• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

26.05.2020

21:39

KLJUČNI SVEDOK SPREMAN, ZORAN MARJANOVIĆ STREPI OD NJENOG ISKAZA! Uskoro epilog suđenja decenije, zakazana dva ročišta u razmaku od devet dana!

Vesti

KLJUČNI SVEDOK SPREMAN, ZORAN MARJANOVIĆ STREPI OD NJENOG ISKAZA! Uskoro epilog suđenja decenije, zakazana dva ročišta u razmaku od devet dana!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu zakazao je u razmaku od devet dana čak dva ročišta na suđenju Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene Krsmanović, saznaje "Blic"

Prema informacijama koje poseduje Blic, suđenja će se održati 28. maja i 5. juna, a predviđeno je da se tada saslušaju svedoci koji nisu došli na prethodna ročišta. Pored njih biće saslušani i veštaci Zoran Stanković i Milan Kunjadić, koji su radili obdukciju pevačice, tj. koji su utvrdili kako je ona preminula. Samim tim, očekuje se da oni iznesu detalje svog veštačenja i objasne na koji način je ubica izvršio ubistvo.

Kako stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića, sudski veštaci utvrdili su da se nesrećna pevačica borila s ubicom sve dok nije izdahnula.

Naime, Jelena Krsmanović zadobila je višestruko nagnječenje mozga od udarca metalnim predmetom u glavu. Prve povrede koje je pevačica zadobila bile su kada je Jelena na sebi imala obučeni gornji deo trenerke sa kapuljačom na glavi.

- To su bile: ubodna rana u desnom lakatnom delu, ali i ubodna rana u zadnjoj levoj četvrtini temena. Opisane rane u tom događaju mogle su da nastanu od strane drugog lica, sa dva uboda šiljastim metalnim predmetom - stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića, a u koju je "Blic" imao uvid.

Foto: Insajder

Pevačica je sa nasipa pokušala da preko kanala pobegne od egzekutora, međutim, on ju je sustigao. Strgao je sa nje gornji deo trenerke, a onda je krenuo da je udara sve dok Jelena nije pala na kolena. Prema nalazu veštaka, u vreme nanošenja povreda ubica i Jelena stajali su na istoj podlozi, a bili su u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja tela, dok je Jelena leđima bila okrenuta prema prednjoj strani tela ubice.

- Nakon zadobijanja prvih povreda posle nasilnog skidanja trenerke, Jeleni je naneto osam povreda u predelu potiljka i leve i desne strane slepoočnice. Sve te povrede predstavljale su bezuslovno smrtonosnu povredu zbog nagnječenja i razdorenja moždanog tkiva - navodi se u optužnici.

Pored sudskih veštaka, očekuje se da se na suđenju koje je zakazano za četvrtak pojavi pevačicina tetka Ljubica Marković. Ova žena se smatra ključnim svedokom, koji do sada, četiri godine od ubistva pevačice, nijednom nije saslušan, a koji bi trebalo da ispriča sve šta zna u vezi s odnosima porodica Marjanović i Krsmanović, ali i kako se Zoran ophodio prema svojoj ženi pre smrti.

 

Takođe, Ljubica će svedočiti o odnosu pevačicine pokojne majke Zorice i Zorana Marjanovića nakon Jelenine smrti, kao i šta je Zorica znala i pričala o braku Jelene i Zorana.

Markovićeva je možda i najvažniji svedok od svih do sada ispitanih, jer je od Jeleninog ubistva do Zoričine smrti živela sa pevačicinom majkom i brinula o njoj.

Podsećanja radi, prethodno suđenje za ubistvo pevačice bilo je zakazano za 21. mart, međutim zbog virusa korona i vanrednog stanja ono je odloženo za kraj maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija