• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

18.05.2020

06:58

O MAJI JE ZBOG ŠOKANTNOG OBRTA U ZLOČINU brujala Srbija, a sada je konačno progovorila i otkrila NAJVEĆU MISTERIJU UBISTVA CELE PORODICE

Vesti

O MAJI JE ZBOG ŠOKANTNOG OBRTA U ZLOČINU brujala Srbija, a sada je konačno progovorila i otkrila NAJVEĆU MISTERIJU UBISTVA CELE PORODICE

Podeli vest

Dovođena je u vezu sa zločinom u selu Jabukovac, a sada je konačno rešila da progovori o svemu što se taada dešavalo i iznese svoju stranu priče.

Nisam nikoga ubila. Nisam čak ni bila u Jabukovcu u vreme tog ubistva, pomagala sam majci i ocu da spreme slavu. Ima i više od deset svedoka koji će sve to da potvrde.

Ovako govori Maja Bađikić (26) koju je Davor Pernić označio kao saučesnicu u ubistvu Raje Kazimirovića (72), i njegovih najmilijih, majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Valja Vratne, 7. avgusta prošle godine.

Bađikićeva u ispovesti za "Novosti", prvi put nakon što je bila u pritvoru tri meseca i, kako kaže, "javno etiketirana kao ubica", naglašava da od početka negira da je na bilo koji način umešana u zločin koji je po svojoj svireposti uznemirio celu Srbiju.

- Bila sam u Dupljanu i Negotinu 7. avgusta. Sutradan je bila slava kod mojih. Sa svojom kumom sam otišla do Jabukovca, do devera po novac koji mi je suprug poslao i vratile smo se u Dupljane - govori Maja za "Novosti", koja, nakon što je u decembru izašla iz pritvora, u rodnoj kući u Dupljanu čeka nova veštačenja, s obzirom na to da je Viši sud u Negotinu vratio "radi boljeg razjašnjenja" optužnice negotinskom Višem tužilaštvu na dopunu istrage.

Dosadašnja istraga, tvrdi odbrana Maje Bađikić, nije utvrdila da je ona inicijator prvobitno zamišljene pljačke koja je okončana tragedijom. Njeni DNK tragovi nisu pronađeni na oružju koje je navodno koristila, na automatskoj pušci kojom je, prema Davorovom svedočenju, pucala na Raju i njegovu majku Dragicu.

Naprotiv, na poluautomatskoj pušci, "škorpionu" i ostalom oružju, koje je policija pronašla zakopane u zemlji na salašu Davorovog oca u zaseoku Pojana Lungu, u Jabukovcu, 25. avgusta kada ga je i uhapsila, pronađeni su upravo biološki tragovi glavnoosumnjičenog Davora.

Njeni biološki tragovi potvrđeni su DNK analizom opušaka pronađenih u blizini mesta zločina 30. decembra prošle i 21. januara ove godine.

Foto: Inforemr DN

 

- Opušci su nađeni ne nakon ubistva, nego četiri i po i pet i po meseci posle ubistva na livadi u blizini salaša na mestu koje je Davor pokazao. Kako je opušak dospeo tamo, kako je moguće da bude pronađen na toj velikoj livadi i to na vrhu trave koja je verovatno tokom leta i bila bujnija, zar mu nisu naškodili kiše i sneg - priča Maja, dok pokazuje fotografije mesta gde su opušci na kojima je pronađen njen DNK.

Upravo po pitanju ovih opušaka Viši sud u Negotinu zatražio je da se veštaci izjasne i objasne "da li DNK trag može toliko dugo da ostane na opušcima koji su bili izloženi različitim vremenskim uslovima".

- Tokom istrage nije mi data mogućnost da se izjasnim o Davorovim navodima po pitanju ubistva, ali i po pitanju naših međusobnih odnosa. Uopšte se nije radilo o ljubavnoj vezi, jer je sve bilo pod pretnjom. I ta dva intimna odnosa nisu bila dobrovoljna, već na silu. Ja sam se njega bojala, pretio je da će ubiti mene i moje najmilije, da će bombu na kuću da mi baci. Dolazio je maskiran i sa naoružanjem u moju kuću. Zato sam izmislila da imam tumor materice da bih ga izbegla - kaže Maja.

Više tužilaštvo u Negotinu je podiglo optužnicu sredinom februara. Perniću se na teret stavljaju teška ubistva i nedozvoljeno držanje oružja, a Maji saučesništvo u zločinu. Zaprećena kazna za ovo delo je i do 40 godina zatvora. Pernić je odmah po hapšenju, 25. avgusta priznao zločin rekavši da je 7. avgusta oko 11 sati ubio četvoro ljudi na imanju Kazimirovića, ali se kasnije predomislio i rekao da je to učinio zajedno sa Majom i da je ona sve to organizovala jer su Kazimirovići imali para. Tada menja vreme zločina i kaže da je to bilo 7. avgusta rano ujutru.

Majin otac, Ljubiša Ljubić, tvrdi da postoji svedok iz Vratne koji kaže da je tog dana balirao sa Rajom seno na livadi pored puta do 10.30. Raju je, zaključuje Ljubiša, tada videla i komšinica sa imanja prekoputa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17