• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

05.03.2020

07:58

DVE MESECA NAKON OTMICE KOJA JE POTRESLA SRBIJU, oglasio se Monikin otac i ima SAMO JEDNU PORUKU

Vesti

DVE MESECA NAKON OTMICE KOJA JE POTRESLA SRBIJU, oglasio se Monikin otac i ima SAMO JEDNU PORUKU

Podeli vest

Malčanski Berberin je uračunljiv i detaljno je planirao otmicu moje ćerke. Bila bi nepravda ako bi završio na lečenju umesto na doživotnoj robiji, kaže Robert K., otac male Monike (13) koju je oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović

Malčanski Berberin nije duševno bolestan. On je uračunljiv i do detalja je planirao otmicu moje ćerke Monike. Bila bi nepravda ako bi on završio na obaveznom lečenju u ludnici umesto da dobije doživotnu robiju!


Tim rečima je Robert K. iz Suvog Dola prokomentarisao upravo završeno psihijatrijsko veštačenje Ninoslava Jovanovića (47), zvanog Malčanski Berberin, koji je u decembru oteo i deset dana mučio i zlostavljao Robertovu ćerku Moniku (13).

Da se ne ponovi

Treba mu izreći najtežu kaznu, da bude zauvek u zatvoru, da nema mogućnost nikad više da uradi ništa slično
Robert K.

Rezultati su još tajni

Rezultati psihijatrijskog veštačenja su iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu poslati u Više javno tužilaštvo u Nišu, ali detalji još nisu poznati javnosti. Ukoliko su veštaci utvrdili da je Jovanović bio neuračunljiv tokom otmice i zlostavljanja devojčice, protiv njega neće biti podignuta optužnica, već će odmah biti upućen na obavezno čuvanje i lečenje u psihijatrijskoj ustanovi. 

Robert nam je rekao da ne bi mogao da podnese da zlotvor završi u bolnici.

- Lično ne mogu da poverujem da je osoba koja je tako brižljivo isplanirala otmicu moje ćerke i danima izbegavala nezapamćenu poteru duševno bolesna. Njegovi postupci su bili potpuno racionalni i smišljeni da ne bude uhvaćen. Želeo bih da znam šta su veštaci utvrdili, ali to ne bi promenilo moje mišljenje - kazao je Robert.

Foto: ilustracija/informer.rs

 

On smatra i da izricanjem mere psihijatrijskog lečenja pravda ne bi bila zadovoljena.

- Nijedna kazna ne može da ispravi ono što je on uradio mojoj ćerkici. Ali mi, kao roditelji, želimo da on bude u zatvoru, a ne u bolnici jer to nije isto, bez obzira na vreme koje tamo provede. Treba mu izreći najtežu kaznu, da bude zauvek u zatvoru, da nema mogućnost nikad više da uradi ništa slično! Bilo šta drugo bilo bi izigravanje pravde i nanelo bi bol mojoj porodici - istakao je Monikin otac.

Monika još ne ide u školu

Monikin otac Robert kaže da se njegova ćerka uspešno oporavlja od preživljene traume, ali da još nije pošla u školu.
- Trenutno je kod rođaka njene majke. Malo je promenila sredinu da bi što pre zaboravila na ono što joj se desilo. Preporučeno nam je da se vrati u školu, ali supruga i ja smo odlučili da joj damo još malo vremena da se oporavi. Svakim danom je sve bolje, nadamo se da će zaboraviti na sve što joj se desilo - rekao je Robert.

Malčanski Berberin, koji je dobio taj nadimak jer je i ranije silovao i šišao devojčice, oteo je malu Moniku 20. decembra prošle godine u niškom naselju Brzi Brod. Devojčica je nađena posle deset dana u selu Pasjači, posle potrage u kojoj je učestvovalo više od 800 policajaca, vojnika, lovaca i dobrovoljaca. Manijak je, međutim, uspevao da izmakne poteri sve do 5. januara, kada je uhapšen na groblju u rodnom selu Malči.

I ranije veštačen

Protiv njega je pokrenuta istraga, koja uključuje i novo psihijatrijsko veštačenje, bez obzira na to što je Jovanović već bio veštačen 2005, kad je osuđen na 15 godina zatvora zbog otmice i silovanja jedne devojčice, kao i zbog pokušaja silovanja druge.

Veštak neuropsihijatar Slobodan Serafimović tada je utvrdio da Jovanović ne boluje ni od jedne poznate psihijatrijske bolesti, "već od ozbiljnog poremećaja u emocionalnoj sferi, koja karakteriše psihopatske ličnosti". Serafimović je tada na sudu istakao da će Ninoslav ponoviti zločin čim bude pušten na slobodu, što se i dogodilo. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija