• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2020

13:18

(FOTO) SAMO PAR SATI NAKON OTVARANJA GRANICE SA BUGARSKOM, carinici u MERCEDESU PRONAŠLI 40.000 FUNTI!

Vesti

(FOTO) SAMO PAR SATI NAKON OTVARANJA GRANICE SA BUGARSKOM, carinici u MERCEDESU PRONAŠLI 40.000 FUNTI!

Podeli vest

Od ponoći, kada je za putnički promet otvorena granica sa Bugarskom, do 7 časova, iz te zemlje je u Srbiju ušlo više od 300 automobila, koliko ih je približno bilo i na izlaznoj strani prelaza Gradina, saopštila je Uprava carina.


Međutim, već su zabeleženi i prekršaji, a prvi se desio samo nekoliko sati posle ponoći, kada je zaplenjena suma od oko 31.000 funti.


Prethodnog dana carinici su takođe otkrili neprijavljene devize i sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja različitih narkotika, navodi se u saopštenju.

Foto: upravacarina.rs

Najsvežiji prekršaj se desio oko tri časa po ponoći kada je za redovnu kontrolu na izlazu pristigao mercedes engleskih registarskih oznaka.

Upitan da li ima nešto da prijavi 33-godišnji bugarski državljanin je rekao da ima samo lični prtljag i oko 7.000 funti.

Međutim njemu je u džepu sakoa koji je nosio na sebi, torbi za laptop i u ladici ispred suvozačevog sedišta pronađeno oko 40.000 neprijavljenih funti.

Foto: upravacarina.rs

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos, a o preostaloj sumi od oko 31.000 funti će u prekršajnom postupku odlučivati nadležni sud.

Prethodnog dana je takođe na izlazu iz zemlje 52-godišnji državljanin Turske pokušao da bez prijavljivanja prenese preko granice 18.000 evra, koje je carinik prilikom detaljne kontrole pronašao u torbi za laptop.

Na zadnjem sedištu u plastičnoj gajbi pronađena je i kutijica sa oko 40 grama marihuane.

Foto: upravacarina.rs

Istog dana je na ulazu u zemlju prilikom kontrole putničkog kombija koji je bio na putu ka Engleskoj, kod čak trojice bugarskih državljana pronađena droga metadon.

Bočica sa oko 36 grama droge u tečnom stanju pronađena je najpre u kesi sa hranom 32-godišnjeg muškarca. Potom je gotovo identična količina istog narkotika pronađena i u džepovima jakni koje su na sebi imala još dvojica 30-godišnjih putnika.

Foto: upravacarina.rs

Manja količina hašiša pronađena je tog istog dana prilikom izlazne kontrole i kod 38-godišnjeg Holanđanina turskog porekla, koji je zamotuljak sa presovanim narkotikom sakrio u džep sa zadnje strane vozačkog sedišta automobila „mercedes“ holandske registracije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija