• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.03.2020

14:30

(VIDEO) OTKRIVAMO KO JE JURIO 231 NA SAT U ZEMUNU! Živković (31) divljao po Beogradu, evo i koja kazna ga čeka!

Vesti

(VIDEO) OTKRIVAMO KO JE JURIO 231 NA SAT U ZEMUNU! Živković (31) divljao po Beogradu, evo i koja kazna ga čeka!

Podeli vest

Gastarbajter Robert Živković (31) uhvaćen je preksinoć dok je divljao autoputem Beograd-Šid, vozeći "audi A8" brzinom od čak 231 kilometar na čas!

On je zbog nasilničke vožnje odmah sproveden kod dežurnog sudije za prekršaje, koji ga je osudio na društveno-korisni rad u javnom interesu, uz veliku novčanu kaznu i zabranu vožnje!

Kako smo saznali, Živkovića je na autoputu u blizini Beograda zaustavio policijski presretač. Bahati vozač je državljanin Srbije, ali je vozio "audi" sa austrijskim tablicama, jer u toj zemlji ima prijavu boravišta.

- Živković je na autoputu, gde je ograničenje 120 kilometara na čas, vozio "audi" brzinom od čak 231 km/h. Nakon privođenja Prekršajni sud je Roberta osudio na 240 sati rada u javnom interesu, kao i na novčanu kaznu od 120.000 dinara, uz 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane vožnje - naveli su u policiji.

Inače, Živković je jedna od 160 osoba koja je osuđena na kaznu rada u javnom interesu, od uvođenja ove kaznene mere u Srbiji. Ove mere najčešće se izriču za krađe, nanošenje lakih povreda, ugrožavanje sigurnosti, učestvovanje u tuči, oštećenje tuđe pokretne imovine, šumske krađe, kao i za neplaćene novčane kazne i nasilničku vožnju.

IMALI STE UDES I SAD VAM JE TEŠKO DA SEDNETE ZA VOLAN? Ovi saveti pomažu vozačima da "stanu na točkove" posle saobraćajne nesreće

OVE STVARI ODMAH IZBACITE IZ AUTOMOBILA! Držite ih u kolima, a ne znate koliko je to opasno!

Foto: Informer

Rad u javnom interesu moguće je obavljati u javnim komunalnim preduzećima, muzejima, pozorištima, bolnicama ili mesnim zajednicama. Reč je uglavnom o ustanovama koje su finansijski zavisne od države i koje eventualnu dobit uplaćuju u budžet grada ili države. Rad u javnom interesu ne može se realizovati u privatnim preduzećima.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja smatra da je kazna obaveznog rada u javnom interesu dobra stvar ukoliko izvršenje te kazne utiče na prekršioca da ne ponovi nedelo.

- Konkretno, kada su u pitanju teški prekršaji protiv bezbednosti saobraćaja, kazne bi trebalo da se sprovode u Urgentnim centrima, u zavodima za rehabilitaciju, tamo gde će bahati vozač videti teške posledice saobraćajnih nezgoda. Dakle, cilj je da se posle odrađene kazne taj vozač opameti i da kaže sebi: "Ne pada mi na pamet da se ovako više ponašam" - objašnjava Okanović. 

BONUS VIDEO

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nn

pre 4 godine

Oduzeti auto, kao I dozvolu, prodati auto I staviti novac tamo gde treba,. Ako to ne uspe, ne znam sta drugo bi pomoglo.

Neno

pre 4 godine

Ja sam zbog dva piva kaznjen 15.000 6 kaznenih 30 dana nesmem da vozim A ovaj avijon vozio kroz najgusce naseljeni grad u srbiji i kazna tolika ja mislim da sam ja gore prosao

Rajko

pre 4 godine

Srbija hoće u Evropu.Pa zašto se ne ugledamo kako se oni bore protiv takvih vozača.U Švajcarskoj i za manju ludost takav vozač prvo se vodi kod psihijatra da bi se konstatovalo da li je stvarno lud ili se pravi lud.Posle toga sledi kazna.

goran

pre 4 godine

koliko je jurio presretač ako ga je uhvatio na 231 km/h. Obojici vozača oduzeti dozvolu, ma pocepati i uvesti doživotnu zabranu upravljanja. Takve budale ne treba juriti nego slikati i odrati.

Relista

pre 4 godine

Dal je kažnjen i ovaj policajac što ga je jurio, ili on može nekažnjeno da juri i nije opasan po okolinu a ovaj je kriminalac. Ne razumem....

Pop

pre 4 godine

Друштвено користан рад би био ефикасан када би био у хитној помоћи на интервенцијама саобраћајних удеса да види уживо шта би било кад би био на њиховом месту.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17