• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

05.06.2020

22:20

ZAJEČARAC UBIJEN U BRAZILU! Srbin pronađen MRTAV u kamenolomu! NARKO BIZNIS MOGUĆI MOTIV!

Vesti

ZAJEČARAC UBIJEN U BRAZILU! Srbin pronađen MRTAV u kamenolomu! NARKO BIZNIS MOGUĆI MOTIV!

Podeli vest

Telo Marjana Jocića (39) iz Zaječara u poodmakloj fazi raspadanja i s rupama od metaka pronašla je prolaznica. Još se utvrđuje motiv ubistva

Marjan Jocić (39) iz Zaječara nađen je mrtav u blizini Plavog jezera u Brazilu, a tamošnja policija veruje da je Srbin ubijen. Kako su preneli lokalni mediji, telo je pre mesec dana pronašla meštanka u kamenolomu nedaleko od jezera, koje važi za turističku atrakciju.

Pasoš pored leša

- Žena je 5. maja primetila mrtvog muškarca sa povredama po telu i odmah obavestila policiju. Pored leša nađen je i srpski pasoš na ime Marjan Jocić. Zbog toga se pretpostavlja da je reč o državljaninu Srbije - rekli su iz brazilske policije tamošnjim medijima i dodali da je leš bio u poodmakloj fazi raspadanja.

- Uočene su rane od metaka, pa se pretpostavlja da je žrtva ubijena hicima iz vatrenog oružja i to nekoliko dana pre nego što je leš pronađen - navode mediji.

Kako su dodali, istražitelji su u jezeru pronašli automobil za koji se sumnja da je pripadao žrtvi. -

Ronioci, koji su pretraživali jezero tokom uviđaja, našli su vozilo i postoje indicije da se Jocić njime dovezao do Plavog jezera. Međutim, ostalo je nejasno kako je automobil završio u vodi - navode mediji.

Tokom istrage utvrđeno je da je muškarac iz Zaječara u poslednjih deset godina često dolazio u ovu latinoameričku državu.

- Od 2010. godine do dana kada je nađen mrtav, Jocić je šest puta dolazio u Brazil i vraćao se u Srbiju. Zbog čega je on boravio ovde još uvek se ispituje. Da li je u Brazilu bio kao turista ili nekom poslom, nije sa sigurnošću utvrđeno - navode izvori.

Motiv i napadač nepoznati

Tamošnja policija nije još uvek utvrdila motiv ubistva Marjana Jocića, a potraga za ubicom je u toku.

- Sve opcije su otvorene, a policija je uputila apel građanima da ukoliko neko ima bilo kakvu informaciju o zločinu ili žrtvi, to javi nadležnima, a oni će im garantovati bezbednost - prenose lokalni mediji. Inače, kako su ranije pisali mediji iz Južne Amerike, u Brazilu, pored ostalih, deluju i narko-bande sa Balkana, za koje rade i Srbi.

Tako je brazilska policija u decembru 2018. razbila međunarodnu kriminalnu grupu, na čijem je čelu navodno narko-bos iz Srbije, koja je krijumčarila kokain u Evropu, tačnije Francusku i Veliku Britaniju. Tada je, kako su pisali lokalni mediji, zaplenjena tona kokaina. - Zasad nema potvrde da je Jocić bio umešan u šverc droge, ali istražitelji ne isključuju ni tu mogućnost - kaže izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija