• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

05.06.2020

07:18

Tri pacijenta otkrila koliko novca su dali uhapšenom NAČELNIKU SA VMA

Vesti

Tri pacijenta otkrila koliko novca su dali uhapšenom NAČELNIKU SA VMA

Podeli vest

Đoko Maksić, pukovnik i načelnik Odeljenja nefrologije na Vojnomedicinskoj akademiji, od trojice pacijenata za preglede uzeo mito od po 100 evra

Pukovnik doktor Đoko Maksić (61), načelnik Odeljenja nefrologije na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je od tri pacijenta uzeo mito od po 100 evra! Za krivično delo primanje mita zakonom je propisana kazna zatvora u rasponu od dve do 12 godina.

Maksić se u sredu u Višem tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, pa mu je nakon toga sud odredio pritvor do 30 dana, i to zbog opasnosti da bi mogao uticati na svedoke.

Uslovne kazne

 Istovremeno, trojica pacijenata su priznali da su doktoru dali mito od po 100 evra i zaključili sporazum sa Tužilaštvom na uslovne kazne.
- Osumnjičeni Maksić se tereti da je uzimao od pacijenata po 100 evra za lekarske preglede, što nije smeo da radi. To su ti pacijenti i priznali na saslušanju u Tužilaštvu i sa njima je zatim sklopljen sporazum o priznanju krivice. Predloženo je da se oni osude uslovno, o čemu tek treba da se izjasni Viši sud. Istraga se nastavlja, jer se sumnja da oštećenih ima više - potvrdila je za Informer Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva.

OVO JE UHAPŠENI NAČELNIK SA VMA Ugledni doktor školovao se i na Harvardu, sada završio IZA REŠETAKA NA MESEC DANA

Foto: Shutterstock

Uhapšeni načelnik Nefrologije na VMA je, inače, čovek impozantne biografije, koji u stručnim krugovima uživa veliku reputaciju. Rođen je 1958. godine u Šapcu, Medicinski fakultet završio je u Sarajevu 1982. godine sa prosečnom ocenom višom od devet, a specijalizaciju iz interne medicine 1988. godine na VMA, takođe sa odličnim uspehom.

Veliki stručnjak 

Doktorsku disertaciju odbranio je 1996. godine na VMA, za docenta je biran sledeće godine, a nastavno-naučno zvanje vanrednog profesora interne medicine dobio je januara 2003. godine. Do sada je objavio preko 150 radova u domaćim i inostranim časopisima, pet radova štampani su kao poglavlja u domaćim knjigama...
Kopredsednik je ekspertske grupe za peritoneumsku dijalizu. Stručno se usavršavao u Nemačkoj, Kanadi i Americi... Govori engleski jezik, oženjen je i otac je dvoje dece. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VladimirR

pre 3 godine

Šta će čovek? Podlegao okolnostima i odomaćenim navikama ovog društva. Kada ne bi bilo onih koji smatraju da je neophodno 'podmazivati na svakom koraku' onda ne bi bilo ni mita i korupcije. Takođe da nema onih koji daju novac prosjacima ne bi bilo ni prosjačenja. Da nema narkomana ne bi bilo ni narko dilera i njihovih obračuna. Tako barem ja gledam na te pojave.

Branko

pre 3 godine

Samo 100e za pregled?!. Pa bez 300e se ne može ni zakazati pregled (onaj preko reda).

Živko

pre 3 godine

Autori teksta se nisu dobro raspitali ... Devet lekara sa njegove klinike vodi postupak protiv dotičnog zbog mobinga ... Nema tu niko oštećen, osim pacijenata ...

Bota

pre 3 godine

Zaista je bruka i za njega i za njegovu porodicu i za VMA i za državu.Ukoliko bude pravosudno osuđen zbog uzimanja mita,osnovno bi bilo da ga i VMA otpusti pa neka ide gde ima bolje,više...sramota,bruka...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija