• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2020

11:17

KOJU ĆE KAZNU DOBITI BAHATA NEGOVATELJICA? Bacala dete kao džak, PRESUDA U UTORAK

Vesti

KOJU ĆE KAZNU DOBITI BAHATA NEGOVATELJICA? Bacala dete kao džak, PRESUDA U UTORAK

Podeli vest

Izlaganje završnih reči na suđenju Đurdiji Alimpijević, bivšoj negovateljici iz u Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj zbog optužbi za zanemarivanje poverene joj dece zakazane su za sledeći utorak, 30. jun pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Njeno ponašanje prema detetu zabeleženo je telefonskom kamerom, koji je potom objavljen na internetu, ali je sud taj dokaz izvdojio kao nezakonit jer se na snimku vide lica dece a žena koja ga je napravila nije imala dozvolu Centra za snimanje.

Nakon izlaganja završnih reči sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Protiv Alimpijevićeve Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog sudu kojom je tereti za krivično delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprecena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, Alimpijevićeva je 11. jula 2019. godine, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg decaka N. M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je, kako se sumnja, noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvecanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija