• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.05.2020

08:07

KLAN "VOLPEOVCI" HARA KRAGUJEVCEM Vode ga dva brata, KONTROLIŠU CEO NOĆNI ŽIVOT, a u njihovoj diskoteci dogodio se JEZIV ZLOČIN

Vesti

KLAN "VOLPEOVCI" HARA KRAGUJEVCEM Vode ga dva brata, KONTROLIŠU CEO NOĆNI ŽIVOT, a u njihovoj diskoteci dogodio se JEZIV ZLOČIN

Podeli vest

Božidar B. (32), Dejan T. (39) i Radovan P. (35) iz Kragujevca, kao i Nemanja K. (30) iz okoline Knića, uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da otmu automobil "audi A4" od jednog mladića (28)!

Oni su ga od februara primoravali da prepiše svoj auto na Nemanju, na ime navodnog duga, preteći mu da će mu pucati u noge!


Policija je ovu četvorku uhapsila u Kragujevcu, neposredno nakon što su pokušali da kod notara izvrše prenos vlasništva vozila. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu za pokušaj iznude, biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu.


Svi uhapšeni su, inače, poznati kao pripadnici bande "volpeovci" iz kragujevačkog naselja Aerodrom. Tom grupom, kako veruju u policiji, rukovodi privedeni Božidar, koji je i jedan od nezvaničnih vlasnika poznate diskoteke u naselju Aerodrom, gde obezbeđenje drži njegov brat Marko (33).
- Prema operativnim saznanjima policije, ta grupa kontroliše gotovo ceo noćni život u Kragujevcu i sve poslove "s one strane zakona" u tom gradu. Braća Božidar i Marko se godinama vezuju za razna teška krivična dela, poput trgovine narkoticima, reketiranja i prebijanja. Međutim, do sada ni za jedno delo nisu odgovarali - rekao je naš izvor iz istrage.

Foto: Tanjug

 


Inače, klan "volpeovci" skrenuo je pažnju javnosti na sebe po retkoj brutalnosti i bahatosti. Slučaj monstruoznog kasapljenja boksera Jovice Lešnjaka (26), koji je u novembru 2018. brutalno pretučen, a potom i izmasakriran u Božidarevoj diskoteci, samo je jedan od primera kojim su utvrdili strah kod građana.


Bokser Lešnjak, podsetimo, izmasakriran je u obračunu zavađenih grupa u gradu. Da cela situacija bude još gora, u tuči su učestvovala i dvojica pripadnika kraljevačke Žandarmerije koji su bili van dužnosti. Motiv obračuna bio je, navodno, sukob oko poslova obezbeđenja lokala.
Poslednji put ime ovog klana se našlo na stranicama crne hronike 2. aprila ove godine kada je u naselju Aerodrom došlo do pucnjave u kojoj je lakše ranjen jedan od vođa. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZZ

pre 3 godine

Kao oni vode sve .. a ovi kerovi sto dobise batine .. ko njih vodi? Sva sela u okolini gaje marihuanu .. svi sve znaju .. i svi cute ..

Pravda

pre 3 godine

"Da je Pera otišao pravo u policiju"! Ovo je iz crtanog filma o Peri Detliću.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija