• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

13.05.2020

23:30

SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA PORODIČNI MASAKR U LESKOVCU! Četvorostruki ubica  se i smejao i plakao!

Vesti

SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA PORODIČNI MASAKR U LESKOVCU! Četvorostruki ubica se i smejao i plakao!

Podeli vest

Miloš Ilić (20), koji je sekirom ubio oca, maćehu i dve sestre, branio se ćutanjem pred tužiocem, ali se za to vreme ponašao potpuno rastrojeno, čas se smejao, čas je plakao * Biće poslat na psihijatrijsko veštačenje

Miloš Ilić (20), koji je u noći između 9. i 10. maja sekirom izmasakrirao oca, maćehu i dve sestre u iznajmljenom stanu u Leskovcu, branio se juče ćutanjem u Višem tužilaštvu!
Tokom saslušanja on je najpre plakao, pa se smejao, a naposletku je bio potpuno hladnokrvan, kao da nije ni svestan šta je uradio!

Zatvorska bolnica?

Zbog vidnog psihičkog rastrojstva Tužilaštvo je naložilo da on bude podvrgnut neuropsihijatrijskom veštačenju radi procene njegove uračunljivosti.
Ukoliko se veštačenjem utvrdi da je bio neuračunljiv u trenutku zločina, prema zakonu, njemu neće moći da se sudi. 

Ludnica

Ako se ustanovi da je neuračunljiv, biće smešten u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa, možda i doživotno
Izvor iz istrage

- U tom slučaju, izriče se mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa koja može trajati doživotno - objašnjava naš sagovornik iz istrage.
Šta se tačno dešavalo kobne noći u iznajmljenoj kući u Leskovcu zna samo Miloš, jer niko od ukućana nije preživeo masakr.

On je odmah posle privođenja kratko rekao policajcima da je mrzeo maćehu Danijelu (43), jer je zlostavljala i njega i njegovu trudnu sestru Anu (19) i oca Predraga (45), a bila je dobra samo prema svojoj ćerki Sari (12). Osim toga, veče uoči zločina posvađao se i s ocem jer mu ovaj nije dao pare za cigarete i izlazak.

Pomahnitali mladić je zatim sačekao da svi zaspe, pa ih je sekirom iskasapio u krevetu.
Kako je utvrđeno istragom, Miloš je posle zločina otišao kod sestre svog dede, koja takođe živi u Leskovcu. Pretpostavlja se da ga je upravo starica nagovorila da se preda i on je 10. maja, u popodnevnim satima, pozvao policiju.

U međuvremenu, rođaci i poznanici ove porodice ispričale su medijima kako su se Ilići godinama zlopatili u bedi i sa bolestima. Navodno, svi su bili mentalno retardirani u manjoj ili većoj meri, a najbolesniji je bio Predragov mlađi sin (15), koji je godinama u ustanovi socijalnog staranja.

Zlostavljala pastorke

Podsetimo, Predrag je 2007. napustio prvu ženu, koja je težak psihički bolesnik, i poveo je sa sobom sina Miloša i ćerku Anu. Ubrzo je počeo da živi sa Danijelom, koja je takođe blago mentalno retardirana.

Nije bilo prijava nasilja u porodici

Posle višestrukog ubistva u Leskovcu u kojem je stradala cela porodica, Centar za socijalni rad iz tog grada dostavio je nadležnom ministarstvu izveštaj u kojem se navodi da im nikada nije bilo prijavljeno nasilje u ovoj porodici.
"Porodica se nalazi na evidenciji Centra od kraja 2016. godine, dok je maloletni član A. I. (Predragov mlađi sin, op. aut.) bio korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica i smešten je u specijalizovanu ustanovu socijalne zaštite", saopštilo je juče Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Danijela je iz prvog braka imala troje dece, od kojih je jedno težak invalid, ali sve ih je napustila kad je počela da živi sa Predragom. S njim je 2008. godine dobila ćerku Saru. Sa njenim rođenjem problemi ove porodice postali su još veći, jer se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršao. Bila je zaista zla prema Milošu i Ani. Zlostavljala ih je i ponižavala - ispričao je za Informer jedan rođak porodice Ilić.

Oni su, inače, svi bili korisnici socijalne pomoći i živeli su u bedi, smucajući se po iznajmljenim stanovima, iz kojih su redom izbacivani jer nisu redovno plaćali kirije i račune. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija