• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

16.03.2020

23:40

RASVETLJEN ZLOČIN U VALJEVSKOM NOVOM NASELJU! Narkoman ubio starca posle svađe oko novca!

Vesti

RASVETLJEN ZLOČIN U VALJEVSKOM NOVOM NASELJU! Narkoman ubio starca posle svađe oko novca!

Podeli vest

Milanče I. (49) uhapšen zbog sumnje da je 9. marta nasmrt pretukao Aćima Stevanovića (91) u njegovoj kući * Zločinu je prethodila pijanka, a zatim i svađa jer je Milanče odbio da Aćimu vrati dug

Narkoman Milanče I. (49) uhapšen je zbog sumnje da je 9. marta nasmrt pretukao Aćima Stevanovića (91) u njegovoj kući u valjevskom Novom naselju! Kobnog dana Milanče i Aćim su pili, a zatim se i posvađali, jer je narkoman odbio da vrati starcu neki manji dug.

Dokazi

Kada je završio krvavi pir, Milanče je oprao čaše iz kojih su pili, ali je na njima ipak ostavio deo otiska prsta i DNK
Izvor iz istrage

Pomahnitali Milanče u jednom trenutku je dohvatio drveni stolarski alat i Aćimu smrskao glavu, a zatim je pobegao, ne uzevši ništa iz kuće nesrećnog starca.

Voleo kladionice

Izvor iz istrage kaže da je Aćim živeo od penzije, a pošto je bio vitalan, povremeno je obavljao i stolarske poslove za meštane Novog naselja.


- Živeo je sam i imao je sasvim dovoljno novca za svoje potrebe, ali je bio nemirnog duha. Voleo je da se kladi i često je sedeo po kladionicama u Valjevu. Tako se u jednoj združio sa Milančetom - navodi naš izvor.

Foto: Informer

Mesto Zloćina - Kuća Aćima Stevanovića

Prema njegovim rečima, Milanče je u nekoliko navrata tražio novac na zajam od Aćima i ovaj mu je davao, ali je vodio preciznu evidenciju o svakom dinaru koji mu je pozajmio.

- Milanče je u trenutku zločina bio na metadonskoj terapiji, na odvikavanju od droge, ali najverovatnije nije mogao da prebrodi narkomanske krize i pozajmljivao je novac od Aćima da kupi narkotike. Kobnog dana starac mu je tražio da mu vrati sve pare, ali Milanče je odbio, rekavši da nema. Posvađali su se čak i oko iznosa tog duga, pa je Milanče zgrabio stolarsku alatku u hodniku i njome brutalno pretukao starca. Kada je završio krvavi pir, oprao je čaše iz kojih su pili, ali je na njima ipak ostavio deo otiska prsta i DNK - objasnio je naš sagovornik.

I ranije je bio hapšen

Ovi dokazi su, kaže on, bili više nego dovoljni da se Milanče uhapsi i on je priznao zločin. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu za ubistvo, biti priveden tužiocu.
Milanče je, inače, i ranije privođen, i to najčešće zbog posedovanja narkotika.
Što se Aćima tiče, on je poslednjih godina najčešće izrađivao merdevine i mrtvačke sanduke, a jedan je kao reklamu uvek držao ispred ulaza u svoju kuću. Upravo u tom sanduku je i sahranjen.

Aćim je bio usamljen, voleo je društvo

Komšinica ubijenog starca ispričala nam je da je Aćim bio usamljen i da je zato često obilazio kladionice i kafane.

- Ranije je nudio nekim ženama ugovor o doživotnom izdržavanju, a da im on u zamenu prepiše kuću. Mislim da se on nije ozbiljno upuštao u to, pa je i raskidao te ugovore. Sve je to radio samo da bi sebi našao neko društvo ili životnog saputnika, ali nije mu išlo, pošto je bio težak i nezgodan čovek. Pričalo se da se i sa tim narkomanom Milančetom dogovorio za neko doživotno izdržavanje, ali ne verujem u to - rekla je komšinica.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija