• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

13.05.2020

07:00

CRNOGORSKI RECEPT SMRTI U CENTRU BEOGRADA Napadač nosio ZAŠTITNI ZNAK UBICA, a meta je bio ovaj mladić čije je ime DOBRO POZNATO U SVETU KRIMINALA

Vesti

CRNOGORSKI RECEPT SMRTI U CENTRU BEOGRADA Napadač nosio ZAŠTITNI ZNAK UBICA, a meta je bio ovaj mladić čije je ime DOBRO POZNATO U SVETU KRIMINALA

Podeli vest

Miloš Miljanović (33) maskiran i naoružan upao u baštu kafića, ali su se svi gosti u panici razbežali čim su ga videli * Miljanović je pobegao ne ispalivši ni metak, a sumnja se da mu je meta bio "škaljarac" Miloš Nilović Runjo

Miloš Miljanović (33) iz Herceg Novog, pripadnik zloglasnog "kavačkog klana", uhapšen je prekjuče u Beogradu samo nekoliko sati nakon što je maskiran i naoružan automatskim pištoljem "uzi" upao u baštu kafića "Le pti bistro" na Vračaru!

Kad su ga videli na ulazu u baštu, svi gosti su se u panici razbežali, pa Miljanović nije stigao da ispali ni metak. U policiji sumnjaju da mu je meta bio "škaljarac" Miloš Nilović Runjo (31), koji je sedeo za stolom sa Nikolom Kovačevićem (39) i bivšim pripadnikom Žandarmerije Vojislavom Kostićem (39).

Pojurio ih, pa odustao

Upad maskiranog plaćenog ubice u baštu kafića u Braničevskoj ulici snimile su nadzorne kamere.
Na snimku se vidi kako se na ulazu u baštu pojavljuje muškarac sa kapuljačom i silikonskom maskom za lice i vadi "uzi" iz torbe. Prvi ga je ugledao Nilović, koji je u sekundi skočio i počeo da beži! Za njim su pobegli i Kovačević i Kostić, pa zatim i svi ostali gosti. U roku od dve, tri sekunde, u bašti je ostao samo jedan čovek, koji je naoružanom napadaču bio okrenut leđima i sedeo je mirno kao da nije svestan šta se dešava oko njega.

Bekstvo

Miljanović je posle napada utrčao u zgradu u Nebojšinoj ulici, koja je u blizini kafića "Le pti bistro"
Izvor iz istrage

Napadač je u prvi mah potrčao za "škaljarcima", ali se ubrzo predomislio, okrenuo se i izašao iz bašte, vrativši "uzi" u torbu.

Naš izvor iz istrage kaže da je pregledom snimaka video-nadzora sa okolnih zgrada utvrđeno kuda se kretao napadač posle upada u kafić, i on je brzo lociran.

- Utvrđeno je da je utrčao u dvorište jedne zgrade u Nebojšinoj ulici. To je samo pedesetak metara dalje od kafića "Le pti bistro". U prizemlju te zgrade je nekoliko apartmana koji se izdaju na dan i brzo je utvrđeno u kom se krio. Specijalci su mu zatim upali u stan, uhapsili ga i pronašli "uzi" sa prigušivačem, silikonsku masku i garderobu koju je koristio prilikom napada - objašnjava naš sagovornik.

Inače, Nilović i Kostić su bili bliski saradnici Vladimira Popovića, zvanog Vlada Pop, istaknutog pripadnika "škaljarskog klana" koji je likvidiran 1. decembra 2018. u Beogradu. Mediji su prenosili i da je Nilović bio sa Popovićem one noći kada je likvidiran. Vlada Pop je držao kockarnicu "Havana" u hotelu "Slavija", za koju se smatra da je bila okupljalište "škaljaraca".
Popović je bio u žiži javnosti 2015, kad je uhapšen zajedno sa Kostićem zbog iznude 110.000 evra, automobila i stana od dvojice Beograđana, koji su tom prilikom brutalno pretučeni.

Foto: printscreen

 

Prilikom hapšenja, kod Popovića, Kostića i njihovog prijatelja Dalibora Đorića pronađeno je 250.000 evra i 2.205.000 dinara, kao i pištolj, municija i oko pet grama marihuane. Protiv Popovića je kasnije obustavljen sudski postupak za iznudu jer je likvidiran, dok su Kostić i Đorić osuđeni na po tri godine zatvora.

Ministar nagradio policajce

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio pripadnike beogradske kriminalističke policije koji su uhapsili Miloša Miljanovića, kao i inspektore koji su u Beogradu zaplenili 150 kilograma marihuane (pogledajte vest na 10. strani).
- Brze akcije i dobre informacije, koje su dovele do hapšenja osumnjičenih za ova krivična dela, pokazale su da treba da imamo potpuno poverenje u našu policiju, koja 24 časa dnevno radi svoj posao kako bi građani bili mirni i bezbedni od kriminalaca, pre svega od narkodilera - zaključio je Stefanović.

Što se Nilovića tiče, njegovo ime se pojavilo u srpskim medijima 2016, kad je uhapšen u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu, zajedno sa još devetoricom mladića, za koje se sumnja da su povezani sa "škaljarskim klanom". Među uhapšenima je bio i Kostićev brat Zvonimir. Protiv Nilovića i još dvojice tada je podignuta optužnica za nedozvoljeno nošenje oružja, jer su imali nelegalne pištolje. Međutim, samo jedan od njih je dobio kućni zatvor zbog toga, a Nilović i treći mladić su prošli bez kazne.

Iste godine, 2016, Nilović je priveden i u Budvi na informativni razgovor, kao bezbednosno interesantna osoba. Tad je proteran iz Crne Gore i zabranjen mu je ulazak u tu zemlju.

Više puta privođen

Zanimljivo je da je Nilović zapravo rođen u Nikšiću, ali je odrastao na beogradskoj opštini Voždovac i ima državljanstvo Srbije, ali ne i Crne Gore.

On je zatim priveden na informativni razgovor i u Beogradu krajem 2016, jer se sumnjalo da je oktobra te godine učestvovao u ubistvu vođe Partizanovih navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je, navodno, bio blizak "kavačkom klanu". Nilović je, međutim, pušten nakon saslušanja jer nije bilo dokaza da je učestvovao u tom zločinu.

Podsetimo, rat dva crnogorska klana, "škaljarskog" i "kavačkog", započeo je 2014, nakon nestanka 200 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji. Od tada je u međusobnim obračunima likvidirano više od 40 ljudi na obe strane.

U više ubistava korišćene su silikonske maske, poput one pronađene u stanu uhapšenog Miljanovića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 3 godine

Vecina " bivsih policajaca i zandara " su u mrezi dilera i niko ne reaguje i nevidi . Ako ovako nastavi bicemo gori od Holandije gde se svaki drugi drogira

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17