• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. IVANČEVIĆ

12.03.2020

06:59

KOBNE VEČERI JELENI SAM POSLALA JEDNU PORUKU Mislila sam da je u pitanju TRIK, ONDA SMO DOBILI STRAŠNE VESTI

Vesti

KOBNE VEČERI JELENI SAM POSLALA JEDNU PORUKU Mislila sam da je u pitanju TRIK, ONDA SMO DOBILI STRAŠNE VESTI

Podeli vest

Zoran je govorio Jeleni da je debela i ružna, da ne zna da se obuče, ali nije smela da ga ostavi, ispričala je Gemovićeva. Jelenina drugarica Nora Karleuša: Zoran ju je gađao šoljom od kafe

Jelena mi je plačući pričala da je Zoran često vređa. Kad sam je pitala zašto to trpi i ne razvede se, rekla mi je: "Ti ništa ne znaš, pa on bi me ubio!", ispričala je juče u Višem sudu u Beogradu Zorica Gemović, frizerka brutalno ubijene pevačice "Granda" Jelene Marjanović.

Bila pod kontrolom

Gemovićeva je kao svedok do detalja opisala kako joj se Jelena u suzama žalila na muža Zorana Marjanovića, optuženog za njeno ubistvo.

- Više puta sam i lično čula Zorana kako vređa Jelenu. Oslovljavao ju je sa "tetka", prigovarao joj da je debela i ružna, da ne zna da se obuče... Njoj je to očigledno smetalo, ali mu nikad nije odgovarala na uvrede, zvala ga je "moj meda". Mene je takav odnos nervirao, pa sam ga čak jednom pitala zašto joj govori takve stvari, rekao mi je da se samo šali. Takođe, nerviralo me je i to što je Zoran zivkao Jelenu telefonom, dok bih je frizirala, bukvalno na svaka dva minuta i zapitkivao je kad će da završi - kazala je Gemovićeva u sudu.

Kad je saznala da je Jelena nestala na nasipu u Borči tog 2. aprila 2016, Zorica joj je te večeri poslala SMS poruku: "Je l' ovo stvarno?!".

- Mislila sam da je u pitanju neki marketinški trik kako bi privukla pažnju javnosti, jer mi je bilo nepojmljivo da se tek tako izgubi.

O tome da brak između Jelene i Zorana Marjanovića nije bio baš tako skladan posvedočila je juče i Nora Karleuša Rakić, prijateljica ubijene žene. Njihovo poznanstvo, kako je kazala Nora, datira od 2008, jer su njihovi muževi sarađivali na komponovanju pesama.

- Često smo dolazili kod Marjanovića u Borču da bi moj muž i Zoran radili u njegovom studiju. Za to vreme Jelena i ja bi u susednoj sobi pričale i družile se. Sećam se jedne scene kada je Zoran šoljom gađao Jelenu, nezadovoljan kafom koju mu je skuvala! Bila sam frapirana, a ona je na sve to samo rekla: "Moj meda je malo pod stresom, ništa strašno!" - izjavila je Karleuša.

Ona je ispričala i da je Jelena po ceo obavljala kućne poslove, te da je imala problema i sa drugim ukućanima, posebno sa svekrom Vladimirom.

Foto: Informer

Janina vaspitačica: Jelena je bila brižna majka

Janina vaspitačica Lenka Đorđević izjavila je pred sudom da joj je Jelena uglavnom delovala normalno i veselo, da je bila brižna majka, te da joj je mnogo žao što je doživela takvu sudbinu. Govoreći o Jeleninoj ćerkici Jani i o tome šta je devojčica preživela, Lenka se rasplakala:

- Na dan Jeleninog nestanka pozvali su me oko 17.30 da pričuvam Janu. Nisam shvatila tada da je Jelena nestala, već da joj nije dobro i da je devojčica uznemirena. Sutradan me zvala Vera Vukomanović, kuma Marjanovića, da dete izvedem napolje. Tada sam saznala šta se desilo, pa sam u parkiću zaplakala. Jana me pitala zašto sam tužna, a ja sam joj odgovorila da mi se ćerka povredila na odbojci.

Lenka je zamerila policajcima jer su 15. septembra 2017. uhapsili Zorana zbog ubistva supruge, i to u prisustvu ćerkice koja je zbog toga doživela veliki šok.

- Na sve načine sam pokušala da je smirim i uspavam, ali bezuspešno. Pričala sam joj da ljudi često greše i da to što je čula o ocu ne mora da bude istina. Kasnije, svi smo se u vrtiću angažovali da dobije potrebnu pomoć, u saradnji sa psihologom i porodicom, i ona je bila dobro. Kad je krenula u školu, više nisam imala uvid u to kako je, ali sam čula da je sve u redu.
Na pitanje branilaca da li je Lenka tokom boravka u kući Marjanovića, u vreme Jeleninog ubistva, primetila da su ukućani čistili kuću varikinom ili da su uklanjali neke tragove i dokaze, ona je rekla:
- Ma ne, sačuvaj Bože!

- Stalno ju je kontrolisao. Kada bi Jelena i Zoran došli kod nas, on bi ih non-stop zvao da ih pita kada će doći kući. Za sve se pitao. Meni je to bila apsurdno. Međutim, sa svekrvom Zoricom dobro se slagala. Jelena se žalila i na Milicu, ženu Zoranovog brata Miloša, jer ništa nije htela da radi u kući. Nije bila bliska ni sa porodičnom kumom Verom Vukomanović, koja zapravo i nije njihova prava kuma, već je bila zaposlena kod Zorice, pa su je tako svi zvali iz nekog poštovanja. Bolje bi bilo da ste pozvali i saslušali njihove prave kumove.

Na ovaj iskaz svedoka burno je reagovao advokat Veljko Delibašić, jedan od četvorice Marjanovićevih branilaca, nezadovoljan Norinim odgovorima, pa je u jednom trenutku opsovao i udario rukom mikrofon! Predsedavajuća sudija Jelena Škulić upozorila ga je na ponašanje, posle čega se on izvinio.

Foto: Informer

Pred sudskim većem saslušan je i Vid Stjepanović, meštanin borčanskog naselja Crvenka. On je rekao da je kobnog dana oko 13 časova video na travnatom delu kod nasipa Jelenu, Zorana i njihovu ćerku Janu. Čuo je da se nešto raspravljaju i kako Jelena kaže Zoranu: "Ti ne razumeš to".
Međutim, vreme koje je Vid pomenuo ne uklapa se ni sa odbranom Marjanovića, ni sa optužnicom protiv njega, jer se u oba slučaja tvrdi da su Jelena, Zoran i Jana došli na nasip oko 16.40, a da je vreme ubistva bilo između 16.46 i 17.04.

Jana ostala sama?

Prema Stjepanovićevim rečima, Jelena i Zoran su, nedugo posle rasprave, zajedno krenuli nasipom, a njihova ćerkica je tada nakratko ostala sama:

- Kasnije po podne, na nasipu sam video samo Zoranovog oca Vladimira sa malom Janom. Sećam se da sam pomislio: "Zašto mrcvare to dete i celo popodne ga izlažu opasnosti, jer je taj teren prepun krpelja i drugih parazita".
Inače, za samo tri pretresa sud je saslušao ukupno 18 svedoka, a tužilaštvo je juče zatražilo da se pozove i Ljubica Marković, Jelenina tetka, koja je brinula o njenoj pokojnoj majci Zorici Krsmanović i bila uz nju sve do smrti. Taj predlog je prihvaćen, pa će Markovićeva biti pozvana da svedoči krajem aprila. Potom će svedočiti i veštaci. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikanor

pre 4 godine

Od samog početka slučaja u komentarima se pominje KUM, a niko ga nikad nije saslušao (ni kumu). ZAŠTO?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija