• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. IVANČEVIĆ

06.06.2020

13:06

RANE NA JELENINOJ GLAVI IMALE SU OBLIK LATINIČNIH SLOVA! Veštak izneo šokantne detalje o smrti pevačice, ali na jedno od najvažnijih pitanja NIJE DAO ODGOVOR

Vesti

RANE NA JELENINOJ GLAVI IMALE SU OBLIK LATINIČNIH SLOVA! Veštak izneo šokantne detalje o smrti pevačice, ali na jedno od najvažnijih pitanja NIJE DAO ODGOVOR

Podeli vest

Povrede na Jeleninom telu su takve da ukazuju na to da je ubica imao jake emocije prema njoj, rekao poznati patolog na suđenju Zoranu Marjanoviću

Ubica Jelene Marjanović (33) prilikom zločina je očigledno bio vođen jakim emocijama - besom, mržnjom, osvetom ili čak ljubavlju! Na to ukazuje brojnost i intenzitet smrtonosnih udaraca koje joj je zadao.

To je u petak izjavio patolog Zoran Stanković u nastavku suđenja Zoranu Marjanoviću (41), optuženom za ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Smrskana lobanja

On je pred Višim sudom u Beogradu, u svojstvu veštaka izneo mišljenje o svirepo ubijenoj pevačici "Granda", detaljno govoreći o povredama koje su joj nanete, odeći koju je imala na sebi, oruđu i dokazima koji su pronađeni.

Foto: Informer/Marko Đoković

- Nesumnjivo je da je Jelena ubijena na monstruozan način, da je trpela jak bol i da su joj sve povrede nanete za života. Najpre je udarena u desni lakat, pa u teme, a zatim joj je u kratkom intervalu zadato osam udaraca u glavu, od kojih je svaki mogao da bude fatalan. Smrt je brzo nastupila, i to usled preloma lobanje - izjavio je patolog, i naglasio:

- Prilikom ubistva je korišćen neki šiljati predmet, možda šipka sa dva različita kraja. Teško je to utvrditi, s obzirom da su sve povrede na lobanji imale različiti otisak, u obliku latiničnih slova L, Y.

Što se tiče počinioca, moguće da je bio jedan ili više njih.

Kunjadić: Žrtva je bežala

Veštak balistike Milan Kunjadić dopunio je zajednički nalaz, koji je radio sa doktorom Zoranom Stankovićem, i podatkom da je pokojna Jelena, pre nego što je stigla do kanala, bežala od napadača. Ona je tada, kako je naveo Kunjadić, usput izgubila desnu patiku, telefon, gumicu za kosu, a ubica joj je naknadno skinuo i gornji deo trenerke.

Stanković je tokom svedočenja odlučno demantovao spekulacije koje su se pojavile tokom istrage da je Jelena ubijena na drugom mestu, pa naknadno bačena u kanal gde je njeno telo pronađeno, kao i to da je presvlačena i da su joj šake ribane varikinom.

Foto: informer/marko đoković

- Povrede glave su joj nanete na mestu gde je pronađena, dakle u samom kanalu. Otud odsustvo očekivanih tragova krvi na terenu pored. Sva oštećenja na odeći koju je imala na sebi poklapaju se sa povredama na telu. U njenim plućima pronađene su grančice, mulj i u želucu sadržaj biljnog porekla, što znači da je u poslednjim trenucima života udisala vodu iz kanala - rekao je on.

Veštak je pojasnio da su prsti i nokti na šakama i stopalima bili naborani i sa istruganim lakom jer je pokojna Jelena ispod vode provela najmanje pet-šest sati, a moguće čak 10 i više. To je i razlog zbog čega psi tragači nisu mogli tako brzo da uoče njen leš.

Osim toga, Stanković je govorio i o krvi koja je pronađena na grani sa druge strane kanala, gde je zatečeno Jelenino telo. Na pitanje sudije da li je krv mogla da ostavi ona, veštak je takvu mogućnost odbacio.

Foto: Informer/Marko Đoković

- U pitanju jeste Jelenina krv, ali je ona na granu najverovatnije dospela tako što se napadač uhvatio za nju dok je izlazio iz kanala. Oštećena to nije mogla da uradi zbog zadobijenih povreda. Postoji trag klizanja u kanalu, moguće da je Jelena pokušala da izađe, ali u tome nije uspela. Na njenoj desnoj šaci konstatovan je podliv, što znači da se branila kako bi se zaštitila od udaraca - naveo je veštak.

Odsustvo krvi

Marjanovićeva odbrana insistirala je na kraju da se veštak izjasni da li je ubica, posle svega, morao na svojoj odeći imati tragove Jelenine krvi, na šta je patolog odgovorio:

- Svakako, pošto je krvarenje bilo obilno. Sem ako se ubica nije presvukao.
Podsetimo, na odeći u kojoj je Zoran uhapšen nije bilo nikakvih tragova krvi, sem par kapljica blata na pantalonama, koje se poklapaju sa blatom iz kanala. Oruđe kojim je izvršeno ubistvo takođe nikad nije pronađeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hipnotizer

pre 3 godine

Zasto Tuzilastvo ne angazuje hipnotizera, koji ce od svih sumnivih dobiti iskrene i istinite odgovore? Probaju sa obicnim pitanjima, za pocetak, da se uvere.

Johan

pre 3 godine

Ne mogu da verujem da se za sve ovo godine ne može naći i kazniti počinioci. Samo beskonačne teorije i rekonstrukcije, a rešenje slučaja ni na vidiku. Ili su naši inspektori potpuno nesposobni (što ne verujem) u prikupljanju dokaza, ili naše tužilaštvo radi pod pritiskom nekog moćnog (a to ne mora biti ubica lično) ko je involviran u ceo slučaj. Pošto savršen zločin ne postoji, sva je prilika da to neće biti rešeno dok god taj neko ima moć da to sabotira i ruši. Kad tad će to isplivati, ako bude bilo zainteresovanih da to guraju, ali ako porodica odustane, nikad ubica neće biti iza rešetaka, što se tiče pravosudnog sistema.

Branislav

pre 3 godine

Ako je tačan navod da su povrede nanešene na telu pok, Jelene u obliku latničnih slova " L " i " Y, " postoji mogućnost da je ubijena većom polugom-pajserom za vađenje eksera. Oba kraja pajsera su u obliku slova " Y, " a ako je udarac zadan bočnim delom pajsera nastaje trag u obliku slova " L." Možda ubica ima veze sa građevinom, gradilištima, možda je inženjer građevine ili radnik na nekoj građevini?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija