• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

16.06.2020

08:23

PSIHIJATRI OTKRIVAJU Doktorka samoubistvom htela da POŠALJE JEDNU PORUKU, a način i vreme na koji je to učinila UKAZUJU NA JEDNO

Vesti

PSIHIJATRI OTKRIVAJU Doktorka samoubistvom htela da POŠALJE JEDNU PORUKU, a način i vreme na koji je to učinila UKAZUJU NA JEDNO

Podeli vest

Njena smrt potresla je i ostavila u neverici sve one koji su je poznavali.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju tela dr Violete S.A. koja je prema prvim saznanjima sebi oduzela život zarivši dva puta nož u srce. Tužilaštvo traži da se uradi i toksikološki nalaz, kako bi se utvrdilo da li je doktorka uoči samoubistva konzumirala neke lekove ili alkohol.

Vest o smrti poznatog plastičnog hirurga uznemirila je njene najbliže i poznanike, posebno zbog načina na koji je digla ruku na sebe. Psihijatri su saglasni da je reč o ritualnom samoubistvu, kojim je najverovatnije želela da pošalje poruku.

- Samoubice obično čekaju da se osame, pa onda sebi oduzmu život, najčešće velikom dozom tableta, skokom sa prozora, vešanjem ili sečenjem vena. Međutim, ona se na čin samoubistva odlučila dok su, kako su preneli mediji, u stanu bili i suprug i sin, tako da sam uveren da je najverovatnije htela da poruči: "Ubiću se, pa ćete me voleti" - kaže jedan ugledni beogradski psihijatar.

Tek kad su se zabrinuli što Violeta dugo ne izlazi iz kupatila, njen suprug i sin provalili su vrata i zatekli je mrtvu.

Doktorka je  bila vlasnica poznate privatne bolnice i priznati stručnjak u oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije, kojom se bavila 20 godina. Njeno telo pronađeno je u kupatilu porodičnog stana u Ulici kralja Milutina u Beogradu.

Sagovornik objašnjava da se najveći broj samoubistava događa u ranim jutranjim satima, dok se ugledna doktorka ubila već kad je dan prilično odmakao:

Foto: printscreen

 

- Mnoge samoubice se u trenutku predomisle, međutim, sudeći po načinu na koji je ona sebi oduzela život, sve ukazuje na to da je bila čvrsto rešena da to učini i to kada je porodica bila na okupu. U prilog čvrste rešenosti govori i činjenica da je dva puta sebi zabila nož u srce, za šta je potrebna ogromna fizička snaga.

Samoubistvo čuvene doktorke, u čijoj ordinaciji su se ulepšavale mnoge ličnosti srpskog džet-seta, izazvalo je nevericu i šok, jer je za mnoge bila oličenje zadovoljne i uspešne žene, koja je uz to bila veliki stručnjak u svojoj profesiji. Mnogi koji su je poznavali oprostili su se od nje porukama na društvenim mrežama i objavljivanjem zajedničkih fotografija.

- Sarađivali smo više od decenije, pomogla si mnogim našim ženama, tužna sam što mi nismo tebi. Počivaj u miru, draga Violeta! - stoji u jednoj od objava.

Sve poruke praćene su crnim srcima i mnogobrojnim emotikonima sa očima punim suza.

- Ako ti je duša lepa kao što si ti bila, onda te je Bog uzeo kao anđela. Niko ne zna kakve tuge čovek nosi u sebi - ređali su se komentari onih koji su je poznavali.

Koliko su poznanici i prijatelji bili pogođeni svedoči i komentar:

- Strašna tragedija. Predivna, snažna osoba, puna energije i entuzijazma. Za mene neverovatno. Kakva je to legenda od žene bila.

Komšije ove porodice i dalje ne mogu da dođu sebi zbog tragedije koja se dogodila, a za lekarku imaju samo reči hvale.

- Bila je divna i uvek nasmejana, prosto ne mogu da verujem da se ovo desilo - rekla je za medije komšinica koja ju je videla noć pre samoubistva. - Svoj privatni život zadržavala je za sebe, a zašto je ovo uradila, zna samo ona.

KOLEGE U ŠOKU

Među onima koje je šokirala vest o samoubistvu uspešne doktorke su i njene dugogodišnje kolege.

- U neverici sam - kaže jedan od saradnika.

- Videli smo se pre dve nedelje i pravili smo planove šta bismo novo mogli da radimo u našem poslu posle korone. Ništa nije ukazivalo na tragediju. Bila je kao i uvek vesela, energična i nasmejana. Pamtiću je kao vrednu i preduzimljivu osobu. O njenom samoubistvu sam saznao iz medija. Iako je slika bila zamućena, prepoznao sam je. Bio sam šokiran i još ne mogu da sredim misli.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 3 godine

Pazi sad ovo psihijatar zna da doktorka nije bila voljena, pa se u inat porodici, ubila. E šio mi ga Djuro.

Viki

pre 3 godine

Psihijatar je zreo za psihijatrijsko ispitivanje. Odakle mu ta konstatacija? Kakve sve mi strucnjake imamo, sve na puskice zavrsili fakultete. Ovo je ocigledno da je ubistvo. Ko to stiti njenog muza?

NEBOJŠA

pre 3 godine

ubola se DVA OUTA U SRCE ?!?!?!pa dobro nije sa leđa.ako je to samoubistvo ja sam MEHMED PAŠA SOKOLOVIĆ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija