• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I

30.06.2020

23:10

STAKLOREZAC UBIO PEKARA ČEKIĆEM, NOŽEM I ŽILETOM! Veštaci o zločinu u Resavskoj ulici u Beogradu!

Vesti

STAKLOREZAC UBIO PEKARA ČEKIĆEM, NOŽEM I ŽILETOM! Veštaci o zločinu u Resavskoj ulici u Beogradu!

Podeli vest

Filip Gavranović (33) iskasapio je vlasnika pekare Nikolu Ostojića (36) sa tri oruđa na kojima su nađeni tragovi krvi. U trenutku zločina, 3. novembra 2017, Filip je bio umereno pijan, ali uračunljiv

Staklorezac Filip Gavranović (33) ubio je 3. novembra 2017. komšiju, vlasnika pekare Nikolu Ostojića (36) čekićem, nožem i žiletom, pokazala su veštačenja koja su juče prezentovana u Višem sudu u Beogradu. U trenutku zločina Gavranović je bio umereno pijan, ali svestan svega što je uradio.

Vređao ga i tukao

Veštaci su na jučerašnjem suđenju opisali sve povrede koje je Ostojić zadobio tokom zločina u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji.

Uvrede

Vređao mi je ženu, kritikovao me kako sam upropastio porodičnu radnju, da mi se deda prevrće u grobu
Filip Gavranović

- U ubistvu su korišćena tri oruđa, na kojima su nađeni tragovi krvi ubijenog, a reč je o čekiću, nožu i žiletu. Okrivljeni je bio svestan svojih postupaka, iako je bio u umereno alkoholisanom stanju. Nije bilo moguće utvrditi koliko je tačno bio pijan, jer je uhapšen nekoliko dana posle zločina, tako da je procena njegove alkoholisanosti urađena na osnovu iskaza okrivljenog, u kom je opisao šta je sve popio uoči zločina - rekli su veštaci.

Filip je, inače, tek nakon hapšenja priznao da je ubio prijatelja, od kog je često pozajmljivao novac. Kazao je, međutim, da Nikolu nije ubio zbog para, već zato što ga je ovaj, navodno, najpre vređao i ponižavao, a zatim i tukao.

- Na dan ubistva Nikola je trebalo da mi pozajmi 2.000 evra da bih vratio dug ženinom najboljem prijatelju. Rekao sam mu da ću mu vratiti novac do kraja sledeće nedelje, kad završim jedan posao - ispričao je Gavranović.

Napomenuo je da je tog dana tokom radnog vremena popio oko pola flaše rakije. Potom je odvezao suprugu Ivanu na trening, a onda je Nikola došao kod njega u radnju, gde su popili još po tri-četiri čašice rakije:

- Nakon toga smo otišli u obližnji kafić i popili kafu, ali i po pet-šest piva. Supruga je već počela da me zivka, da me pita da li sam uzeo pare od Nikole, što je njega iznerviralo, jer je uvek govorio kako žene ne treba da se mešaju u muške stvari. Dao mi je pare, ali i nastavio da me vređa. Rekao mi je: "Zašto dozvoljavaš toj kosovarskoj kurvi da ti komanduje, dokle ćeš da budeš papučar." Kritikovao me je i kako sam upropastio porodičnu radnju, da mi se deda prevrće u grobu - tvrdio je Gavranović.

Poništila brak

Prema njegovim rečima, potom su se vratili u staklorezačku radnju, gde je Nikola nastavio da ga vređa a onda ga je i udario nekoliko puta. Usledilo je rvanje i pesničenje, tokom kog su pali na pod, gde se na njih obrušila kutija sa alatom.

Glumio zabrinutost

Ostojićeva supruga Vera prva je svedočila na sudu, gde je potvrdila da je Filip Gavranović posle zločina glumio prijatelja i učestvovao u potrazi za njenim mužem, sve dok Nikolin leš nije nađen u Filipovoj radnji.
- Bio je hladnokrvan, išao je sa mnom da tražimo Nikolu. Pitao me je čak i kako mi je sin, glumio je da je zabrinut - rekla je udovica i navela da je, uprkos svemu, brzo počela da sumnja da Filip ima veze sa Nikolinim nestankom.

- Pobesneo sam, izgubio kontrolu i izudarao ga nekim alatkama. Kada sam video da više ne pomera ruke, istrčao sam napolje i ispovraćao se. Onda sam otišao po suprugu i vratili smo pare njenom drugu - kazao je optuženi.

Nikolin leš je u međuvremenu ostao u Filipovoj staklorezačkoj radnji, zatrpan starim novinama, ramovima od slika i alatom. Gavranović je ćutao o zločinu, pa je čak i učestvovao u potrazi za nestalim prijateljem (vidite okvir).

Uhapšen je tek posle nekoliko dana, kada ga je upravo supruga Ivana prijavila policiji zbog sumnjivog ponašanja. Ubrzo zatim, Ivana je poništila taj brak. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija