• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

27.03.2020

08:34

NAŠLI SU IH ZAGRLJENE NA PODU, NIJE IM BILO SPASA Potresna ispovest dede Branislava koji je U TRENU IZGUBIO SINA ALEKSANDRA I SNAJU MARIJU

Vesti

NAŠLI SU IH ZAGRLJENE NA PODU, NIJE IM BILO SPASA Potresna ispovest dede Branislava koji je U TRENU IZGUBIO SINA ALEKSANDRA I SNAJU MARIJU

Podeli vest

U tragediji kakvu Beograd ne pamti izgubljeno je šest života. Odneo ih je požar na Novom Beogradu.

Umrli su, ugušili su se zagrljeni. Tako su ih vatrogasci našli na podu sobe. Sin je bio u papučama, a snaha u spavaćici.

- Nije im bilo spasa jer je dim ulazio kroz ventilaciju kupatila - kroz suze priča Branislav Nesimovski, koji je izgubio sina Aleksandra (45) i snahu Mariju (47) u vatrenoj stihiji u subotu, ranom zorom, u soliteru na Bulevaru Milutina Milankovića 110 u Novom Beogradu.

Ovaj stariji Novobeograđanin još ne može da shvati šta se desilo i kako je u jednom momentu izgubio i sina i snahu.

- Vatrogasci su mu ispričali da ne pamte takav požar. Vatra je izbila u stanu ispod njihovog, ali ne sa njihove strane. Neki idiot nije ugasio cigaretu, bacio je pikavac, a u stanu je imao i bocu sa kiseonikom i benzin. Vatra je krenula nagore, ali je plamen bio prejak, topio je gvožđe, jer se bicikla mog sina potpuno istopila. Komšija je pokušao da ih probudi, lupao im na vrata, ali verovatno od premora nisu čuli lupanje. Aleksandar se verovatno probudio, obuo papuče i pokušao da izađe, ali nije uspeo zbog plamena. Vratio se, ali on i Marija nisu mogli da skoče sa desetog sprata. Dim se proširio i ušao u ventilaciju stana i ugušili su se. Zagrljeni, kao što su uvek i bili - kaže nesrećni otac.

Sina je poslednji put video u petak po podne, kada je Aleksandar došao do njegove zgrade.

Foto: Zoran Sinko

 

- Imam više od 65 godina i ne smem da izlazim iz kuće, zbog vanrednosg stanja. Aleksandar je došao do zgrade, a ja sam izašao na terasu i pričali smo. Zanimalo ga je šta mi treba i bacio sam mu spisak potrepština i novac. Kupio je i ubrzo se vratio, a trebalo je da ode do majke koja stanuje na Bežaniji i nju snabde potrebnim namirnicama - kaže neutešni Branislav.

Branislav je tada dao sinu i novac da napuni rezervoar da bi u svakom momentu mogao da obiđe njega i majku.

- Rekao mi je da nije još primio platu, pa sam mu dao pare da ima za svaki slučaj. Kasnije su u stanu našli te pare, odvojio ih je da bi platio račune. Toliko je bio svestan i savestan - napominje Branislav.

Aleksandar i Marija bili su u braku 12, 13 godina, a 18 godina u vezi. Živeli su u stanu koji je Marija nasledila od roditelja.

- Moja snaha je bila jedinica. Roditelji su joj umrli kada je bila mlada. Nažalost, nisu imali decu. Pokušavali su. Išli su na neke tretmane. Da li su i skoro išli, ne znam, jer su bili tajnoviti. Nisu želeli da pričaju, da im se nešto ne izjalovi. Možda je snaha i bila trudna. Ko zna, saznaću kada stigne obdukcioni izveštaj - tihim glasom priča Aleksandrov otac.

Aleksandar i Marija biće sahranjeni na Centralnom groblju.

- Tamo su sahranjeni Marijini roditelji, imaju porodičnu grobnicu - kroz suze kaže neutešni otac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija