• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

16.05.2020

15:39

SASLUŠANI NAPADAČI NA AVOKATA PETRONIJEVIĆA I SUDIJU PEKOVIĆA! Evo šta su spričali o događajima iz kobne noći!

Vesti

SASLUŠANI NAPADAČI NA AVOKATA PETRONIJEVIĆA I SUDIJU PEKOVIĆA! Evo šta su spričali o događajima iz kobne noći!

Podeli vest

Danas je u Prvom osnovnom javnom tužilastvu dežurni zamenik saslušao svu četvoricu osumnjičenih za napad na sudiju u penziji Novicu Pekovića i advokata Gorana Petronijevića u Njegoševoj ulici u Beogradu

Da podsetimo, A.U, Đ.N, M.B i V.M su 15. maja, 10 minuta posle ponoći u Njegoševoj ulici, u ugostiteljskom objektu "Disco Volos" napali i teško povredili advokata gorana Petronoijevića i bivšeg sudiju Kasacionig suda i predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića, koji je sada u penziji. Oni su saslušani zbog osnovane sumnje da su izvrsili krivično delo nasilnicko ponasanje iz čl 344 st 2 u vezi st. 1 Kzrs u sticaju sa krivicnim delom teška telesna povreda u saizvrsilaštvu iz člana 121 kzrs u vezi člana  33 kzrs.

Sve četvorica osumnjičenih su izneli svoje odbrane. Dvojica su delimično priznali radnje izvršenja dela, tačnije priznaju da je doslo do svađe i tuče, ali kao razlog navode da su ih ostećeni provocirali. Negiraju da su ostećene šutirali nogama i da su ih udarali stolicama.  Druga dvojica u potpunosti negiraju radnje izvršenja krivičnih dela koja se svima stavljaju na teret, navodeći da su bili prisutni u bašti kafića zajedno sa ostalom dvojiicom, ali da su pre samog događaja otisli i u njemu da nisu učestvovali, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Nakon saslušanja za sve osumnjičenr predložen je pritvor, jer boravkom na slobodi mogli da utiču na oštećene i svedoke i na dalji tok istrage imajući pre svega u vidu njihove odbrane.  Dežurni sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu nakon razmatranja predloga odredio je pritvor svoj četvorici osumnjičenih.

 

VIKALI "VUČIĆU, PEDERU", A ONDA SU DIVLJAČKI NAPALI ADVOKATA PETRONIJEVIĆA (60) I SUDIJU PEKOVIĆA (70), JER SU IH ZAMOLILI DA BUDU TIŠI!

Kako se radi o pritvorskom predmetu, tužilaštvo će u najkraćem roku sprovesti ostale dokazne radnje i to ispitivanje ostećenih, ispitivanje scedoka, vestačenje povreda... i preduzeti i sve ostale radnje koje su neophodne radi utvrđivanja činjenjicnog stanja i pravne kvalifikacije, o čemu ce javnost biti takođe blagovremeno obaveštena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija