• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

04.03.2020

06:59

ZVONKO LJUBAVNICI REKAO DA JE FUNKCIONER BIA, a onda je iskoristio za JOŠ NEVEROVATNIJU PREVARU

Vesti

ZVONKO LJUBAVNICI REKAO DA JE FUNKCIONER BIA, a onda je iskoristio za JOŠ NEVEROVATNIJU PREVARU

Podeli vest

Tačno je, lagao sam ljude da sam savetnik Aleksandra Vučića i funkcioner BIA, ali ja u suštini nisam prevarant. Blinkere na kolima sam koristio jer ih svi koriste, rekao je Zvonko Cvetković pred šokiranim sudskim većem

Kragujevčanin Zvonko Cvetković (65), optužen da je od dve Nišlijke na prevaru uzeo više od 33.000 evra predstavljajući se kao savetnik Aleksandra Vučića, izneo je sumanutu odbranu pred Višim sudom u Nišu! On je priznao da je varao ljude da je funkcioner, ali je tvrdio da nije prevarant?! Priznao je, takođe, i da je neovlašćeno koristio blinkere na automobilu, ali se pravdao "da to koriste skoro svi da izbegnu gužve na putu"?!?

LAGAO DA JE DRŽAVNI SEKRETAR MINISTARSTVA PRAVDE! Uhapšen jer je pokušao da prevari predsednika opštine Paraćin

SEKSI SUDIJA MARIJA IZ VRANJA RAZREŠENA DUŽNOSTI zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja!

Ojadio dve žene

Cvetković je, inače, doveden u niški sud iz kragujevačkog zatvora, gde već izdržava kaznu za drugu prevaru.

Kako stoji u optužnici, Cvetković je, predstavljajući se kao Vučićev savetnik i visoki funkcioner BIA, tokom 2015. i 2016. prevario svoju ljubavnicu V. M. za 350.000 dinara, a njenu prijateljicu N. R. za čak 29.600 evra i 400 švajcarskih franaka.

- Okrivljeni se od 2. jula 2015. do 23. jula 2016. svojoj ljubavnici V. M. iz Ćuprije predstavljao kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića. U septembru 2015. slagao ju je da je kupio kuću u Beogradu i da mu je potreban novac za renoviranje, pa mu je ona predala 50.000 dinara, koliko je imala kod sebe. Pošto mu to nije bilo dovoljno, optuženi ju je nagovorio da uzme kredit od 300.000 dinara, koji mu je ona prosledila - navela je zamenica tužioca.

Prema njenim rečima, Cvetković je iskoristio ljubavnicu i da dođe do sledeće žrtve, njene prijateljice N. R. iz Niša.

- Optuženi je 8. novembra 2015. preko V. M. stupio u kontakt sa privrednicom N. R., koju je slagao da joj se sprema hapšenje. Ona se sa Cvetkovićem našla u jednom restoranu na benzinskoj pumpi na Pojatama, a optuženi je navodno telefonom pozvao tužioca Miljka Radisavljevića, nakon čega je na papiru napisao 30.000 evra - objasnila je zamenica tužioca.

NOVA INTERNET PREVARA Ako vam stigne ova poruka, A VI KLIKNETE, TELEFON ĆE DA VAM SE "SMRZNE"! Ovo je dokaz da ništa nema džabe!

Cvetković je upozorio privrednicu da taj novac treba da preda "autoritetima iz Beograda", "opasnim igračima", koji je mogu spasti hapšenja, ali mogu i da joj naude tako što će joj "nešto podmetnuti u njen auto ili auto njenog sina" ako odbije saradnju s njima.

- Prestravljena N. R. nije mogla odjednom da mu preda traženu sumu, ali Cvetković ju je pritiskao da što pre nabavi pare, tvrdeći da je morao da pozajmi 30.000 evra od Bratislava Gašića da bi isplatio ljude koji će je zaštititi - navela je zamenica tužioca.

Cvetković je potom pred sudom priznao da se lažno predstavljao i da je koristio blinkere i rotaciono svetlo na svom autu, što je njegove žrtve ubedilo da je vladin službenik.

- Pravo da vam kažem, ne znam zašto sam rekao da se zovem Miroslav Milenković. A što se tiče blinkera, pa na autoputu svako deseto vozilo ga ima, da bi vozači imali prednost - nevešto se pravdao Cvetković pred šokiranim sudskim većem.

On je priznao i da je od V. M. uzeo 350.000 dinara, ali je tvrdio da je imao nameru da joj vrati taj novac.

- Kad sam uhapšen, imao sam kod sebe 3.200 evra, koje sam hteo da joj vratim, ali nisam stigao. Što se tiče optužbe za iznudu od N. R., ona je potpuno neosnovana - pravdao se Cvetković.

Pozivao se na 'poznanike'

On je zatim izneo niz neverovatnih tvrdnji, pominjući po nadimku neke ljude iz policije, pravosuđa i vlasti sa kojima je navodno imao kontakte.

- Od jednog inspektora iz Užica sam saznao da će N. R. biti uhapšena kod Priboja jer švercuje drogu u gumenim cevima. To sam joj kazao i ona mi je bila zahvalna. Takođe, saznao sam da je ona tipovala vikendicu bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića koju je opljačkao njen prijatelj. Ona je znala da ja to sve znam, pa mi je namestila hapšenje, iako sam joj ja sredio susret sa predsednikom niškog Privrednog suda kad joj je bilo potrebno - nizao je Cvetković laži, jednu za drugom.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem N. R., kao i svedokinje koja treba da potvrdi njene navode. 

NA PREVARU PRODALI TUĐI STAN U BEOGRADU Zaradili 112.000 evra, uhapšene TRI OSOBE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija