• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

04.03.2020

12:40

BUKNULI POŽARI U KRUŠEVCU, PREKO 30 VATROGASACA NA TERENU Gorelo drvo staro 200 godina

Vesti

BUKNULI POŽARI U KRUŠEVCU, PREKO 30 VATROGASACA NA TERENU Gorelo drvo staro 200 godina

Podeli vest

U protekla 24 sata kruševački vatrogasci uspeli su da ugase čak 14 požara. Vatra u mestu Ribare zahvatilo stablo topole staro oko 200 godina, plamen je savladan, pa će se drvo verovatno oporaviti.

Čak 14 požara uspeli su da ugase vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu u protekla 24 sata, a požar je, između ostalog buknuo i u naseljenom mestu Ribare, gde je gorelo drvo staro oko 200 godina.

Stablo topole,čiji je prečnik oko pet metara, raste u blizini kuće i štale, a intervencijom dva vatrogasca-spasioca i jednim vatrogasnim vozilom sa opremom, vatra je ugašena posle sat vremena.

Očekuje se da kiše dodatno oporave drvo od dva veka. Prognoze su dobre,budući da vegetacija još uvek nije krenula.

Foto: Tanjug

Prema informacijama Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, intervenisalo se na gašenju tri požara na objektima i 11 požara na otvorenom prostoru, a prilikom tih intervencija, bilo je angažovano 33 vatrogasaca-spasilaca i 17 vozila.

Veći požar registrovan je juče popodne u selu Modrica, kada je vatra zahvatila seno i deo krova štale, ali i tu je požar “likvidiran” za oko sat vremena. Na sreću, nigde nije bilo ni stradalih ni povređenih lica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17