• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

12.05.2020

20:44

MILOŠ BIO TEMPIRANA BOMBA ZBOG ZLE MAĆEHE?! Cela porodica bila manje ili više retardirana?! Strašna pozadina monstruoznog masakra u Leskovcu!

Vesti

MILOŠ BIO TEMPIRANA BOMBA ZBOG ZLE MAĆEHE?! Cela porodica bila manje ili više retardirana?! Strašna pozadina monstruoznog masakra u Leskovcu!

Podeli vest

Miloš Ilić (20) mrzeo je maćehu Danijelu (43) jer je zlostavljala i njega i njegovu trudnu sestru Anu (19) i oca Predraga (45), a bila je dobra samo prema svojoj ćerki Sari (12). U naletu ludila sve četvoro ih je pobio sekirom

Psihički oboleli Miloš Ilić (20) sekirom je izmasakrirao četiri člana svoje porodice u iznajmljenom stanu u Leskovcu iz patološke mržnje prema maćehi!

Miloš nije podnosio maćehu Danijelu (43) jer je godinama zlostavljala i njega i njegovu trudnu sestru Anu (19) i oca Predraga (45), a bila je dobra samo prema svojoj ćerki Sari (12)! U noći između subote i nedelje u njemu se nešto prelomilo, dodatno mu pomračilo um, pa je zgrabio sekiru i sve četvoro ih iskasapio dok su bili u krevetima!

Bolest, jad i beda

Ovu nesrećnu porodicu su, inače, od početka pratili samo bolest, jad i beda. Predrag je iz sela Granica kod Bojnika, gde se oženio prvom ženom, koja je bila težak psihički bolesnik. S njom je dobio troje dece - Miloša, Anu i još jednog sina koji sada ima 15 godina. Svi su bili mentalno retardirani u manjoj ili većoj meri, ali najbolesniji je najmlađi sin, koji je maltene od rođenja u ustanovi socijalnog staranja jer su mu potrebni stalni nadzor i nega.

Ni brižna, ni pažljiva

Bog da joj dušu prosti, ali Danijela zaista nije bila ni brižna supruga ni pažljiva maćeha
Rođak

Prema rečima rođaka familije Ilić, Predrag je 2007. godine napustio prvu ženu, poveo je Miloša i Anu sa sobom i počeo je da živi sa Danijelom, koja je takođe blago mentalno retardirana.

- Danijela je iz prvog braka imala troje dece, od kojih je jedno težak invalid, ali sve ih je napustila kad je počela da živi sa Predragom. S njim je 2008. dobila ćerku Saru. Međutim, sa rođenjem tog deteta problemi ove porodice postali su još veći, jer se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršao. Predrag je, pokušavajući da sačuva vezu sa ženom, žmurio na to što je ona zaista bila zla prema Milošu i Ani. Zlostavljala ih je i ponižavala, zbog čega su je oboje mrzeli, dok je Danijela u isto vreme favorizovala malu Saru i samo prema njoj bila dobra - priča rođak.

Ilići su, kaže on, bili korisnici socijalne pomoći, ali Predrag je nastojao da porodični budžet dopuni povremenim poslovima.

- U poslednje vreme radio je kao čuvar na gradilištu hotela "Beograd". I ja sam takođe tamo bio angažovan, pa smo se svakodnevno viđali. Poslednji put smo se videli u subotu, kod njega u kući, bili smo zajedno do pet sati po podne. Danijela je i tog dana bila veoma neljubazna i neprijatna. Grdila je nesrećnog Predraga što ne zarađuje dovoljno, ponižavala ga pred svima nama... Bog da joj dušu prosti, o mrtvima bi trebalo samo dobro govoriti, ali ona zaista nije bila ni brižna supruga ni pažljiva maćeha. U kući ništa nije radila, večito je bila na Fejsbuku i zlostavljala je sve ukućane osim Sare - rekao je rođak.

Meštani Granice: Dedu i babu oterao u dug

Meštani sela Granica, odakle su Ilići, ne mogu da se oporave od šoka zbog stravičnog zločina. Meštanin Slobodan Stojanović kaže da je Miloš bio problematičan, ali ništa nije ukazivalo na to da je sposoban da pobije celu porodicu.
- On jeste bio lenj, nevaspitan i malo luckast, uostalom kao i cela njegova porodica. Potkradao je roditelje, posebno dedu Miloša i babu Milanku, koje je oterao u dug od 200.000 dinara, ali nije bio kavgadžija. Zato smo svi u šoku - priča Stojanović.
Inače, Predragov otac ima šest hektara zemlje, ali Predrag nije voleo poljoprivredu. Posle odlaska iz očeve kuće postao je korisnik socijalne pomoći u Bojniku, odakle se odjavio i prebacio u leskovački centar. U Leskovcu je živeo kao podstanar, stalno se seleći iz stana u stan s porodicom jer nije mogao da plaća kiriju i režijske troškove.

Sve se, kako je dodao, još više pogoršalo kad je Ana zatrudnela.

- Koliko znam, ostala je u drugom stanju sa nekim mladićem kog je upoznala u Smederevskoj Palanci, odakle je rodom njena maćeha. Danijela je bila posebno besna na Anu, nije mogla da podnese to što će joj pastorka dovesti dete u kuću. U poslednje vreme bila je sve gora prema njoj, a to je sve više podizalo tenzije među svim ukućanima. Za sve to vreme Miloš je bio tempirana bomba. Bilo je pitanje trenutka kada će pući, jer je takva haotična porodična situacija iz dana u dan pogoršavala njegovu bolest - ispričao je rođak.

Kako je utvrđeno istragom, svađa u subotu uveče, u iznajmljenoj kući u Ulici Ratka Pavlovića u Leskovcu, kulminirala je oko novca!

- Te večeri Miloš je tražio nešto novca od oca, ali ovaj mu nije dao, ili jednostavno nije imao. Izbila je svađa, koju su čule komšije, ali je malo kasnije sve utihnulo. Ispostavilo se da je Miloš sačekao da svi zaspe te noći, pa je uzeo sekiru i redom ih sve iskasapio u krevetu - kazao je naš izvor.

Ostalo je, međutim, još nedorečeno šta je Miloš radio narednih petnaestak sati, jer je policija obaveštena o masakru tek u nedelju oko 14.30. Prema poslednjim saznanjima iz istrage, on je posle zločina otišao kod sestre svog dede, koja takođe živi u Leskovcu. Navodno, kada ga je starica videla krvavog, pitala ga je ko ga je pretukao, a on joj je sve ispričao o masakru. Najverovatnije ga je upravo ona nagovorila da se vrati kući i pozove policiju, što je on i učinio.

Zatvor ili ludnica

Policajci su u nedelju po podne u kući zatekli unakažene leševe i sekiru kojim je počinjen zločina. Na Miloševim pantalonama i majici bili su tragovi krvi.

- On je priznao zločin, ali je na saslušanju bio slabo komunikativan, zbog teškog psihičkog stanja. Iako nema zvaničnih medicinskih podataka o njegovom psihičkom stanju, jer se nikada nije lečio, očigledno je da ima neko duševno oboljenje. Protiv njega je podneta krivična prijava za teško ubistvo, za šta mu preti doživotni zatvor, ali će sve to zavisiti od njegovog psihičkog veštačenja. Ako se utvrdi da je bio neuračunljiv u trenutku zločina, izreći će mu se mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, koja takođe može trajati doživotno - objasnio je naš sagovornik. 

Centar: Miloš najnormalniji u porodici

U Centru za socijalni rad u Leskovcu nezvanično kažu da je Miloš Ilić bio još i najnormalniji u porodici!
- Mi ga nismo imali na evidenciji i nismo imali problema s njim, a naknadno nam je rečeno da ni u školi s njim nisu imali problema, osim što je izostajao sa nastave i bio je neuredan - rečeno nam je u Centru.


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija