• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf

15.06.2020

10:59

Oproštajne poruke za doktorku Violetu OSTAVLJAJU BEZ REČI

Vesti

Oproštajne poruke za doktorku Violetu OSTAVLJAJU BEZ REČI

Podeli vest

Smrt doktorke i dalje potresa javnost u Srbiji, a oni koji su je poznavali još ne mogu da poveruju da je digla ruku na sebe.

Na društvenim mrežama osvanule su poruke za poslednji oproštaj.

- Sarađivali smo više od decenije, pomogla si mnogim našim ženama, tužna sam što mi nismo tebi. Počivaj u miru, draga Violeta A! - stoji u jednoj od objava koja jasno aludira na to da je osobama sa suicidnim mislima neophodna stručna pomoć i podrška, kao i da je potreba za tom pomoći često ispod brojnih slojeva osmeha i samopouzdanja, zbog čega može biti teško uvideti da je nekome i potrebna.

- 'Ako ti je duša lepa kao što si ti bila, onda te je bog uzeo kao anđela.' 'Niko ne zna kakve tuge čovek nosi duboko u sebi' - ređali su se komentari ispod objave, uz brojna crna srca i emotikone očiju punih suza.

- I meni je bila čast i zadovoljstvo poznavati Vas, Violeta A! - stoji u jednoj drugoj objavi uz citat pokojne doktorke: - 'Pacijenti su deo moga života i deo moje porodice. Uvek se postavljam u njihovu kožu i nikad ih ne ostavljam same. To je zapravo i najbolji deo mog posla, neprestana motivacija i ispunjenost, kada su moji pacijenti zadovoljni i srećni.'

- Strašna tragedija. Predivna, snažna osoba, puna energije i entuzijazma. Za mene neverovatno - stoji u komentaru na tu objavu, očito brojnih iznenađenih ljudi koji su je poznavali: - Kakva je to legenda od žene bila, prenosi Telegraf.

Foto: printscreen

 

Od doktorke Violete oprostile su se i kolege iz Rumunskog udruženja plastičnih hirurga koji su podelili tužnu vest uz izjavu saučešća porodici i prijateljima.

Ko je bila doktorka Violeta?

Violeta A. bila je doktor medicinskih nauka, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Predsednik Udruženja estetskih plastičnih hirurga Srbije - SRBSAPS, Predsednik Odbora za bezbednost pacijenata EASAPS, Član glavnog odbora za edukaciju ISAPS-a, Član borda za bezbednost pacijenata ISAPS i Nacionalni sekretar Srbije.

Bila je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, vlasnica Specijalne bolnice Diona i doktorski kandidat iz oblasti transfera masti i istraživanja ekstrakcije matičnih ćelija iz masnog tkiva. Profesionalno iskustvo sticala je usavršavanjem na prestižnim klinikama za plastičnu hirurgiju u Italiji, Kanadi, Grčkoj, Rusiji, Brazilu i SAD. Dr sci. med. dr Violeta A. bila je poznata u svetu međunarodne plastične estetske hirurgije po celom spektru estetskih operacija. Bavila se privatnom praksom tokom 20 godina.

Stručnjak je bila za uvećanje grudi estetske operacije lica, uključujući operacije nosa, abdominalnu hirurgiju, transfer masti i oblikovanje tela.

Završila je studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, specijalizaciju i Master studije medicinskih nauka, kao i zvanje doktora medicinskih nauka.

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" i VMA u Beogradu stekla je opsežno opšte znanje u oblasti interne medicine, opšte i vaskularne hirurgije. Godine 2003. dobila je značajnu američku nagradu za najbolje rezultate za ultrazvučnu liposukciju u lečenju gojaznosti. Jedna je od pokretača inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomija uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama u Srbiji.

Bila je učesnica i predavač na brojnim medicinskim kongresima u Evropi i širom sveta. Bila je i predsednik Udruženja estetskih hirurga Srbije (SRBSAS) i član brojnih međunarodnih i evropskih udruženja estetskih i plastičnih hirurga:ISAPS, EASAPS, SMDRECPE, IPRAS, EUPRAS, BAPRAS i SRBPRAS.

Bila je predsednik Udruženja estetskih plastičnih hirurga Srbije (SRBSAPS), predsedavajući Evropskog komiteta za bezbednost pacijenata i vodiča dobre lekarske prakse EASAPS, od 2012. godine, kao i nacionalni sekretar ISAPS-a za Srbiju. Bila je počasni član Rumunskog udruženja plastičnih hirurga, Upravnog odbora Lekarske komore Srbije za sekundarnu privatnu praksu i član Izvršnog odbora asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih privatnih praksi Srbije. Dobila je nagradu ‘’Žena zmaj’’za pionirski preduzetnički poduhvat 2012. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija