• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

25.02.2020

11:15

MISTERIOZNA SMRT BRAČNOG PARA U JAGODINI Svetislav upucan iza uha, Snežana ubodena u leđa, a sada je ISPLIVAO MOGUĆI MOTIV

Vesti

MISTERIOZNA SMRT BRAČNOG PARA U JAGODINI Svetislav upucan iza uha, Snežana ubodena u leđa, a sada je ISPLIVAO MOGUĆI MOTIV

Podeli vest

Svetislav Milenković (69) i njegova supruga Snežana Plašintović (54) ubijeni su preksinoć u svojoj kući u jagodinskom naselju Bresje. Njemu je presuđeno hicem iz pištolja, njoj nožem. Policija traga za ubicom, a sumnja se da je motiv stravičnog zločina pljačka.

Kako smo saznali, krvavi zločin odigrao se najverovatnije u noći između nedelje i ponedeljka. Snežanin leš sa ubodnom ranom od noža na leđima nađen je u sobi pored bilijarskog stola, a Svetisavljevo telo je otkriveno u kupatilu. Imao je rupu od metka malog kalibra iza uha. Ko je počinio ovaj užas, za sada se ne zna.


U početku istrage sumnjalo se da je Svetislav ubio Snežanu, pa sebe, ali je Snežanina majka Milostija Plašintović od početka sumnjala u ovu mogućnost. Ona ističe da je njena ćerka bila u dobrim odnosima sa mužem, sa kojim je nevenčano živela skoro 15 godina.

Foto: Informer - Zoran Sinko

 


- Ne znam šta se desilo kobne noći, ćerku sam poslednji put videla u nedelju. Bila je kod nas u Ćupriji, pomagala nam je jer smo klali svinju. Tisa, kako smo svi zvali Svetislava, nije tog dana bio kod nas, nije hteo da dođe. Snežana je u ponedeljak ponovo trebalo da dođe kod nas posle posla u "Juhoru", ali me je ujutro zvala njena šefica i pitala zašto moja ćerka nije došla na posao. Začudila sam se, pa sam je zvala telefonom, ali pošto se niko nije javljao, pozvala sam policajce. Oni su otišli kod Tise i Snežane i tamo pronašli tela - priča Milostija, grcajući u suzama.


Očajna majka se nakon razgovora sa novinarima Informera provukla pored policajaca, ušla u kuću i zatekla ćerkin leš. Krici i jecaji su odjeknuli kućom:
- Jao, ćerko! Ko mi te je upropastio! Ćerkooo...!

Foto: Informer - Zoran Sinko

 


I meštani Bresja juče su bili uvereni da je Svetislava i Snežanu ubio neko treći, i to možda i zbog imovine!
- Svetislavu je brat umro pre 40 dana. Priča se u selu da je Svetislav nakon toga preuzeo bratovljevu kuću, koja se nalazi na zajedničkom imanju, i da se nekom zbog toga opasno zamerio. Nadamo se da će policija otkriti pravu istinu - kazao je meštanin.


Inače, Svetislav iz prvog braka ima odraslog sina, koji živi sa svojom majkom u Nemačkoj. Milenković je redovno bio u kontaktu sa sinom i prvom ženom, a prema priči rođaka i komšija, i Snežana se lepo slagala s njima.
- Snežana i Svetislav su bili skladan par. Ne mogu da poverujem da je ovo moglo da se desi - ponovio je rođak.

Za Svetislava Milenkovića je, inače, javnost čula još pre devet godina, kada je uhapšen zbog obljube maloletnice. Podsetimo, 2011. je kao bomba odjeknula vest da su u Jagodini "uhapšena dvojica opasnih pedofila" - Svetislav Tisa Milenković i njegov prijatelj Radosav Stojanović (68). Svetislav se teretio da je obljubio 15-godišnju ćerku svog prijatelja, mameći je novcem jer je devojčica iz socijalno ugrožene porodice. Takođe, teretio se i da je njenu drugaricu terao da ih gleda dok imaju seks!

Foto: Informer - Zoran Sinko

 


Radosav se pak teretio da je u prethodne dve godine silovao svoju pastorku, koja je u trenutku njegovog hapšenja takođe imala 15 godina. Tokom istrage sumnjalo se i da su Svetislav i Radosav sarađivali u pronalaženju žrtava i da su seksualno zlostavljali mnogo više devojčica nego što im se stavljalo na teret.
Međutim, pošto su Stojanovića teretili čvrsti dokazi "samo" za silovanje pastorke, on je skoro ekspresno osuđen na sedam godina zatvora. Milenković je, na drugoj strani, skoro sedam meseci proveo u pritvoru, nakon čega je oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza.

Milenković 2015: Lažno me optužili, tužio sam državu

Svetislav Milenković je nakon puštanja iz pritvora, gde je bio 2011. zbog optužbi za pedofiliju, tužio državu za pretrpljeni bol, narušavanje ugleda i neosnovani boravak iza rešetaka. U razgovoru sa novinarima "Infocentrale" 2015. godine kazao je da je dobio spor protiv države "težak" 60.000 evra.
- Uhapšen sam 14. februara 2011. jer sam povezao maloletnicu koju sam odranije poznavao. Dok sam stao na trenutak da porazgovaram sa jednim prijateljem, ona mi je iz torbice ukrala 350 evra i pobegla. Primetio sam da sam pokraden tek posle nekoliko sati i otišao sam u policiju i prijavio krađu. Oni su nju pronašli, a dva dana posle toga policija je došla kod mene i uhapsila me! Ispostavilo se da me je devojčica optužila da sam je obljubio i da sam terao njenu drugaricu da nas gleda! Skoro sedam meseci sam proveo u pritvoru, a optužnica je potom odbačena. To je bio pakao, čak je i sin u tom periodu hteo da me se odrekne, jer su sve novine pisale kako sam silovao maloletnice. Supruga Snežana je, međutim, ostala uz mene, nije verovala u sve to, poznaje me - ispričao je on.
Na pitanje novinara zašto je baš on uhapšen zbog tako ozbiljnih optužbi, Svetislav je rekao:
- Zato što sam bio "pogrešan čovek, na pogrešnom mestu u pogrešnom trenutku". Tada je bilo popularno da se hapse navodni pedofili po Srbiji, ja sam naleteo i nije mi bilo spasa!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija