• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

15.06.2020

13:49

(FOTO) KVADRAT 15.000 EVRA, 3 RAMPE DO ULAZA U ovom luksuznom naselju se krio VOĐA KAVAČKOG KLANA, IZDAT JE ZBOG JEDNE STVARI

Vesti

(FOTO) KVADRAT 15.000 EVRA, 3 RAMPE DO ULAZA U ovom luksuznom naselju se krio VOĐA KAVAČKOG KLANA, IZDAT JE ZBOG JEDNE STVARI

Podeli vest

Postoje saznanja da su se crnogorski kriminalci krili u ovom luksuznom kompleksu.

Luksuzni kompleks stanova zatvorenog tipa sa tri rampe i obezbeđenjem, trebalo je jednom od vođa kavačkog klana Radoju Zviceru da bude dodatna garancija za skrivanje u Kijevu.

Međutim, upravo ova bezbedna zona, koju su nastanili mahom kriminalci i bogataši bila je poprište okršaja i pokušaja ubistva kavčanina na kog je pre dve nedelje ispaljeno deset metaka, a pogodilo ga pet, živeo je najmanje godinu dana u Ukrajini. U tu zemlju je ušao koristeći bosanski pasoš, koji je trebalo da mu garantuje “nevidljivost”, jer u Ukrajini nema nijednog diplomatsko-konzularnog predstavništa Bosne i Hercegovine.

Sa porodicom Zvicer je živeo u Kijevu. Kavčanin je sve pažljivo odabrao od pasoša do mesta boravka. Stan je imao u luksuznom naselju - Pečerski rejon, naselje Lipki. Ovaj kompleks poznat je po nazivu Novopečerski Lipki.

Kako saznajemo Zvicer je vreme provodio i kafeu "Gosti" i u piceriji "Vićini". Oba objekta se nalaze u luksuznom kompleksu.

Gruzijski kriminalci u komšiluku

Naselje je sagrađeno od para iz Donbasa, reona na istoku Ukrajine koji je od 2014. zahvaćen sukobima između Ukrajine i proruskog ukrajinskog dela naroda u DNR i LNR (Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika). Kada su sukobi počeli gotovo milion ljudi iz te zone je prešlo u Kijev. Najjednostavnije rečeno većina "puna para".

Kupovali su stanove u tom delu jer su tu i najskuplji. Oko 300 novih restorana u Kijevu takođe je napravljeno od novca iz Donbasa. Kvadrat u delu Kijeva u kom je Zvicer živeo košta između deset i 15 hiljada evra.

Međutim, presudno je da u svega 20 odsto stanova žive vlasnici, a ostatak se iznajmljuje.

- Upravo jer se stanovi iznajmljuju, a zakupci su manje više u prolazu, Lipki je idealno za skrivanje. Inače u tom naselju su lokale i stanove kupili i gruzijski mafijaši koji se u Ukrajini pretežno bave krađom automobila. Naselje je pod privatnim obezbeđenjem i rampama kojih ima tri - kaže izvor.

U ovom kompleksu ima preko deset hiljada stanova. Poznat po luksuzu privukao je osim žestokih momaka i fudbalere kijevskog Dinama.

Kako se sumnja Zvicer, koji je sve uredio i obezbedio svoju nevidljivost u Kijevu, verovatno je "prodat" i to upravo od policajaca sa kojima je bio u kontaktu. Prema nekim navodima, kada su shvatili da mu duguju isuviše novca, koji nemaju da vrate, "najlakše ga je bilo prodati". Među uhapšenim napadačima je i jedan zaposleni u Nacionalnoj policiji Ukrajine. On je osumnjičen da je sa kolegama pomagao pucačima od trenutka kada su doputovali u tu zemlju.

Supruga mu spasila život

Zvicer je izrešetan usred dana dok je džogirao u blizini svog stana. Dva naoružana napadača su ga presrela nasred ulice, ne prezajući ni od svedoka, ni od kamera koje su na svim objektima u okruženju. Zapucali su na vođu kavača koji je na licu imao masku, a rukama rukavice.

Napadači su na Zvicera ispalili desetak hitaca, od kojih ga je pet pogodilo. Napadače je Zvicerova supruga Tamara, koja je istrčala iz stana i zapucala na njih, sprečila da ga “overe”. Zahvaljujući njoj, vođa kavčana je živ, i prema pisanju pojedinih medija, pušten je iz bolnice.

Napadači su "smartom" pobegli s lica mesta i nekoliko stotina metara dalje istrčali iz vozila, u kom su ostavili oružje, a potom ga zapalili kako bi uklonili sve dokaze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija