• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

16.07.2020

08:13

U šumi u Nemačkoj nađen je telefon i bicikl čoveka iz Srbije (29): Odmah su podignuti HELIKOPTERI, DRONOVI, PSI I ČAK 83 POLICAJCA - USLEDILO JEZIVO OTKRIĆE

Vesti

U šumi u Nemačkoj nađen je telefon i bicikl čoveka iz Srbije (29): Odmah su podignuti HELIKOPTERI, DRONOVI, PSI I ČAK 83 POLICAJCA - USLEDILO JEZIVO OTKRIĆE

Podeli vest

Opsežna potraga u Nemačkoj!

Za državljaninom Srbije (29), serijskim silovateljem osumnjičenom da je u Nemačkoj napastvovao čak sedam žena među kojima je i maloletnica, potraga je trajala četiri nedelje i u nju su bili uključeni čamci, helikopteri, bespilotne letelice i psi, ali i 83 policijska službenika.

Kako navodi Bild, počinilac gnusnih zločina uhapšen u šumi na imanju u okolini Postdama, nakon što su ga meštani prepoznali na osnovu snimaka koje je policija ranije objavila.

Dramatično hapšenje se odigralo u utorak uveče, nakon što je zločinac istog dana samo u prepodnevnim satima silovao još jednu ženu u okolini Postdama. Građani su prijavili zločin oko 11.30, a na nesrećnoj ženi su uočeni tragovi nasilja. Odmah su preduzete prve mere, šuma je zatvorena i otpočela je potraga.

Kako se navodi u izveštajima nemačkih medija, najpre je pronađeno njegovo biciklo i telefon koji je bio otključan, na osnovu čega su policajci otkrili da je vlasnik upravo osumnjičeni silovatelj.

Več oko 18.45 ceo rejon je nadletao helikopter sa termovizijskom kamerom, koja je umnogome pomogla u njegovom hapšenju.

Foto: Nemačka policija

 

Bild navodi da je modus operandi serijskog silovatelja bio takav da bi svoje žrtve presretao u gužvi, mahom u prepodnevnim satima, i započinjao razgovor sa njima. Zatim bi ih zgrabio za vrat i odvlačio u žbunje.

Tužiteljka Katrin Frauenkron navela je da je prilikom svojih gnusnih dela korstio i oružje i tri posebno teška slučaja silovanja.

- Posle silovanja bi pokazivao drugu stranu ličnosti, pazio je na žrtve da tako kažem. Tako je želeo da se sa njima sastane i sutradan, što je prilično neobično - kazala je tužiteljka.

Srbin je više puta dolazio i odlazio iz Berlina, ali nadležni nisu želeli da otkriju koji je bio razlog njegovih raniji poseta. Bild je preneo da je pokušao da proda automobil, a prošlog marta u Berlinu je privođen ali ne zbog krivičnih dela koje imaju veze sa silovanjem.

Foto: Nemačka policija

 

- Niz silovanja i pokušaja silovanja sada se može rasvetlili. Neki od njih su posebno teški slučajevi. Osumnjičeni će biti izveden pred sudiju u sredu posle podne u Belinu - kazala je tužiteljka.

Osumnjičeni silovatelj se tokom hapšenja opirao, pokušavajući da pobegne policiji, usled čega je zadobio povrede zbog kojih je podvrgnut lekarskom pregledu. Odmah nakon toga su mu uzeti DNK otisci u policijskoj stanici u Postdamu.

Zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova Brandenburga, Mihael Stubgen kazao je da se sada fokus mora prebaciti na pomoć žrtvama, ali da je svakako zahvalan brandenburškoj policiji jer je pritvorila zločinca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija