• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

04.03.2020

12:40

BUKNULI POŽARI U KRUŠEVCU, PREKO 30 VATROGASACA NA TERENU Gorelo drvo staro 200 godina

Vesti

BUKNULI POŽARI U KRUŠEVCU, PREKO 30 VATROGASACA NA TERENU Gorelo drvo staro 200 godina

Podeli vest

U protekla 24 sata kruševački vatrogasci uspeli su da ugase čak 14 požara. Vatra u mestu Ribare zahvatilo stablo topole staro oko 200 godina, plamen je savladan, pa će se drvo verovatno oporaviti.

Čak 14 požara uspeli su da ugase vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu u protekla 24 sata, a požar je, između ostalog buknuo i u naseljenom mestu Ribare, gde je gorelo drvo staro oko 200 godina.

Stablo topole,čiji je prečnik oko pet metara, raste u blizini kuće i štale, a intervencijom dva vatrogasca-spasioca i jednim vatrogasnim vozilom sa opremom, vatra je ugašena posle sat vremena.

Očekuje se da kiše dodatno oporave drvo od dva veka. Prognoze su dobre,budući da vegetacija još uvek nije krenula.

Foto: Tanjug

Prema informacijama Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, intervenisalo se na gašenju tri požara na objektima i 11 požara na otvorenom prostoru, a prilikom tih intervencija, bilo je angažovano 33 vatrogasaca-spasilaca i 17 vozila.

Veći požar registrovan je juče popodne u selu Modrica, kada je vatra zahvatila seno i deo krova štale, ali i tu je požar “likvidiran” za oko sat vremena. Na sreću, nigde nije bilo ni stradalih ni povređenih lica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija