Sloveniji, odakle bi bio plasiran na zapadnoevropsko narko-tržište. Međutim, iz za sada nepoznatog razloga, droga je istovarena u luci Bar u Crnoj Gori, zajedno sa 120 tona banana koje su služile kao paravan za krijumčarenje - naveo je izvor blizak istrazi za medije.


Nakon toga kokain je kamionima iz Crne Gore prebačen u Albaniju, a zatim u Severnu Makedoniju.
Makedonski mediji navode da iza šverca ovako velike pošiljke kokaina stoji međunarodna kriminalna grupa koja je poznata odranije i koja je direktno povezana sa jednim kartelom u Kolumbiji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 4 godine

Razumem da u akciji ucestvuje italijanska, albanska, crnogorska i makedonska policija ipak je to policija komsija iz regiona ali sta trazi DEA u Evropi i na Balkanu? Zasto se oni ne bave krijumcarima na svojoj teritoriji u Americi? Zato da prekinu lanac konkurenciji. Njihova drzava je glavni krijumcar na ovoj teritoriji i nema tu mesta za konkurenciju. Zato je i Bondstil tu da stiti i zataskava a to mu je prava namena uvijena u sareni pak papir laznih mirotvoraca!

Prosto

pre 4 godine

Prosto k'o pasulj. Droga se prati od strane policije, od utovara i onda je preuzme tu i tu. Sta vas cudi. Drzave uz pomoc svojih policija samo obezbedjuju tovare do odredista. Distributeri i ljudi koji su kao organizatori, pa do ulicnih dilera su samo personal u celoj prici, koji ili ginu ili zaglave na robiji. Ko profitira? Pa onaj ko kontrolise drogu, a to su drzave. Kad stignu tamo gde zele, oni pohapse, bolje reci zrtvuju par ljudi, koji su u toj prici potrosna roba. Profit ostaje drzavama, a drugi gube glave, slobodu. Prosto.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija