• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.02.2020

07:37

PESNICAMA UBIO MAJKU! LEŠ BACIO U RUPU U DVORIŠTU i prekrio ga šutom i smećem! Novi detalji stravičnog zločina u Bačkom Gradištu!

Vesti

PESNICAMA UBIO MAJKU! LEŠ BACIO U RUPU U DVORIŠTU i prekrio ga šutom i smećem! Novi detalji stravičnog zločina u Bačkom Gradištu!

Podeli vest

Nikola Filipčev (24) prošle godine nasmrt pretukao majku Dušicu (54), pa sakrio njen leš, pokazale su istraga i obdukcija tela. Pred tužiocem se pravdao da ju je samo šamarao * Određen mu pritvor, tereti se za ubistvo

Nikola Filipčev (24) iz Bačkog Gradišta prošle godine je pesnicama ubio psihički bolesnu majku Dušicu (54), pa je njen leš bacio u rupu u dvorištu i zatrpao ga šutom i smećem, pokazali su poslednji rezultati istrage i obdukcije tela! Nikola se tereti za ubistvo i nakon saslušanja u Višem tužilaštvu u Zrenjaninu određen mu je pritvor do 30 dana!

Kontradiktorne izjave

Za stravičan zločin saznalo se tek u utorak, kad je Dušičino telo ekshumirano iz dvorišta u Ulici Šamua Mihalja, a Nikola je tada uhapšen. On je u početku negirao da je ubio majku, tvrdeći da je ona umrla prirodnom smrću pre skoro godinu dana i da ju je zakopao u dvorištu jer nije imao para za sahranu.

Izvor iz istrage nam otkriva da je Nikola nakon hapšenja počeo da daje kontradiktorne izjave, pa je poslat na detektor laži, na kome je pao!

Foto: Informer DN

- U petak je na saslušanju pred tužiocem delimično priznao zločin. On navodno nije mogao da se seti tačnog datuma kad je Dušica preminula, rekao je da je to bilo između februara i maja prošle godine. Ispričao je samo da se kobnog dana posvađao s majkom, da joj je udario samo nekoliko šamara i da je ona "iznenada umrla". Kazao je da nije znao šta da radi s telom, pa je našao neko staro ćebe, umotao leš u njega i bacio u iskopanu raku u dvorištu, a zatim ga zatrpao smećem i šutom. Međutim, svi prikupljeni dokazi, kao i rezultati obdukcije tela, pokazali su da je Nikola ubio majku tako što joj je zadao više snažnih udaraca pesnicom u glavu - rekao je naš izvor.

UBICI MAJKE IZ BAČKOG GRADIŠTA ODREĐEN PRITVOR! Nasmrt je pretukao, telo krio mesecima!

Na zahtev tužioca, sudija je Filipčevu odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, zbog težine krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti, kao i zbog mogućnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak i uticati na svedoke.

Dušica se lečila od depresije

Dušica Filipčev je bolovala od teškog oblika depresije, zbog čega se lečila u psihijatrijskoj bolnici u Novom Sadu. Sa Nikolom je živela u trošnoj kući, u oskudici, jer on nije hteo da radi, a ona nije bila sposobna, pa im je jedini prihod bio novac koji im je slao Nikolin otac Dragan iz Nemačke.

Protiv njega je podneta krivična prijava za ubistvo, za šta mu preti od pet do 15 godina zatvora.
Podsetimo, više meštana Bačkog Gradišta potvrdilo je za naš list da je Nikola i ranije dizao ruku na majku i da ju je maltretirao psihički i fizički.

Foto: Informer DN

- Nikolin otac Dragan odselio se u Nemačku pre tri godine i tamo je zasnovao novu porodicu, ali je i dalje svakog meseca slao Dušici i Nikoli po 300 evra, od čega su oni živeli, pošto nisu imali drugih prihoda. Pošto je Dragan od komšija čuo da Nikola maltretira Dušicu, prošle godine je došao u Bačko Gradište u nameri da je smesti u neku psihijatrijsku ustanovu, jer je imala psihičkih problema, i da sredi papire za razvod kako bi mogao da se oženi u Nemačkoj. Međutim, Nikola je tada izbacio oca iz kuće, a Dragan se vratio u Nemačku i nije više želeo da im šalje novac - ispričao nam je prijatelj porodice Filipčev.

Smrad otkrio zločin

U međuvremenu, Dušica je nestala, a Nikola je meštanima kazao da je umrla i da su je sahranili rođaci u Kuli.

Foto: Informer DN

Međutim, krajem prošle godine komšija je pozvao Dragana i rekao mu da se iz Nikolinog dvorišta oseća strašan smrad. Dragan je zato zamolio komšiju da proveri u matičnoj knjizi umrlih gde je Dušica sahranjena i otkriveno je da se ona još vodi kao živa! O svemu je obaveštena policija i Nikola je završio iza rešetaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija