• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.05.2020

16:46

UZELA TELEFON OD 1.000 EVRA, DALA DETE! Šok u Vranju, uhapšena radnica Centra za socijalni rad! EVO KAKO JE OTKRIVENA JEZIVA PREVARA

Vesti

UZELA TELEFON OD 1.000 EVRA, DALA DETE! Šok u Vranju, uhapšena radnica Centra za socijalni rad! EVO KAKO JE OTKRIVENA JEZIVA PREVARA

Podeli vest

Bujanovčanin S. R., koji živi u Švajcarskoj, poklonio telefon vredan 1.000 evra radnici Centra za socijalni rad D. M. kako bi mu omogućila da usvoji dete. Uhapšen i njen kolega koji je lagao u izveštaju da je S. R. u Srbiji

Policija je juče uhapsila D. M., radnicu Centra za socijalni rad u Vranju, zbog sumnje da je primila mito kako bi omogućila gastarbajteru iz Bujanovca S. R. da nezakonito usvoji jednu devojčicu!

Gastarbajter joj je poklonio mobilni telefon vredan 1.000 evra kako bi D. M. završila celu proceduru usvajanja, uprkos tome što se potencijalni usvojitelj sve vreme nalazio u Švajcarskoj i nije ni dolazio u Srbiju, što je bio dužan da učini. Pored D. M., uhapšen je i njen kolega D. T. iz Centra za socijalni rad, koji je sačinio lažni izveštaj da je usvojitelj bio u Srbiji dok se završavala procedura oko usvajanja.

Prešao se

Gastarbajter je mislio da će iz Švajcarske sve završiti oko usvojenja ako ovde podmiti radnike Centra za socijalni rad
Izvor iz istrage

 

Nije mogao da dođe

Kako je naveo naš izvor iz istrage, okrivljeni su uzeli mito u junu 2019. godine, ali je policija, u saradnji sa niškim Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uspela tek sad da prikupi dovoljno dokaza i da uhapsi D. M. i D. T.

- Osumnjičena D. M., koja je vodila predmet usvojenja deteta, prošle godine je tražila novi skupoceni mobilni telefon od S. R. iz Bujanovca, koji živi u Švajcarskoj, kako kako bi njemu i njegovoj supruzi izdejstvovala rešenje o usvojenju deteta. Gastarbajter joj je poslao taj telefon, ali uopšte nije dolazio u Srbiju dok se vodila čitava procedura. Mislio je da će iz Švajcarske sve završiti ako ovde podmiti radnike Centra za socijalni rad. Zato je D. M. zamolila kolegu D. T. da sačini lažni izveštaj u kome je stajalo da je usvojitelj na svaki poziv redovno dolazio u Srbiju i aktivno učestvovao u proceduri usvajanja - objasnio je naš sagovornik.

Foto: google maps

Na osnovu tog falsifikovanog izveštaja, kaže on, stekao se uslov da S. R. usvoji dete, ali je to u poslednjem trenutku sprečeno.

Određeno zadržavanje

Uhapšenim radnicima Centra za socijalni rad određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušani u tužilaštvu.

- Što se tiče daljeg toka postupka, tužilaštvo će saslušati sve svedoke, a biće pozvani i S. R. i njegova supruga, koji su dali mito. Ukoliko se oni ne budu odazivali pozivu tužilaštva, budući da se nalaze u Švajcarskoj, biće preko međunarodne pravne pomoći zatraženo da ih ta zemlja izruči Srbiji - naveo je naš izvor.

Novinari Informera juče su u više navrata pokušavali da dobiju komentar od Dragane Arsić, direktorke Centra za socijalni rad u Vranju, ali ona se nije odazivala na poruke i pozive.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Ko zna kakvih je sve mahinacija bilo, kakvih ima sad i kakvih će biti zbog velike alavosti uposlenih u centrima za socijalni rad i njihove stalne spremnosti da prime mito - a policija godišnje otkrije jedan ili nijedan slučaj kakav je taj u Vranju i ko zna koliko je uposlenika u ko zna koliko centara za socijalni rad primilo mito da bi o jednom roditelju napisali povoljno mišljenje i dete posle razvoda roditelja bilo dodeljeno njemu a ne onom roditelju koji bi o detetu brinuo bolje i bolje ga vaspitavao.

UMESTO SINA, NA VRATIMA SAM VIDELA POLICIJU, SAOPŠTILI SU MI DA JE MRTAV! Za kafanu u kojoj je ubijen Marko (28) se veruje DA JE UKLETA, nastavio se LANAC TRAGEDIJA
Hronika

UMESTO SINA, NA VRATIMA SAM VIDELA POLICIJU, SAOPŠTILI SU MI DA JE MRTAV! Za kafanu u kojoj je ubijen Marko (28) se veruje DA JE UKLETA, nastavio se LANAC TRAGEDIJA

Poslednji put sam ga čula oko pola 11 uveče, rekao je da je u kafani kod manastira Ljubostinje, a ja sam mu poručila da brzo dođe kući - svedoči uplakana Ružica Đurić, majka mladića Marka Đurića (28), koji je nastradao u nedelju pola sata posle ponoći u lokalu u Grabovcu kod Trstenika, kada je nakon opšte tuče najverovantije gurnut na stepenište.

18.05.2020

09:11 >> 09:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija