• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

27.06.2020

09:18

NOVA OTKRIĆA O UBISTVU NAVIJAČA NA SENJAKU! Borivoje ubijen s leđa u zakazanom obračunu!

Vesti

NOVA OTKRIĆA O UBISTVU NAVIJAČA NA SENJAKU! Borivoje ubijen s leđa u zakazanom obračunu!

Podeli vest

Borivoje Simović (30) upucan u leđa tokom obračuna u kom je učestvovalo više muškaraca. Ubica je najverovatnije iz neke suparničke navijačke grupe

Borivoje Simović (30), navijač Crvene Zvezde, ubijen je u petak oko 23 sata u parku u beogradskom naselju Senjak, tokom obračuna sa, kako se pretpostavlja, pripadnicima neke suparničke navijačke grupe.

Simović je upucan s leđa, iz pištolja, a metak mu je prošao kroz srce. Njega je prijatelj svojim autom dovezao u Urgentni centar, ali Simoviću nije bilo pomoći.

Razbežali se

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Simović je u petak kasno uveče sa nekoliko prijatelja došao na sastanak sa suparničkom ekipom u šumici, na uglu ulica Vase Pelagića i Vladimira Vučkovića.

- Još se utvrđuje ko je sve bio na tom zakazanom obračunu i ko je pucao. Moguće je da iza svega stoje neke navijačke razmirice, ali najverovatnije je reč o nekim neraščišćenim kriminalnim poslovima između te dve grupe. Čim su se našli, izbila je tuča, tokom koje je nekoliko njih poteglo pištolje i zapucalo. U opštoj pucnjavi Simović je pogođen u leđa, najverovatnije dok je pokušavao da pobegne - rekao je naš izvor iz istrage.

Foto: N. Šević

Simovićev prijatelj Damir V. (59) ga je teško ranjenog BMW-om prevezao u Urgentni centar, ali Borivoje je preminuo odmah po prijemu u bolnicu.

Komandant bio u Urgentnom centru

Nedugo pošto je Borivoje Simović primljen u Urgentni centar, u toj bolnici se pojavio i Marko Vučković, zvani Komandant, vođa Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs", kojoj je pripadao Simović. Zabrinuti Vučković se raspitivao kod medicinskog osoblja o stanju svog prijatelja, a kad je saznao da je Simović mrtav, napustio je bolnicu.

- Na mestu obračuna pronađeno je više od 10 čaura različitog kalibra, što znači da je pucano iz nekoliko pištolja. U parku je nađen jedan odbačen pištolj i utvrđuje se kome je pripadao. Na snimcima nadzornih kamera sa okolnih objekata vide se dvojica kako posle obračuna beže niz Ulicu Vladimira Vučkovića, kao i još nekoliko mladića koji su bežali sa druge strane šume - kazao je naš sagovornik.

Inspektori kriminalističke policije juče su saslušali Borivojevog brata Stevana (26), kao i prijatelje Damira V. i Iliju V. (27).

Foto: N. Šević

- Oni nam nisu mnogo otkrili o okolnostima obračuna. Od sve trojice, kao i od pokojnog Borivoja, uzeta je "parafinska rukavica", kako bi se eventualno otkrili tragovi baruta na njihovim rukama, što će otkriti da li je neko od njih pucao tokom obračuna - otkrio je naš izvor.

Debeo dosije

U okviru istrage, kako je dodao naš sagovornik, privremeno su zaplenjeni džip "folksvagen tuareg", koji je pripadao likvidiranom mladiću, zatim Damirov BMW, kojim je Borivoje dovezen u bolnicu, kao i još jedan "audi Q5".

Inače, ubijeni Simović odranije je poznat policiji i ima krivični dosije za nelegalno posedovanje oružja, napad na policiju i izazivanje opšte opasnosti.

U navijačkom svetu je poznato da je Senjak tvrdo uporište navijača Crvene Zvezde, pre svega grupe "Ultra bojs". Na samo nekoliko stotina metara od mesta Simovićevog ubistva, decembra 2017, ispred noćnog kluba "Nana" likvidiran je navijač "Rada" Aleksandar Savković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija