• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

23.06.2020

08:06

Za jednu stvar klijenti su plaćali 10.000 EVRA, a devojke su morale da poštuju 3 STROGA PRAVILA! SRPSKI MAKRO OTKRIO SVE TAJNE POSLA

Vesti

Za jednu stvar klijenti su plaćali 10.000 EVRA, a devojke su morale da poštuju 3 STROGA PRAVILA! SRPSKI MAKRO OTKRIO SVE TAJNE POSLA

Podeli vest

Posredovao sam u prostituciji kod tri devojke, koje su same na to pristale. U mojoj 'firmi' svima je bila zagarantovana diskrecija, i klijentima i devojkama! Njihovi identiteti su uvek bili poslovna tajna, kazao je Maksimović

Šapčanin Mihajlo Maksimović priznao je juče na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu da je godinama posredovao u "elitnoj prostituciji"! Međutim, negirao je drugi deo optužnice kojom se tereti i za trgovinu ljudima.

Identitete klijenata nipošto nije želeo da otkrije, niti će, jer se, kako je rekao, "radi o poslovnoj tajni!"

Obostrani interes

Ročište je, inače, proteklo bez prisustva javnosti zbog premale sudnice, u kojoj navodno nije bilo neophodnih uslova za zaštitu od širenja koronavirusa.

Prema nezvaničnim saznanjima, "šabački makro" je tokom dva sata uspeo samo delimično da opiše svoj odnos sa M. G., jednom od tri oštećene devojke, dok će na sledećem pretresu nastaviti da govori i o relacijama sa D. B. i S. S.

'Pošteno'

Što se tiče zarade, 70 odsto novca išlo je prostitutkama, a 30 firmi
Mihajlo Maksimović

- Maksimović je ispričao da mu se M. G. sama javila preko prijateljice, koja je ranije radila kod njega u "firmi", znajući unapred čime se bavi i kakvi su uslovi "poslovanja". Kako je istakao, od početka je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, bez ikakve prisile. Što se tiče zarade, 70 odsto novca je išlo devojkama, a 30 posto "firmi" - otkriva za Informer izvor iz suda i dodaje:

- Maksimović pritom nipošto nije želeo da otkrije identitet klijenata, niti devojaka koje su radile za njega. Izričito je naglasio da je kod njega na prvom mestu uvek bila zagarantovana apsolutna diskrecija i da su svi morali da se pridržavaju tri striktna pravila - ne lagati Mihajla, ne pričati klijentima o drugim klijentima i nikome ne odavati imena devojaka koje rade!

Takođe je govorio i da je devojke slao na treninge, psihoterapije i kod ginekologa. Kako je napomenuo, sve je to radio iz najbolje namere, "jer se brinuo o njima".
Oštećene su ga, podsetimo, tokom istrage optužile da ih je terao da se "održavaju" i ulažu u svoj izgled, ali o sopstvenom trošku! Osim toga, žalile su se i na pojedine klijente i njihove bolesne prohteve.

Sarađivao i sa Mimi Oro?!

Mihajlo Maksimović je zbog posredovanja u prostituciji ranije osuđivan. Sredinom 2015. sklopio je nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na deset meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine. Takođe, pristao je da plati i novčanu kaznu od 120.000 dinara. Imena njegovih klijenata i tada su ostala tajna pošto nisu ni pozivani na saslušanje! Istragom je utvrđeno da je u to vreme imao tri saradnika i da je radio sa najmanje sedam prostitutki, među kojima su bile medicinske sestre, studentkinje i jedna menadžerka hotela!
Tada su, takođe, privedene i starlete Božana Vujinović i Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, zbog sumnje da su radile za njega. One su to javno negirale i protiv njih nikad nije pokrenut zvanični postupak, pa je sve ostalo u domenu spekulacija.

Ova afera je otkrivena početkom prošle godine kada su dve devojke uhapšene u jednom beogradskom hotelu sa turskim državljanima. Već krajem marta Maksimović je uhapšen na aerodromu i do danas se nalazi u pritvoru. Policija je tada kod njega pronašla laptop, mobilne telefone i sveske u kojima je pedantno beležio imena žena koje su pružale seksualne usluge.

Egzotika do 10.000E

Na toj listi našle su se navodno i neke poznate manekenke, pevačice i starlete, dok je na spisku VIP klijentele bilo brojnih političara, biznismena i sportista, ali i jedan plaćeni ubica!
Prema saznanjima Informera, iznajmljivanje prostitutke u Srbiji koštalo je od 50 do 500 evra. Cena za odlazak u inostranstvo bila je od 1.000 do 1.200 evra, a za egzotične destinacije do čak 10.000 evra!

U istom postupku sudi se i Mihajlovom bratu Dušanu Milenkoviću, koji se tereti da je devojke uglavnom vozio na zakazane lokacije kod klijenata. Njemu je pritvor ukinut početkom maja ove godine. On je juče došao na suđenje sa slobode, vidno raspoložen i nasmejan.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija