Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

13.06.2020

23:50

RASVETLJENO UBISTVI NIŠLIJE NA KAMENIČKOM VISU! Ubio i spalio brata od strica zbog dedovine

Vesti

RASVETLJENO UBISTVI NIŠLIJE NA KAMENIČKOM VISU! Ubio i spalio brata od strica zbog dedovine

Podeli vest

Vladimir Dinić (33) uhapšen zbog sumnje da je 27. decembra nožem i kamenom ubio rođaka Slavoljuba Dinića (51), posle svađe oko vlasništva nad jednim delom porodične kuće u Nišu

Nišlija Vladimir Dinić (33) uhapšen je juče zbog sumnje da je 27. decembra 2019. nožem i kamenom ubio brata od strica Slavoljuba Sašu Dinića (51), nakon čega je njegovo telo zapalio. Motiv tog nezapamćenog zločina bila je svađa oko imovine, jer je Slavoljub polagao pravo na deo Vladimirovog nasledstva.

Ubica je, kako saznajemo, priznao teško ubistvo, za šta mu preti do 40 godina zatvora.

Mržnja

U oči sam mu rekla jednom prilikom: "Ti si ubio mog Sašu, samo ti si ga mrzeo!"
Ljubinka Dinić

Namamio ga u klopku

Slavoljub je svirepo ubijen na niškom izletištu Kamenički vis, gde su braća otišla da bi se raspravila oko dedovine.

- Vladimir i Slavoljub, iako su braća od stričeva, skoro da se nisu ni viđali prethodnih nekoliko godina i nisu bili ni u kakvom kontaktu, jer je osumnjičeni bio odsutan iz Srbije zbog rada na kruzerima. Vladimir je to iskoristio da brata namami u klopku, tako što ga je pozvao kobnog dana i predstavio se kao kupac Slavoljubovog džipa, znajući da mu rođak neće prepoznati glas. Našli su se u blizini Slavoljubove kuće, a on je tek tada shvatio da ga je zapravo zvao brat od strica, a ne neki nepoznati kupac džipa - kaže naš sagovornik iz istrage.

Braća su zatim Slavoljubovim džipom krenula put izletišta, sve vreme se raspravljajući oko nasledstva.

- Kada su stigli na Kamenički vis, potukli su se u kolima, a Vladimir je tokom sukoba potegao nož i ubo Slavoljuba u vrat. Iako teško ranjen, Slavoljub je nastavio da pruža otpor, pa su obojica tokom tuče ispali iz vozila. Vladimir je zatim zgrabio kamen i njime dokrajčio brata. Onda je zapalio njegovo telo u nameri da prikrije tragove. Džip je potom odvezao do naselja Pantelej, gde ga je ostavio, ali je prethodno uklonio i obrisao sve tragove, što je forenzičarima otežalo posao tokom istrage ubistva - objašnjava naš izvor.

Ljubinka: Skinuta je ljaga sa mog sina

Ljubinka kaže da joj je malo lakše što je rasvetljen zločin, jer je time skinuta ljaga sa imena njenog pokojnog sina.
- Pričalo se svašta, da je ubijen zbog duga, da je homoseksualac i narkoman... Sada je dokazano da je bio pošten, ali naivan čovek. Ipak, mnogo mi je teško što je ubijen zbog banalnog motiva, ta imovina oko koje su se sporili realno nema neku veliku vrednost - zaključuje Ljubinka.

Policija je, kaže on, odmah posumnjala na Vladimira jer je imao motiv za ubistvo, ali on je uporno negirao zločin. Međutim, pao je na poligrafskom ispitivanju, a zatim mu je predočen i listing poziva mobilnih telefona, gde se videlo da je pozvao Slavoljuba uoči zločina, pa je konačno priznao da je ubio brata.

Slavoljubova majka Ljubinka kaže da je od početka sumnjala na Vladimira.

- U oči sam mu rekla jednom prilikom: "Ti si ubio mog Sašu, samo ti si ga mrzeo!" Znala sam od prvog trenutka da niko drugi nije imao motiv da mi tako svirepo ubije sina. Vladimir mi je hladnokrvno odgovorio da je na policiji i sudu da saznaju ko je ubio Slavoljuba. Vladimir i njegov otac nisu ni došli na Sašinu sahranu, nego su se pojavili kod nas u kući tek posle nedelju dana, pošto ih je izgrdila sestra mog pokojnog muža - kazala je očajna majka.

Ugovor o poklonu

Ona nam je potvrdila da je motiv svirepog zločina svađa oko nasledstva.

- Saša je rođen u toj kući oko koje su se sporili, ona je bila vlasništvo njegovog dede po ocu, mog tasta. Nakon tastove smrti, ispostavilo se da on mom mužu nije ostavio ništa, već da je, navodno, sačinio ugovor o poklonu sa drugim sinom, Vladimirovim ocem. Sumnjali smo u validnost tog dokumenta, pa je Saša tužio strica. Mesec dana pred ubistvo sud je odlučio u korist mog sina i dodelio mu deo kuće u vlasništvo - priča očajna Ljubinka.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Vladimiru je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija