• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sandžak pres

22.02.2020

13:21

NASTAVNIK 2 GODINE SE*SUALNO ZLOSTAVLJAO DEVOČICU Muškarcu iz Novog Pazara izrečena presuda, PORODICA OGORČENA

Vesti

NASTAVNIK 2 GODINE SE*SUALNO ZLOSTAVLJAO DEVOČICU Muškarcu iz Novog Pazara izrečena presuda, PORODICA OGORČENA

Podeli vest

Pred sudom u Novom Pazaru u petak je izrečena presuda Osmanu Ademoviću osumnjičenom da je dve godine seksualno zlostavljao učenicu koja sada ima 13 godina. On je dete više puta obljubio u sali za fizičko vaspitanje, kao i u svlačionicama te škole, tada kao nastavnik u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" u Tutinu.

Porodica žrtve zgranuta presudom od 18 meseci zatvora, u šta će se uračunati i 13 meseci koje je Ademović proveo u pritvoru dok je suđenje trajalo.

- I da živim ovde? Ma idem širom sveta da se žalim šta se mom detetu radilo ovde. Ovo je nemoguće. A nije moje dete jedno, tu ima dece još dosta što im se isto radi - ističe u suzama za Sandžak pres majka Anela Džudžević.

Ona je poručila roditeljima da stanu u zaštitu svoje dece.

- Mogu svi da prijave i spasu svoje dete. A ne da izgube svoju decu, kao što ih ima mnogih za koje se zna da su preživeli isto, pa ih evo sada u ludnici u Tutinu, a sve im se to dešavalo u školi. Neka svi stanu iza svoje dece kao što sam stala i ja. Nije mi lako, htela bih da se ništa od ovoga desilo nije, ali kad je već došlo do toga – ima pravde i isteraću ovu pravdu - završava majka Anela.

Foto: Pixabay

Deda devojčice Zeko Džudžević vidno uzemiren poručio je da više ne veruje u pravosuđe.

- Autom neko kuče da tako zlostavi pa će više da se osudi. Vidimo kako nam je sudstvo, tako nam je i sve. Svaka čast tužilaštvu, ali nam je sudstvo nikako. Ako me posluži zdravlje do Strazbura ću da idem za ovaj slučaj. Zamislite dve godine dana zlostavlja devojčicu, profesor fizičkog vaspitanja, a svi su znali – i direktor i pedagog i razredni, svi su to znali. I da se danas donese presuda kao za jedno kuče. Ma i za to se viša donosi presuda nego za ovakvo krivično delo. Sramota! - kaže deda Zeko Džudžević.

Tetka Seada Šahman kaže da je neshvatljivo da neko dve godine seksualno zlostavlja dete od 11 godina, a da za to dobije samo godinu i po zatvora.

- Ja sam tetka oštećene devojčice, ovo je stvarno za neverovati. Jedno dete od tada 11 godina maltretirano dve godine dana, a oni ga osudili na godinu i po dana. Nema pravde, nema suda - poručuje Seada Šahman.

Porodica Džudžević poručila je da će pravdu tražiti ako treba i do Strazbura. Na presudu suda u Novom Pazaru podneće žalbu.

Foto: Pixabay

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija