• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf

09.06.2020

11:56

OPTUŽEN JE DA JE BEZ RAZLOGA UBIO MILOŠA NA ULICI, a danas je u sudnici sve šokirao pitanjem koje je POSTAVIO DEVOJCI POKOJNOG MLADIĆA

Vesti

OPTUŽEN JE DA JE BEZ RAZLOGA UBIO MILOŠA NA ULICI, a danas je u sudnici sve šokirao pitanjem koje je POSTAVIO DEVOJCI POKOJNOG MLADIĆA

Podeli vest

Suđenje Neđeljku Đuroviću (30) optuženom za ubistvo Miloša Mileusnića u januaru prošle godine nastavljeno je danas u Palati pravde.

Na današnje ročište stigli su Miloševi roditelji i njegov cimer Filip, ali i devojka Katarina. U Palatu pravde ušla je i Neđeljkova majka. 

Kako je Neđeljkov advokat podneo zahtev da se njegov klijent pregleda jer se ne oseća dobro, a potom taj zahtev povukao, sudija je pitala Neđeljka kako se oseća.

- Teško mi je u pritvoru, već sam godinu i po dana tamo, mešaju mi se događaji iz prošlosti, ne sećam se najbolje svega - rekao je Neđeljko. On je potom tražio da se izuzme javnost, ali je i on povukao svoj zahtev jer, kako kaže, ono što sledi ide u njegovu korist.

Na suđenju je kao svedok govorila Miloševa devojka Katarina Petrović kod koje je Miloš tog jutra trebalo da ode, potom Neđeljkov teča kod kog je Neđeljko bio posle ubistva, Mirko Đorđević, i Anja Aslani, Neđeljkova poznanica. Svedočila je i Ana Marija Robajac kod koje je Miloš kupio telefon.

Kako se moglo videti u sudnici, Katarina, Miloševa devojka drhtala je dok je davala iskaz i jedva zadržavala suze. Ona je najpre rekla da ostaje pri iskazu koje je dala u tužilaštvu. Zamenik tužioca rekao je da su Katarina i Miloš bili dugo u vezi, pa je potom postavio pitanja da li je on imao nekih problema i da li je Katarina prisustvovala nekom njegovom ispoljavanju agresije.

- Nikad. Miloš je bio ispunjen ljubavlju i širio je ljubav. Bio je čovek kog bi svako poželeo za prijatelje. Bio je dečko iz divne porodice - odgovorila je Katarina.

Potom ju je Neđeljkov advokat pitao da li je Miloš tog jutra kad je ubijen stigao kod nje, zbog čega su negodovali svi u sudnici, prenosi Telegraf.

Foto: Informer/Facebook

 

- U poslednjem razgovoru koji smo vodili to jutro, on nije direktno rekao da će doći kod mene, ali to se podrazumevalo - odgovorila je Katarina.

Optuženi Neđeljko se potom obratio Miloševoj devojci i pitao je da li je čula za njega.

- Nikad - rekla je Katarina.

- Da li je ubijen neki tvoj drug ili prijatelj - pitao je Neđeljko zatim, aludirajući na to da je Katarina i pre imala smrtni slučaj.

Ovo pitanje je sudija odbila.

Neđeljko svedoku postavio 5 pitanja

Na samom kraju, svedočila je i Ana Marija, Miloševa drugarica od koje je Miloš kupio telefon.

Odgovarajući na pitanja Neđeljkovog branioca o telefonu koji je Miloš kupio od nje, Ana Marija je rekla da je telefon na kraju platila Miloševa porodica tako što su novac poslali preko cimera Filipa Bjelića.

Tada su krenula Neđeljkova pitanja, koja su sva odbijena:

- Zašto ste se samo muškim licima obraćali za savet vezano za to šta da radi po pitanju duga za telefon?

- Zašto si, iako si u telefonskom razgovoru koji si obavila sa Milošem i dogovorila da ti vrati telefon, zašto si ipak zvala njegove roditelje?

- Da li je ugovor za otplatu telefona trajao do nove godine kako je ona rekla?

- Zašto vam je Milošev otac tek 21. februara dao novac, šta se do tada dešavalo?

- Da li ti je poznat kurs evra i dolara?

Suđenje se nastavlja 10. jula, pozvano je još četvoro svedoka i predsednik komisije Biološkog fakulteta.

Đurović na prethodnom ročištu rekao da je prvu izjavu dao iz straha

Podsetimo, na prethodnom ročištu Đurović je detaljno izneo svoju odbranu pred sudom, napominjući da je prvu izjavu pred tužilaštvom dao iz straha i da ona nije tačna. Podsećamo, Đurović je tada, navodno, priznao ubistvo studenta Miloša Mileusnića.

Đurović je rekao da Mileusnića nikada nije video osim na slici. Na pitanje da li je tokom šetnje tog jutra prolazio Ulicom Dimitrija Tucovića, Đurović je rekao da nije. Na prethodnom ročištu kao svedoci su ispitani i brat i sestra koji su videli osobu u beloj jakni nad osobom u tamnoj jakni tog jutra s prozora zgrade, kao i muž i žena koji su pronašli Mileusnića u dvorištu zgrade, Milošev cimer, kao i otac ubijenog mladića, Goran Mileusnić.

Đurović je optužen da je 27. januara 2019. godine rano ujutru nasmrt izbo nožem Miloša Mileusnića (24), ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

On je, nakon noći navodno provedene na društvenim mrežama, nezadovoljan svojim životom, rano ujutro izašao je na ulicu i nožem nasmrt izbo Miloša, koga je tad prvi put video. Mileusnić je ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo.

Đurović je tog jutra napravio incident u Poštanskoj štedioci, kada se sukobio sa obezbeđenjem. 

Neđeljko Đurović je prvobitno u policiji nakon hapšenja navodno priznao sve, ali je dan kasnije sve negirao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija