• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

06.05.2020

22:07 >> 07:05

(VIDEO) KADA JE POLICIJA UPALA U VILU JOVANOVIĆA, DOČEKAO IH JE ŠOKANTAN PRIZOR! A onda je razotkrivena njihova FILMSKA PREVARA

Vesti

(VIDEO) KADA JE POLICIJA UPALA U VILU JOVANOVIĆA, DOČEKAO IH JE ŠOKANTAN PRIZOR! A onda je razotkrivena njihova FILMSKA PREVARA

Podeli vest

Četiri člana porodice Jovanović, nastanjene u Italiji, uhapšeni su juče zbog filmske milionske prevare, a od ranije su poznati policiji koja je dve godine vodila istragu pokušavajući da otkrije kako funkcioniše prevara kojom su stekli luksuzne vile, stanove i seoska imanja u Italiji.

Jovanovići, njih četvoro uzrasta 33, 37, 45 i 48 godina, od 2017. godine su pod lupom istražitelja, a neki od njih bili su i pritvoreni u okviru policijske akcije "La Stangata" koju su tamošne vlasti sprovodile protiv zločinačke grupacije sačinjene od osoba sprske nacionalnosti. Bavili su se mahom prevarama i krađama, a prilikom tadašnjeg hapšenja oduzeta im je imovina i novac u iznosu od 725.000 evra, koliko je iznosio profit od njihovih zločina.

Po završetku istrage, zahvaljujući pažljivoj rekonstrukciji kriminalne biografije svakog osumnjičenog, na snagu stupa akcija "La stangata continua" kojom je nastavljeno češljanje imovine i računa osumnjičenih, ali i njihovih saradnika.

Foto: guardia di finanza varese

Tako su istražitelji shvatili da Jovanovići, inače mahom nastanjeni u Lombardiji, sada u svom vlasništvu poseduju imovinu vrednu 2,4 miliona evra, odnosno devet stanova, tri vile, dve seoske kuće, umetničke slike i dva luksuzna sata koji su im između ostalog oduzeti.

Zahvaljujući video snimcima i fotografijama koje je objavila Garia di financa koja rukovodi istragom, imali smo prilike i da zavirimo u neke od danas zapečaćenih kuća koje se nalaze se između opština Busto Arsizio, Kastelanca, Lonate Pocolo, Monca, Korno Đovine, Pjeve Fisiraga i Šamporšer.

Jedna od oduzetih je i kuća sa kamenom fasadom u ruističnom stilu, oivičena visokom ogradom. Sagrađena je praktično u brdu što dodatno pleni njen bajkoviti izgled, a ispred ulaznih vrata, koja su sada zapečaćena, nalzi se prostrano dvorište.

Druga vila, sa žućkastom fasadom, oivičena je kitnjastim dvorištem u kom su smeštene i male gipsane figure. Do prednjeg ulaza u kuću vodi stepenište, a uprkos njenoj raskošnoj spoljašnjosti, pravo bogatstvo Jovanovića krije se upravo iza tih vrata. Gotovo da niko ne može da ostane ravnodušan na fotografiju trpezarije ove kuće.

FILMSKA PREVARA SRBA MASKIRANIH U ŠEIKE Evo kako su podmetali LAŽNE MILIONE

Samo u trpezariji, Jovanovići su imali stilski nameštaj, to jest sto na kom se nalaze dva kristalna svećnjaka, a oko njega raspoređenje kičaste stolice. Na zidu se nalazi veliki televizor, između dva svećnjaka veliko ukrasno jaje. U dvorištu ove kuće sagrađen je letnjikovac, ali i roštilj na prostranoj travnatoj površini sa uredno pokošenom travom, suncobranima i baštenskim nameštajem. Sve to Jovanovići su stekli svojim drskim prevarama.

Foto: guardia di finanza varese

 

Kako piše italijanski „Il Mesađero“, ova četvorka osumnjičena je za pravu filmsku prevaru. Jovanovići su se, naime, maskirali u šeike i lažno se predstavljali kao poslovni ljudi.

Kontaktirali su sa ljudima koji žive u Italiji, uglavnom strancima i nudili im pomoć u transferu novca u inostranstvo ili zameni deviza kako bi investirali u Italiji ili u stranim zemljama kao što su Hongkong, Kuba, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kina, Indija...

Uz to su obećavali da će novac uspeti da prenesu ili zamene tajnim kanalima, kako žrtva ne bi plaćala visoke dažbine .Potom bi novac zamenjivali falsifikatima, koje bi isplaćivali žrtvama ili njihovim saradnicima. Sa klijentima su se sastajala u luksuznim hotelima, kako bi ostavili utisak ozbiljnih biznismena ali i osigurali sebi lakši beg pošto su na "neutralnoj" teritoriji.

Kada bi žrtve shvatile da su prevarane, Jovanovićima bi se već izgubio trag.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija