• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. N.

30.03.2020

08:26 >> 08:27

TRKALI SE KOLIMA, PA UBILI BEBU OD OSAM MESECI! Velika tragedija ih zavila u crno, Ivani na istom mestu poginuli roditelji i brat, A SAD I SIN

Vesti

TRKALI SE KOLIMA, PA UBILI BEBU OD OSAM MESECI! Velika tragedija ih zavila u crno, Ivani na istom mestu poginuli roditelji i brat, A SAD I SIN

Podeli vest

M. M. (35) i Đ. D. (25) uhapšeni jer su automobilima, tokom ulične trke, udarili u "pežo 106", u kom je poginula osmomesečna beba Igor Stanojević. Bebina majka 2018. u udesu na istom mestu ostala bez roditelja i brata

Dečak Igor Stanojević, star samo osam meseci, poginuo je, dok su njegovi roditelji Ivana (30) i Nenad (30) povređeni kada su na njihov auto naletela dva vozila koja su se trkala na putu Zaječar - Negotin. Nakon stravične tragedije, policija je uhapsila bahate vozače M. M. (35) i Đ. D. (25), obojica iz Negotina, jer su izazvali taj udes.

Da tuga bude veća, Igorova majka je pre dve godine doživela još jednu tragediju, kada su joj u udesu na istom mestu poginuli roditelji Zoran i Dragica, kao i brat Igor, po kom je njena beba i dobila ime.

Dete bilo vezano

Strašna tragedija, u kojoj je nastradao mali Igor, dogodila se u subotu oko 12 časova u blizini mesta Salaš.

Igorov otac Nenad ispričao nam je da je tog dana sa suprugom i sinom u "pežou 106" išao ka Zaječaru.

Foto: Privatna arhiva

 

- Igor i Ivana su bili na zadnjem sedištu. Supruga je bila vezana pojasom, a sin je bio vezan u dečjem sedištu, koje je bilo propisno obezbeđeno. U jednom trenutku sam u retrovizoru video dva automobila kako nam se, ogromnom brzinom, približavaju otpozadi. Jedan je krenuo da nas pretekne, ali je udario u zadnji deo mog "pežoa", baš na mestu gde je bio Igor. Auto mi se zarotirao i tada nas je otpozadi udario i drugi automobil - kazao je neutešni Nenad, i dodao:

- Nekako sam izašao iz kola i počeo da vičem: "Gde jurite tako!" Otvorio sam zadnja vrata i uzeo Igora u naručje, još je disao... Supruga, iako povređena, sama izašla iz kola. Zaustavio sam prvi auto koji je naišao i odvezli smo se u zaječarsku bolnicu.

Nenad napominje da je po dolasku u bolnicu njegov sin još bio živ.

- Međutim, disao je sve manje, sve tiše... I onda je preminuo. Kad su mojoj ženi rekli da smo izgubili bebu... Ne mogu da vam opišem njen pogled i bol - kroz suze je rekao Nenad.

Porodična kuća Stanojevića na Grljanskom putu u Zaječaru juče je bila puna rođaka, prijatelja i komšija, koji su uzalud pokušavali da uteše nesrećne roditelje... Kućom su odjekivali lelek i naricanje...

Foto: Privatna arhiva

Ivana, Nenad i Igor Stanojević

- Ovo je neverovatna tragedija. Ivani su 13. januara 2018. na toj deonici puta, skoro na istom mestu, poginuli majka, otac i rođeni brat. Ivana je tada bila verena sa Nenadom, planirala se svadba... Trebalo je svi zajedno da proslave Srpsku novu godinu te večeri. Umesto toga, Ivana je sahranila svoje najmilije, a sada, baš na tom putu, izgubila je bebu... Kakva tuga - rekla je komšinica ove porodice.

Krivične prijave

Što se tiče bahatih vozača M. M. (35) i Đ. D. (24), oni su uhapšeni odmah posle udesa, a terete se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za šta im preti kazna zatvora do 12 godina.

- U trenutku udesa M. M. je vozio "sitroen", a Đ. D. (24) "pežo 307", i trkali su se putem Zaječar - Negotin. Đ. D. je "pežoom" prvi udario u automobil porodice Stanojević, a potom se u njih zakucao i M. M. svojim "sitroenom" - objasnio je izvor iz policije. S. N.


Udarili u kombi brze pošte

Zoran Angelov (55), njegova supruga Dragica (47) i sin Igor (25) iz sela Grljan poginuli su 13. janura 2018. u teškoj saobraćajnoj nesreći kod zaječarskog sela Salaš.

Foto: Privatna arhiva

Dragica i Zoran Angelov

Porodica Angelov kobnog dana je krenula u posetu ćerki Ivani i budućem zetu Nenadu, sa kojima su planirali da proslave Srpsku novu godinu.

Foto: Privatna arhiva

Igor Angelov

Do stravičnog udesa je došlo kada je "opel kadet" u kom se nalazila porodica Angelov iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno udario u kombi brze pošte.

Foto: Privatna arhiva

Mesto nesreće

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 4 godine

Šta bre 12. godina. Ubistvo sa predumišljajem, direktno po 40. godina obojici.

Veronikalake

pre 4 godine

Ne valja se davati deci imena po preminulima.

Saradžogla

pre 4 godine

Не ваља! ... Пројуриш недозвољеном брзином ауто ти иде у пресу и онако ухапшен притиснеш оно дугме!У овом случају на питање ЗАШТО ТАКО МАЛА КАЗНА буде одговор ДА ОНИ НИСУ ХТЕЛИ ... Да,баш тако!Присуствовао сам ...

Maki

pre 4 godine

Ne po preminulima.vec po tragicno nastradalima.Ako je neko dobio ime po pokojnom dedi ili vec kome a taj umro prirodnom smrcu ti je ok.Ali ako je neko tragicno nadtradao veruje se da ce ga pratiti baksuzluk

Tritikon

pre 4 godine

40godina najmanje Obojci!!! Za primer drugima!!!

Jovana

pre 4 godine

Ovo je sve laz bilo je mnogo gore od napisanog! Mi smo naisli u trenutku nesrece dok su pokusali da preteknu nesrecne ljude ! Covek nije ovo izjavio siguno! Auto koji je naisao iza nas je Nenada i bebu odvezao u bolnicu, a moj otac je sekao pojas sa ljudima iz Straba. Da bi' je izvukli! Sto se tice ove dvojice nemam komentar oni su raspravljali čiji je auto vise razbijen! Saucesce porodici strasno je samo biti svedok ovako necemu ! Dali smo izjave zelimo im dozivotno!

Arhi

pre 4 godine

Sve dok se za ovako nešto ne uvede smrtna kazna,biće ovoga stalno.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija