• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

14.05.2020

07:22

ZBOG JEDNOG SNIMKA, O OVOM MLADIĆU BRUJI SRBIJA Sada je rešio da progovori i evo šta ima da kaže

Vesti

ZBOG JEDNOG SNIMKA, O OVOM MLADIĆU BRUJI SRBIJA Sada je rešio da progovori i evo šta ima da kaže

Podeli vest

Nemam veze ni sa jednim kriminalnim klanom, bavim se građevinom, i nemam pojma ko je čovek koji je sa "uzijem" ušetao u kafić dok sam sedeo s prijateljima. U šoku smo, pijemo tablete, kazao je Runjo

Nisam pripadnik nijednog kriminalnog klana, pa ni "škaljarskog", bavim se građevinom, zidam zgradice. U ponedeljak sam mirno sedeo sa prijateljima u kafiću na Vračaru, kad je ušetao taj čovek sa "uzijem"! Ne znam da li je hteo mene da ubije, kazao je za portal KRIK Miloš Nilović zvani Runjo (31), koga je policija označila kao pripadnika zloglasnog crnogorskog "škaljarskog klana".

Nije cinkaroš

Runjo je, kako veruju u policiji, zaista bio meta Miloša Miljanovića, koji je pre tri dana maskiran i naoružan automatskim pištoljem ušao u baštu kafića "Le pti bistro". Čim su ga videli, Nilović i prijatelji su u trenu skočili i razbežali se, pa Miljanović nije stigao da ispali ni metak.

Napadač je potom takođe pobegao, što se sve videlo na snimcima nadzornih kamera iz kafića, ali je samo nekoliko sati kasnije uhapšen u iznajmljenom stanu u obližnjoj Nebojšinoj ulici. Specijalci su ga zaskočili dok je bio u krevetu, a u stanu su nađeni "uzi" sa prigušivačem, silikonska maska i odeća koju je nosio prilikom upada u kafić (vidite okvir).

Kamikaza

Kako se vidi na snimku, tako je i bilo. Trajalo je dve sekunde i to je to. Sedeli smo, ušla "kamikaza" i izašla...
Miloš Nilović

Nilović je ispričao da je tog dana u kafiću sedeo sa kumom Vojislavom Kostićem, koji je bivši žandarm, i sa dvojicom menadžera tog lokala, kad se pojavio maskirani i naoružani muškarac.

- Kako se vidi na snimku, tako je i bilo. Trajalo je dve sekunde i to je to. Sedeli smo, ušla "kamikaza" i izašla... U šoku smo, pijemo tablete, razmišljamo da idemo iz Srbije - rekao je Nilović za KRIK.

On dodaje da nije prepoznao napadača i da ne zna da li je bio meta.

Foto: printscreen

 

- Ja i Vojkan smo tamo bili da popijemo kafu. Nismo se krili ni od koga, to policajci znaju jer svaki dan sede u tom lokalu... Nemaju nas ni za šta, ništa ne radimo. Niti se bavim kriminalom, niti prodajem drogu. Zidao sam neke zgradice... Ne znam da li sam bio meta napada, kao što mediji pišu, ali tvrdim da mi metu na čelo stavljaju upravo novinari - izjavio je Nilović, i ljutito nastavio:

- Više mi je svega preko glave, da stavljaju metu meni i mom kumu na glavu, da smo mi članovi "škaljarskog klana". Sram bilo svakog ko je to napisao! Mi veze nemamo ni sa "škaljarskim klanom", ni sa "kavačkim", niti vodimo rat sa nekim. Neko je pre tri-četiri godine izvršio pritisak na policiju kada me je uhapsila i proglasila za "škaljarca", ali ne želim nikog da imenujem. Nismo mi cinkaroši! Sada su se stvari promenile i policija nas više ne hapsi jer znaju da smo ispravni!

Nilović i Kostić su, inače, bili bliski saradnici Vladimira Popovića zvanog Vlada Pop, koga su bezbednosne službe označile kao istaknutog pripadnika "škaljarskog klana". Pop je likvidiran 1. decembra 2018. u Beogradu, a držao je kockarnicu "Havana" u hotelu "Slavija", za koju se smatra da je bila okupljalište "škaljaraca".


Hapšen u "Durmitoru"

Za Nilovića se prvi put čulo u javnosti 2016, kad je uhapšen u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu, zajedno sa još devetoricom mladića za koje se sumnjalo da su povezani sa "škaljarskim klanom". Kod njega je tada nađen nelegalan pištolj.

Napadač nema dosije u Srbiji

Crnogorski državljanin Miloš Miljanović, koji je navodno hteo da ubije imenjaka Nilovića, nema dosije u srpskoj policiji. Kako smo saznali, on nije poznat našim bezbednosnim službama po pripadnosti nijednom kriminalnom klanu, ali se veruje da ga je, ili novcem ili ucenom, angažovao "kavački" klan za napad u kafiću na Vračaru.
Nakon hapšenja, Miljanović nije hteo da sarađuje s našom policijom i nije hteo da objasni šta mu je bila prava namera - da li samo da upozori ili da nekog ubije u kafiću "Le pti bistro".

Iste godine, 2016, Nilović je priveden i u Budvi na informativni razgovor, kao bezbednosno interesantna osoba. Tad je proteran iz Crne Gore i zabranjen mu je ulazak u tu zemlju.

Zatim je pozvan na informativni razgovor i u Beogradu jer se sumnjalo da je oktobra 2016. učestvovao u ubistvu vođe Partizanovih navijača Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je navodno bio blizak "kavačkom klanu".

Podsetimo, rat "škaljarskog" i "kavačkog" klana započeo je 2014, nakon nestanka 200 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji. Od tada je u međusobnim obračunima likvidirano više od 40 ljudi na obe strane. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Inspektor

pre 3 godine

Napisite, kako policija uspe da identifikuje maskiranog napadaca sa kapuljacom i maskom na licu. To je interesantno. Izmislite nesto.

Amater

pre 3 godine

STA LI SI RADIO U ZIVOTU KADA MOZES DA ZIDAS ZGRADICE PO VRACARU SA NIJEDEDNIM DANOM RADNOG STAZA...

Rade

pre 3 godine

Da bre, sve su to "fini" momci, nevinašca! Samo zidaju zgradice?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija