• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2020

15:44

KRŠILI POLICIJSKI ČAS I MERU IZOLACIJE, A UZ TO POČINILI I OVA KRIVIČNA DELA! Tužilaštvo u Mladenovcu podiglo optužnice protiv tri osobe!

Vesti

KRŠILI POLICIJSKI ČAS I MERU IZOLACIJE, A UZ TO POČINILI I OVA KRIVIČNA DELA! Tužilaštvo u Mladenovcu podiglo optužnice protiv tri osobe!

Podeli vest

Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu podnelo je dana 10.4.2020. godine optužne akte protiv tri lica zbog izvršenja krivičnog dela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz čl. 248 Krivičnog zakonika, samostalno i u sticaju sa nekim drugim krivičnim delom

Naime, nakon sprovedene istrage, podignuta je optužnica protiv Z.R. iz Mladenovca, jer postoji opravdana sumnja da je izvršio krivična dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz čl. 246a st. 2 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz čl. 248 Krivičnog zakonika. Okrivljenom Z.R. se optužnicom stavlja na teret da je dana 25.3.2020. godine , neovlašćeno držao u velikoj količini opojne droge marihuana i amfetamin, u ukupnoj količini od 55,66 grama, od čega je amfetamin kod okrivljenog pronađen od strane policije dok se nalazio na javnoj površini u vreme policijskog časa, kršeći tako Naredbu o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

U optužnom aktu tužilaštvo je predložilo da se okrivljeni osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina, kao i da mu se produži pritvor.

 

Takođe, Osnovnoj javno tužilaštvo u Mladenovcu je podnelo optužni predlog protiv P.V. iz Malog Požarevca, GO Sopot, zbog krivičnog dela Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 Krivičnog zakonika i krivičnog dela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz čl. 248 Krivičnog zakonika.

Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni P.V. kontinuirano vršio nasilje prema svojoj supruzi u periodu od januara meseca do 1.aprila 2020. godine, kog dana ga je supruga prijavila za izvršeno nasilje  i kada je nakon intervencije policije, zatečen na ulici, kršeći meru kućne izolacije koja mu je izrečena dana 18.3.2020. godine od strane nadležnog lekara po savetu epidemiologa. Nakon što je okrivljeni po nalogu tužilaštva uhapšen i saslušan, istom je određen pritvor od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu, a po predlogu tužilaštva.

U podnetom optužnom predlogu tužilaštvo je zatražilo da se okrivljeni za navedena krivična dela osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 godina, s tim što je istovremeno tužilaštvo predložilo da mu se produži pritvor.

 

Zbog kršenja mere kućne izolacije Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu podnelo je optužni predlog i  protiv D.K. iz Barajeva , zbog krivičnog dela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije iz čl. 248 Krivičnog zakonika. Tokom postupka dokaznih radnji, utvrđeno je da se radi o licu koje je dana 16.3.2020. godine ušlo u Republiku Srbiju iz Savezne Republike Nemačke, kada mu je od strane nadležnog organa uredno određena mera izolacije u kućnim uslovima, koju je prekršio dana 2.4.2020. godine, kada je napustio kuću u kojoj je sprovođena mera izolacije.

Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu je u optužnom predlogu zatražilo da se okrivljeni D. K. osudi na maksimalnu kaznu zatvora propisanu za ovo krivično delo u trajanju od 3 godine, kao i da mu se produži pritvor, u kom se nalazi od trenutka hapšenja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija