• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2020

12:47

MUŽ I ŽENA POKUŠALI U "AUDIJU" DA PROŠVERCUJU SKUPOCENI PREDMET! Detaljnim pregledom automobila muškarca pronađena stvar vredna 23.500 evra!

Vesti

MUŽ I ŽENA POKUŠALI U "AUDIJU" DA PROŠVERCUJU SKUPOCENI PREDMET! Detaljnim pregledom automobila muškarca pronađena stvar vredna 23.500 evra!

Podeli vest

Carinici na Horgošu su tokom vikenda u saradnji sa policijom u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja skupocenog sata vrednog više od 23.500 evra, kao i stomatološke opreme i tehničke robe, čija se vrednost procenjuje na više od 17.500 dolara.


Prvi prekršaj otkriven je kada je 20. juna u „audiju“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Berlina ka Tutinu putovalo dvoje državljana Srbije, saopštila je Uprava carina.


Iako su 52-godišnji vozač i njegova 68-godišnja saputnica rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli, prilikom detaljnog pregleda automobila carinik je u kaseti ispred suvozačkog sedišta pronašao originalnu praznu kutiju ručnog sata „hublot“, sa računom na 23.560 evra i overenim obrascem za povraćaj PDV-a mađarskih pograničnih organa.

Tek nakon toga žena je pokazala desnu ruku na kojoj je bio skup ručni sat, koji je svakako bila dužna da prijavi radi carinjenja.

Sat je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Foto: Tanjug

U drugom slučaju je narednog dana prilikom ulazne kontrole autobusa domaćih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Hanover-Peć među stvarima putnika otrkivena neprijavljena nova stomatološka oprema i tehnička roba vredna preko 17.500 dolara.

Kutije sa preko 330 različitih delova stomatološke opreme, jednim oftalmološkim aparatom, kompjuterskom opremom i delovima za motorne trimere carinici su pronašli u prtljažnom delu autobusa među torbama sa ličnim prtljagom putnika.

Protiv 37-godišnjeg vozača autobusa iz okoline Preševa pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a neprijavljena roba će biti zadržana do njegovog okončanja, navodi Uprava carina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija