• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

01.06.2020

10:17

OPUŠCI, LJUBAVNICA I SKRIVENO BLAGO U PODRUMU Ovaj zločin u Srbiji jedan je od najmisterioznijih, a UPRAVO SE DESIO JOŠ JEDAN OBRT

Vesti

OPUŠCI, LJUBAVNICA I SKRIVENO BLAGO U PODRUMU Ovaj zločin u Srbiji jedan je od najmisterioznijih, a UPRAVO SE DESIO JOŠ JEDAN OBRT

Podeli vest

Smrt četvoro ljudi kod Negotina i dalje je obavijena velom misterije.

Masakr u zaseoku Valja Vratne, kod negotinskog Jabukovca, kada su hicima iz vatrenog oružja ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), nije se desio 7. avgusta prošle godine. Pravi masakr dogodio se u periodu između tog dana i 9. avgusta, kada su leševi i pronađeni - pokazala su dodatna veštačenja, koja su obavili obducenti MUP.
 

Kao prvooptuženi je označen Davor Pernić (36), iz Jabukovca, dok su opušci, pronađeni gotovo pola godine od ubistva nedaleko od mesta zločina, za koje je ustanovljeno da pripadaju Maji Bađikić (25), takvi da se mogu smatrati - dokaznim materijalom - bez obzira na to što su kasno otkriveni. Zbog toga će, u narednom periodu, biti ponovo podignuta optužnica za teško ubistvo protiv njih dvoje.

Ovo je nakon novog veštačenja, ustanovljeno jer je Viši sud u Negotinu tražio, posle podizanja prve optužnice protiv Pernića i Bađikićeve za teško ubistvo, od Višeg javnog tužilaštva u tom gradu dopunu istrage s ciljem da se ustanovi tačan datum kada je masakr počinjen. Pored toga, zahtevano je i da se utvrdi starost opušaka u okolini mesta zločina, na kojima su pronađeni DNK tragovi Bađikićeve, kao i to da li su vremenski uslovi imali uticaja na njih.

Foto: facebook.com

Maja Bađikić

- Po dopunskom veštačenju, ustanovljeno je da se zločin mogao odigrati između 7. i 9. avgusta prošle godine - navode u istrazi za naš list. - U početku se kao datum zločina striktno pominjao 7. avgust, ali sada ovo veštačenje baca potpuno novu sliku na masakr kod Jabukovca.

Naš sagovornik navodi da Bađikićeva ima alibi za 7. i 8. avgust, ali je već naredni dan "smešta u Jabukovac", što će, kaže, "imati priliku da objasni tokom suđenja".

- Što se tiče opušaka, bez obzira na to kada su pronađeni i vremenske prilike, ustanovljeno je, nedvosmisleno, da je na njima DNK profil koji pripada Maji Bađikić - nastavlja naš sagovornik.

Foto: Informer DN

- Uz to, ona je tvrdila da nikada nije bila blizu salaša Kazimirovića. Pored toga, činjenica je i da se DNK najduže zadržava na predmetima koji potiče od telesnih tečnosti i izlučevina.

Iako je sprovedena detaljna provera terena, opušci su nađeni 30. decembra prošle, odnosno 21. januara ove godine, na livadi u blizini salaša na mestu koje je Davor pokazao policiji. Maja Bađikić, pokazujući nedavno "Novostima" fotografije mesta na kojima su pronađeni ostaci od cigareta, zapitala se "kako je opušak dospeo tamo i kako je moguće da bude pronađen na toj velikoj livadi i to na vrhu trave koja je verovatno tokom leta i bila bujnija".

Više tužilaštvo u Negotinu je podiglo optužnicu sredinom februara. Perniću se njome na teret stavljaju teška ubistva i nedozvoljeno držanje oružja, a Maji saučesništvo u zločinu. Zaprećena kazna za ovo delo je do 40 godina zatvora.

U osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu u toku je i postupak protiv kriminalističkog tehničara iz Policijske stanice u tom gradu, koji je bio zadužen da, po serijskim brojevima, čuva novac pronađen nakon masakra na salašu Kazimirovića. On je, međutim, uzeo oko 8.000 evra. Delo je, uz obrazloženje da je "morao da vrati neke dugove", priznao uz opasku da bi taj novac vratio čim reši probleme u koje je zapao


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TIHI

pre 3 godine

Zasto se slike izvrsioca krivicnog dela svaki put prikazuju u uniformi Vojske Srbije. Da li on ima neku sliku za novine a da nije u uniformi.

Dzjordje milosavljevic

pre 3 godine

Ovaj decak ne zna da gadzja. Placeni ubica ne drzi slike po društvenim mrežama. Ovo je neki ruski bivsi vojnik pobio ove jehovine svedoke.ovaj poljoprivrednik uziva da je on optuzen za ubistvo ovih ljudi, i to psiholozi znaju koja je dijagnoza, cak je priznao. Kad bi ga oslobodili bio bi utucen.Manipulišu celom srbijom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija