• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

28.04.2020

23:15

SVI SU MISLILI DA JE DOBAR ČOVEK, A ONDA JE OTKRIVENA JEZIVA ISTINA! Hranitelj je postao jezivi zločinac!

Vesti

SVI SU MISLILI DA JE DOBAR ČOVEK, A ONDA JE OTKRIVENA JEZIVA ISTINA! Hranitelj je postao jezivi zločinac!

Podeli vest

Biti hranitelj je lako ako si dobar i imaš mogućnosti. Treba imati ljubav prema životu i porodici, govorio je prošle godine za medije Dragan J. (59), za koga se u subotu ispostavilo da je pedofil koji je silovao štićenicu (12)

Moraš biti dobar čovek da bi bio hranitelj. Treba imati mnogo ljubavi prema životu i porodici, a supruga i ja smo u svakom trenutku brinuli o deci koja su nam poverena na staranje...
Ovako je pre godinu dana za lokalne medije pričao Dragan J. (59) iz Sremske Mitrovice, za koga se nedavno ispostavilo da je opasni pedofil, koji je mesecima silovao svoju štićenicu T. M. (12)!

Traume za ceo život

Dragan je, inače, sa suprugom Biserom odgajio njihovo dvoje dece i petoro unučadi, a zbrinuli su još 23 napuštenih mališana kao hranitelji! O ovom "humanom" čoveku i njegovoj ženi pisale su u januaru 2019. "Sremske novine", ali tada niko nije ni slutio da se u Draganu zapravo krije opasni pedofil, koji će jednoj nesrećnoj devojčici ostaviti traume za ceo život.

Napatio se

Nisam ja odrastao u hraniteljstvu kao što je ovo danas. Sada su drugi načini ophođenja, a ja sam se napatio u detinjstvu
Dragan J.

- Za hraniteljstvo smo se odlučili kad su nam deca odrasla, osnovala svoje porodice i otišli od kuće... Toj odluci doprinelo je i to što sam i sam proveo detinjstvo u hraniteljskim porodicama, od svoje treće godine do završetka školovanja. Međutim, nisam ja odrastao u hraniteljstvu kao što je ovo danas. Sada su drugi propisi, drugi načini ophođenja, a ja sam se namučio i napatio u detinjstvu - jadao se Dragan novinaru prošlog januara.

Izvor iz istrage kaže da se za stravično zlostavljanje u Draganovoj kući saznalo tek u u subotu, nakon što je Bisera prijavila muža da je silovao njihovu štićenicu.

- Bisera je primetila da se T. M. poslednjih meseci čudno ponaša. Devojčica se zatvorila u sebe, odbijala je da jede i često je plakala. Zabrinuta žena je u više navrata pokušavala da priča sa štićenicom, ali ova je ćutala sve do subote, kada je konačno ispričala Biseri da je Dragan primorava na seks. Devojčica je do detalja opisala kako ju je Dragan silovao između sedam i deset puta od početka januara, preteći joj da će je vratiti u dom za nezbrinutu decu ako nekom kaže za to - rekao je naš izvor.

Šokirana Bisera, srećom, nijednoga trenutka nije oklevala, već je odmah uzela devojčicu za ruku i otišla s njom u Centar za socijalni rad, a zatim i u policiju. Lekarskim pregledom je utvrđeno da je T. M. deflorisana, a Dragan je saslušan kod tužioca i određen mu je pritvor do 30 dana.

Zvao je "mezimica", pratio je u školu

Draganov komšija takođe je zgranut saznanjem da je ovaj silovao štićenicu.
- Niko nije mogao ni da nasluti da joj je radio tako užasne stvari... Pa Dragan je tu malu voleo kao svoju, zvao ju je "moja mezimica". Kad bi pala kiša, on bi seo na bicikl i išao sa kišobranom po nju u školu, da ne pokisne u povratku kući! A sad čujem da ju je silovao! Pa ne mogu da shvatim šta mu se to desilo u glavi... Budaletina jedna - priča ogorčeni komšija.

Tereti se za obljubu deteta zloupotrebom položaja, za šta mu preti od jedne do deset godina zatvora.

Komšije ove hraniteljske porodice su u šoku zbog saznanja da je Dragan pedofil i da je silovao svoju štićenicu.

- Dragan i Bisera su odgajili mnogo dece. Sve su pazili kao svoje rođene, naročito Bisera. Ona je baš brižna žena... A i za Dragana donedavno niko nije imao loše reči, naprotiv! Pa on bi najbolje trebalo da zna kako je odrastati u tuđoj kući jer je i sam rastao u domu i u hraniteljskoj porodici. A sada sve što je dobro uradio u životu i što je bio čovek, ovim je pogazio i ispostavilo se da je sve vreme zapravo bio nekakav prikriveni manijak. Ne mogu da verujem! - priča ogorčena komšinica.

Umire od sramote

Ona dodaje da je Biseri pre deset dana umro brat, a sada je doživela novi šok kad je shvatila da je provela život sa pedofilom!

- Ona je tako dobra žena, svi su je zvali "keva"... Do pre nekoliko dana kuća joj je bila puna dece, a sada je ostala sama... Osim zlostavljane devojčice, brinula je o još četvoro dece, a sada su svi izmešteni u druge porodice. Muž na robiji, a ona samo gleda u zemlju od sramote. Nemojte nju osuđivati, nije ona ništa kriva - poručuje komšinica.

T. M. je, inače, pre šest godina dodeljena na staranje Draganu i Biseri, jer ju je majka ostavila, a otac joj je dospeo u zatvor. U ovoj hraniteljskoj porodici ranije nije bilo prijava zlostavljanja.
Što se tiče Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici, oni juče nisu odgovarali na pozive i poruke novinara Informera. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija